Foto

CSU Asesoft Ploiesti invinsa din nou in EuroChallenge

Campionana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, nu reuseste sa-si regaseasca deloc cadenta in cupele europene, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic cedand, miercuri seara, si pe terenul liderului Grupei B, puternica echipa rusa Krasnye Kralia Samara, cu scorul de 72-97 (10-24, 20-24, 15-26, 27-23), in penultimul joc din faza grupelor EuroChallenge.
 
Fara replica
 
Desi incearca din rasputeri sa-si regaseasca forma care a consacrat-o in urma cu ani in Europa, dar si in campionatul intern, CSU Asesoft Ploiesti inregistreaza, din nefericire, un sezon nefast in grupele EuroChallenge. Miercuri seara, baschetbalistii pregatiti de Vladimir Arnautovic si-au trecut in cont cea de-a cincia infrangere consecutiva in Grupa B, capotand clar in fata valoroasei grupari ruse Krasnye Kralia Samara. De altfel, esecul a fost prevestit dupa numai zece minute de joc, finalul primului sfert consemnand o diferenta mare pe tabela de scor: 24-10. Dupa acest debut nefast, ploiestenii au reusit in urmatorul sfert sa mai echilibreze situatia de pe teren, dar gazdele au fost decise sa nu lase nici o sansa adversarului si a intrat la vestiare la scorul de 48-30. La reluare, dominatia rusa a continuat ca si in prima parte a jocului, astfel ca inaintea ultimul sfert scorul a ajuns la 74-45. In ultimele zece minute, ploiestenii au mai redus din diferenta, dar avantajul gazdelor a fost suficient ca sa inregistreze o noua victorie si sa-si mentina invincibilitatea in Grupa B. Scor final, 97-72, iar Krasnye Kralia Samara este deja calificata in optimile de finala, in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti se mentine pe locul 4 si asteapta ultimul joc, cu Keravnos Nicosia, pentru a sparge gheata intr-un sezon european ratat.
Conform datelor oficiale, punctele ploiestenilor au fost realizate de NYAKUNDI (16 puncte, 3x3, 3 recuperari, 3 interceptii), TICA (14 puncte, 1x3, 5 recuperari, 2 pase decisive, 2 capace), STANESCU (12 puncte, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), TIMERMANIS (7 puncte, 1x3, 4 recuperari), VLAHOVIC (6 puncte, 3 pase decisive), TUDOR (5 puncte, 1x3, 1 recuperare, 6 pase decisive, 2 interceptii), BURLACU (5 puncte, 1x3, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), NEGOITESCU (4 puncte), SZIJARTO (3 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 pasa decisiva). A mai evoluat MANDIC (3 recuperari, 1 pasa decisiva). De la gazde s-au remarcat SMITH (16 puncte, 1x3, 6 recuperari, 3 pase decisive, 1 capac) si THOMAS (15 puncte, 5 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Vladimir Arnautovic s-a aratat foarte suparat: “Imi doresc sa uit cat mai repede acest joc. Meciul acesta nu putea afecta situatia din EuroChallenge, nici pe a gazdelor si nici pe a noastra. Dar totusi ma asteptam la un joc mai bun in aparare din partea jucatorilor mei. I-au lasat pe adversari sa inscrie prea multe puncte usoare.” De partea cealalta, antrenorul Sergei Bazarevich, a mentionat: “Era evident ca echipa noastra a fost mai puternica. Dar mi-a fost totusi frica de faptul ca jucatorii mei se puteau relaxa in timpul jocului. Cred totusi ca soarta partidei s-a decis inca din prima parte a jocului. Acum ne asteapta un joc dificil si deja ma gandesc la sarcinile de grup pentru a rezolva intalnirea cu Joensuun Kataja.” La randul sau, fostul capitan al nationalei Romaniei, Virgil Stanescu, a declarat: “Este foarte greu sa vorbesti dupa un astfel de joc nefericit. Stiam ca intalnim un adversar puternic iar jucatorii de la Krasnye Krylia au luat jocul in serios si si-au indeplinit obiectivul. Venisem la Samara sa jucam bine si nu sa fie doar o excursie.” Din tabara adversa, Yuri Vasilyev a punctat: “Dupa infrangerea suferita in fata Unics Kazan in VTB League, ne-am dorit sa ne cerem scuze fanilor prin acest joc. In acest an, am avut multe jocuri in care am pierdut dupa ce am avut un avantaj mare, si de aceea am pregatit foarte bine meciul cu CSU Asesoft Ploiesti. Acum, ne vom pregati pentru urmatorul joc.
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de Joensuun Kataja in fata Keravnos, cu scorul de 71-66, iata cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca echipa rusa Krasnye Krylia este deja calificata in optimile de finala:

1. Krasnye Krylia – 10 puncte
2. Joensuun Kataja – 8 puncte
3. Keravnos – 7 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 5 puncte

In ultima etapa, CSU Asesoft Ploiesti va primi replica echipei Keravnos Nicosia, in data de 11 decembrie, jocul fiind capital pentru ciprioti in batalia directa cu Joensuun Kataja de a obtine calificarea in faza superioara.

FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri