Foto

CSU Asesoft Ploiesti obtine o victorie istorica in fieful detinatoarei trofeului EuroCup

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a realizat, miercuri seara, o performanta senzationala in plan european, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic reusind sa dispuna, in deplasare, de puternica grupare spaniola Valencia Basket, detinatoarea trofeului, cu scorul de 92-87 (22-21, 25-20, 20-21, 25-25), exact in ziua in care s-au implinit zece ani de la disparitia prematura a marelui baschetbalist Antonio Alexe!
 
Peste 7.500 de suporteri au venit, miercuri seara, in tribunele “Pabellon Fuente de San Luis” pentru a asista la o noua partida a gruparii favorite, Valencia Basket, detinatoarea trofeului EuroCup primind replica reprezentantei baschetului romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, in cadrul rundei a treia din Grupa N din Last 32 Eurocup. In ciuda faptului ca au stabilit un nou record de asistenta si ca se asteptau la o noua victorie a favoritilor pentru a declansa “fiesta”, planurile fanilor spanioli, dar si a celebrei echipe iberice, au fost dejucate de campioana Romaniei, care a demonstrat inca o data ca are potential de a se lupta de la egal la egal cu marile forte ale Batranului Continent. Si chiar de a le si depasi! De altfel, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au crezut in faptul ca buturuga mica poate rasturna carul mare, astfel ca CSU Asesoft Ploiesti a jucat perfect, aplicand un registru tactic bine pus la punct, si a realizat cea mai mare surpriza din cadrul rundei a treia din Last 32 Eurocup! O victorie uriasa, obtinuta cu scorul de 92-87, exact in ziua in care s-au implinit zece ani de la disparitia prematura a marelui baschetbalist Antonio Alexe...
Aflata la primul joc fara coordonatorul de joc Dee Brown, care si-a reziliat contractul de comun acord cu gruparea ploiesteana, campioana Romaniei si-a etalat intentiile inca de la primele actiuni ale meciului din impresionanta arena “Pabellon Fuente de San Luis”, reusind sa dea o replica taioasa detinatoarei trofeului. Deloc impresionata de atmosfera incendiara din tribune sau de faima adversarului, CSU Asesoft Ploiesti a facut un prim sfert ireprosabil, Hayes si Mohammed reusind sa gaseasca multe brese in defensiva iberica si sa puncteze cos dupa cos, astfel ca dupa zece minute de joc tabela indica scorul de 22-21 in favoarea oaspetilor. Nici in sfertul al doilea planurile gazdelor nu au dat roade, presingul impresionant al ibericilor fiind dejucat foarte bine de ploiesteni, care au reusit sa-si mentina ritmul de joc si sa mareasca diferenta pe tabela, intrand la vestiare cu un avans de sase puncte, 47-41. La reluare, campioana Romaniei si-a continuat jocul perfect, reusind sa tina bine piept furiei “liliecilor” si punctand in momentele cheie prin Mohammed si Runakuskas, astfel ca scorul dupa 30 de minute continua sa fie favorabil oaspetilor, 67-62. Nervosi din cale afara pentru ca nu reuseau sa gaseasca solutii pentru a anihila ofensiva ploiesteana, ibericii forteaza din ce in ce mai tare si incearca sa revina in joc, Nedovic reusind sa printr-o aruncare de la mare distanta sa egaleze situatia, scor 77-77 in min. 36. Numai ca, eforturile senzationale ale oaspetilor sunt rasplatite in ultimele minute, cand Lee, Runkauskas si Mohammed gasesc calea spre cos si fac ca visul sa devina realitate. Fluier final si tabela indica 92-87 in favoarea CSU Asesoft Ploiesti! O victorie uriasa, care rasplateste din plin munca asidua de peste un deceniu a campionilor Romaniei si dovedeste din plin ca performanta realizata in acest sezon nu este deloc intamplatoare.
Conform datelor statistice, punctele victorie istorice obtinuta de CSU Asesoft Ploiesti au fost marcate de RUNKAUSKAS (22 p, 4x3, 2 rec, 2 pase, 1 int), MOHAMMED (20 p, 2x3, 4 rec, 7 pase), HAYES (19 p, 1x3, 7 rec, 1 pasa, 2 int), LEE (12 p, 6 rec, 2 pase, 2 cap), FLOWERS (7 p, 1x3, 5 rec, 4 pase, 1 int), PELEKANOS (7 p, 1x3, 3 rec), COOPER (5 p, 5 rec, 5 cap). A mai evoluat SZIJARTO (2 rec, 1 pasa, 1 int). De la gazde s-a remarcat LONCAR (19 p, 3 rec, 1 pasa, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Mai jos va prezentam declaratiile de dupa meci:
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) - Am obtinut o victorie imensa, pe terenul principalei favorite la castigarea trofeului. Valencia este o echipa care pana in aceasta seara pierduse doar cinci dintre cele 66 de jocuri disputate in EuroCup, in fata fanilor sai. Suntem mandri si fericiti pentru succesul repurtat aici, intrucat, lasand la o parte numele adversarului si momentul in care am reusit sa ne impunem, probabil ca un asemenea rezultat nu va mai fi obtinut prea curand de nici o alta echipa din Romania. La fix 10 ani de la decesul lui Toni Alexe, unul dintre principalele motive pentru care ne aflam aici, in EuroCup, am scris o pagina de istorie si ne dorim ca aceasta sa nu fie ultima in actuala campanieeuropeana. Este victoria unei echipe, a unui colectiv unit, care a sperat din primul si pana in ultimul minut si nu s-a temut in nici un moment de numele adversarului!
Velimir Perasovic (antrenor Valencia Basket) - Am suferit una dintre cele mai dureroase si neasteptate infrangeri din istoria clubului. Este si vina mea, este si vina jucatorilor mei, dar va asigur ca baietii si-au dorit foarte mult sa castige in aceasta seara. CSU Asesoft este o echipa provenita dintr-un campionat care nu spune multe la prima vedere, dar asta nu inseamna ca nu merita tot respectul si toata atentia. Jucatorii ei au fost mai buni, mai concentrati si aproape in permanentacu un pas inaintea noastra. Daca nu vom castiga la Ploiesti, indiferent de ce se va intampla in celalalt meci, de la Krasnodar, ne va fi foarte greu sa ne calificam mai departe. Este un semnal de alarma si sper ca jucatorii mei vor intelege acest lucru.
 
Clasamentul si programul Grupei N
 
In urma acestui succes, coroborat si cu victoria obtinuta de Kuban Krasnodar pe terenul SLUC Nancy, cu scorul de 66-57, iata cum arata clasamentul Grupei N:
 
1. Kuban Krasnodar – 6 puncte (3 victorii)
2. Valencia Basket – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
3. SLUC Nancy – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. CSU Asesoft Ploiesti – 4 puncte (1 victorie, 2 inrangeri)
 
Conform calendarului competitional, CSU Asesoft Ploiesti mai are de disputat in aceasta faza urmatoarele jocuri:

28.01.2015
CSU Asesoft Ploiesti – Valencia Basket (ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
04.02.2015
Kuban Krasnodar - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
11.02.2015
CSU Asesoft Ploiesti – SLUC Nancy

Parteneri