Foto

CSU Asesoft Ploiesti incheie cu o victorie campania din EUROCUP

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a terminat cu fruntea sus cea mai spectaculoasa campanie europeana din istoria clubului, miercuri seara, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic reusind sa se impuna pe teren propriu in fata puternicei grupari franceze SLUC Nancy, cu scorul de 88-81 (23-22, 20-21, 21-21, 24-17). In urma acestui rezultat, CSU Asesoft Ploiesti a ocupat locul al treilea in Grupa N din LAST 32 Eurocup si si-a incheiat, astfel, aventura impresionanta dintr-o campanie in care a contabilizat o calificare istorica, dar si cateva victorii senzationale impotriva unor adversare cu renume in baschetul european.
 
Lipsite de presiunea rezultatului, deoarece ecuatia calificarii in faza superioara a Eurocup fusese deja rezolvata de saptamana trecuta, dar ambitionate teribil de dorinta de a incheia cu dreptul frumoasa aventura europeana, CSU Asesoft Ploiesti si SLUC Nancy s-au straduit, miercuri seara, in ultimul joc din Grupa N, sa etaleze un baschet modern, in viteza, cu multe contraatacuri si reusite de la mare distanta, spectacolul din teren fiind apreciat de intreaga asistenta si nu numai. A fost o “batalie” pentru ultima treapta a podiumului din clasamentul finala al Grupei N, o serie in care primele doua pozitii au fost adjudecate de doua foste castigatoare ale Eurocup, Lokomotov Kuban Krasnodar, cea mai in forma echipa din actualul sezon, si Valencia Basket, detinatoarea trofeului. Cu Runkauskas, Mohammed si Hayes din nou in forma deosebita si cu o teribila pofta de joc, ploiestenii au reusit sa se impuna la capatul unui meci extrem de echilibrat, in care diferenta s-a realizat in ultimul sfert, atunci cand gazdele s-au dovedit a fi mai lucide si mai prgamatice. Spre bucuria celor peste 1500 de fani adunati in tribunele Salii Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti pentru a-si sustine favoritii, campionii Romaniei au incheiat en-fanfare aceasta campanie impresionanta, Labovic, Hayes si Runkauskas reusind in ultimele doua minute sa aduca punctele necesare pentru obtinerea unei victorii de palmares. Scor final, 88-81 in favoarea CSU Asesoft Ploiesti, care obtine astfel locul al treilea din Grupa N si ii arunca pe francezii de la SLUC Nancy pe ultima pozitie.
Conform datelor statistice oficiale, punctele victoriei ploiestene au fost realizate de MOHAMMED (21 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), HAYES (19 p, 2x3, 5 rec, 5 pase), RUNKAUSKAS (18 p, 4x3, 1 rec, 8 pase, 1 int), LABOVIC (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 4 int), BURLACU (7 p, 1x3, 4 rec), COOPER (5 p, 3 rec), PELEKANOS (4 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), FLOWERS (3 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 int). A mai evoluat POT (2 rec, 1 pasa). De la oaspeti s-a remarcat DUGGINS (15 p, 3x3, 4 rec, 4 pase, 1 cap) si ZIANVENI (13 p, 1x3, 12 rec, 6 pase, 1 int, 2 cap).
 
Declaratii la cald
 
Iata si declaratiile din finalul partidei:
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) – Vreau, in primul rand, sa felicit ambele echipe pentru jocul prestat in aceasta seara. Baietii mei s-au comportat foarte bine in momentele de presiune, au raspuns prin reusite din spatele semicercului si au evoluat curajos si pe faza defensiva in ultimul sfert. Noi am gestionat mai bine atacurile pozitionale, am fost mai atenti pe constructie si cred eu ca aici s-a facut diferenta. Ne-am dorit foarte mult aceasta victorie, intrucat sa termini pe locul 3, in spatele celor doua mari forte din Rusia si Spania, nu este deloc un lucru de neluat in seama.
Alain Weisz (antrenor SLUC Nancy) – Ne-am dorit sa castigam acest joc, chiar daca stiam ca zarurile erau aruncate in privinta calificarii. Am intalnit o echipa buna, care s-a descurcat mai bine pe faza de constructie si a gresit mult mai putin decat noi. Chiar si in aceste condi?ii, doresc sa-mi felicit jucatorii, deoarece asa cum am castigat, pe final, partida de campionat cu Pau-Orthez, de-o maniera similara am pierdut-o pe aceasta, de la Ploiesti. Sunt aceiasi baieti, care au muncit inca din vara trecuta pentru a ajunge aici, si imi doresc ca toamna viitoare sa ne gaseasca tot in EuroCup!
Jarvis Hayes (CSU Asesoft Ploiesti) - A fost un meci pe cinste din partea ambelor echipe. Nancy ne-a tinut in permanentaconectati la joc, nu am avut momente de respiro, dar, in acelasi timp, am stiut sa mentinem acelasi nivel de concentrare pe tot parcursul jocului. Am fost mai buni in faza ofensiva in ultimele minute. I-am impins pe adversari sa greseasca si, astfel, am obtinut o victorie de palmares, de care suntem mandri.
Maxime Zianveni (SLUC Nancy) - Consider ca a fost o partida care a facut cinste baschetului de calitate. Atat noi, cat si adversarii nostri am tratat meciul la victorie, diferenta de la final fiind facuta de unele mici detalii tactice. Sunt convins ca ne putem revansa in campionat, unde vrem sa continuam seria rezultatelor bune din ultima perioada. Cat despre EuroCup, a fost o experientabenefica, din care am avut ce invata, alaturi de adversari de calitate si in orase devotate fenomenului baschetbalistic.
 
Clasament final Grupa N

 
In urma rezultatului de la Ploiesti, coroborat cu succesul obtinut de Lokomotov Kuban Krasnodar, echipa care nu a cunoscut gustul infrangerii in actualul sezon Eurocup, pe terenul detinatoarei trofeului, Valencia Basket, cu scorul de 90-89, iata cum arata clasamentul final al Grupei N:
 
1. Lokomotiv Kuban Krasnodar – 12 puncte (6 victorii)
2. Valencia Basket – 9 puncte (3 victorii, 3 infrangeri)
3. CSU Asesoft Ploiesti – 8 puncte (2 victorii, 4 infrangeri)
4. SLUC Nancy – 7 puncte (1 victorie, 5 infrangeri)
 
Vlad Moldoveanu, prezent in optimile de finala!
 
Echipa lui Vlad Moldoveanu s-a calificat in optimile de finala ale Eurocup chiar de ziua internationalului roman, gruparea poloneza PGE Turow Zgorzelec reusind, ieri seara, sa castige si ultima disputa din fief-ul Baloncesto Seville, cu scorul de 97-76, si sa ocupe prima pozitie din Grupa L. Din nefericire, asa cum scria si pe blogul personal, internationalul Vlad Moldoveanu nu a fost prezent la ultimul joc al echipei sale din Grupa L din cauza unei accidentari...
Pe de alta parte, iata echipele calificate in optimile de finala:
Grupa G – Unics Kazan si Zenit St. Petersburg
Grupa H – Gran Canaria Las Palmas si Banvit Bandirma
Grupa I – Virtus Roma si Cedevita Zagreb
Grupa J – Khimki Moscow Region si FoxTown Cantu
Grupa K – Bayern Munchen si Brose Basket Bamberg
Grupa L - PGE Turow Zgorzelec si Lietuvos Rytas Vilnius
Grupa M – Pinar Karsiyaka Izmir si Paris Levallois
Grupa N – Lokomotiv Kuban Krasnodar si Valencia Basket
 
Conform calendarului competitional, gruparea poloneza PGE Turow Zgorzelec va da ochi in optimile de finala cu echipa franceza Paris Levallois.
 
Foto – credit Catalin Soare - www.sportaction.ro

Parteneri