Foto

CSU Asesoft Ploiesti la al treilea esec in EuroChallenge

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, nu reuseste sa sparga gheata in actualul sezon al cupelor europene, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic cedand si in cel de-al treilea joc sustinut miercuri seara, pe terenul echipei cipriote Keravnos Strovolou Nicosia, in cadrul Grupei B din EuroChallenge. La capatul unui joc echilibrat, cipriotii s-au impus pe final, cu scorul de 88-76 (23-25, 17-12, 22-23, 26-16), si au diminuat serios, astfel, sansele CSU Asesoft Ploiesti de calificare in faza superioara.
 
Au rezistat doar trei sferturi
 
Dornica sa obtina prima victorie din actuala stagiune europeana, CSU Asesoft Ploiesti a fortat nota inca din primul sfert al jocului de la Nicosia, reusind dupa un debut echilibrat sa se instaleze la carma meciului si sa se distanteze in minutul 7, la 16-21. Constienti de miza extrem de importanta a partidei, gazdele revin in forta in sfertul al doilea si preiau conducerea, dar echilibrul se mentine pana la pauza, astfel ca echipele intra la vestiare despartite de o foarte mica diferenta: scor 40-37. La reluare, ploiestenii continua jocul foarte bun si demonstreaza ca au potentialul necesar pentru a castiga intalnirea, finalul sfertului al treilea consemnand un scor foarte strans, 62-60, care anunta un final incendiar. Dupa alte cateva minute in care combatantele au cautat lovitura de gratie, fara efect pe tabela, gazdele speculeaza prompt cateva greseli si ratari ale adversarilor si se distanteaza la o diferenta de zece puncte in ultimele doua minute de joc, avansul dovedindu-se a fi consistent pentru a incheia partida victoriosi. Scor final 88-67 in favoarea Keravnos Strovolou Nicosia si ploiestenii acumuleaza cea de-a treia infrangere in Grupa B, diminuandu-si considerabil sansele de a accede in faza urmatoare.
Conform FIBA-Europe, punctele trecute in dreptul CSU Asesoft Ploiesti au fost marcate de TICA (15 puncte, 2 recuperari, 1 interceptie), STANESCU (13 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), BURLACU (11 puncte, 1x3, 1 recuperare, 1 pasa decisiva), HARGROVE (10 puncte, 1x3, 4 recuperari, 3 pase decisive), VLAHOVIC (9 puncte, 4 recuperari, 7 pase decisive), NYAKUNDI (7 puncte, 1x3, 2 recuperari, 1 interceptie), SZIJARTO (4 puncte, 11 recuperari, 3 pase decisive), TUDOR (4 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva) si TIMERMANIS (3 puncte, 2 recuperari). De la gazde s-au remarcat MAZE (23 puncte, 2 recuperari, 5 pase decisive, 3 interceptii) si CROCKER (20 puncte, 1x3, 2 recuperari, 5 pase decisive, 4 interceptii).
 
Declaratii la cald
 
La conferinta de presa de dupa partida, antrenorul Vladimir Arnautovic a mentionat: “Felicit Keravnos pentru victorie. A fost un joc foarte bun, iar noi am fost la inaltime in primele trei sferturi, dar cand adversarul iti marcheaza 26 de puncte in ultima parte a partidei, este prea mult. Am fost in regula la capitolul recuperari, iar apararea noastra in zona a atras o serie de probleme gazdelor. Nu am reusit sa gasim solutii impotriva lui Maze si Crocker si am facut o serie de greseli in ultimul sfert, ceea ce este inacceptabil la acest nivel, iar din acest motiv am pierdut.” In replica, antrenorul cipriot Panayiotis Yiannaras, a subliniat: “Una peste alta a fost un joc bun si foarte dificil. Este total adevarat in special in primele trei sferturi. CSU Asesoft Ploiesti ne-a dominat sub panouri in mare parte din joc, dar dupa ce am gasit solutii pentru a-i contracara si ne-am intarit defensiva, am fost capabili sa ne distantam si sa castigam. Felicit echipa oaspete si le doresc mult noroc in viitor si in competitia interna.” Unul dintre principalii marcatori ai gazdelor, americanul Antonio Crocker, a precizat: “Joc foarte echilibrat impotriva unei echipe foarte bune, dar este foarte important ca am reusit sa castigam pe teren propriu. Ne-au dominat la capitolul recuperari la inceput, dar dupa ce ne-am imbunatit apararea si am marit ritmul de joc i-am facut sa greseasca si asa ne-am atras victoria. Felicit echipa mea pentru performanta realizata si obictivul nostru pe viitor este sa ne imbunatim evolutiile de la meci la meci.” La randul sau, pivotul Vladimir Tica a declarat: “Am jucat bine in primele trei sferturi, dar Keravnos si-a imbunatit jocul, ne-au fortat sa gresim si asa au castigat. I-am surprins la inceput, dar in partea a doua Keravnos a revenit in forta, iar greselile noastre din final ne-au costat in cele din urma jocul. Incercam sa castigam fiecare partida si sa jucam din ce in ce mai bine, dar acum n-a fost seara noastra! Vom continua sa incercam sa avem evolutii mai bune pe viitor.”
 
Programul si clasamentul Grupei B
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria obtinuta de rusii de la Samara pe terenul echipei finlandeze Joensuun Kataja, cu scorul de 96-86, iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Krasnye Krylia – 6 puncte
2. Keravnos Nicosia – 5 puncte
3. Joensuun Kataja – 4 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 3 puncte
 
Dar iata in continuare si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de sustinut:
 
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 20:00)
05.12.2012- Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012– CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)


Foto - Americanul Bobby Maze patrunde pe langa Burlacu (copyright FIBA-Europe)

Parteneri