Foto

CSU Asesoft Ploiesti pastreaza sanse de calificare in EuroCup Last 32

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a fost foarte aproape, miercuri seara, de o noua victorie in deplasare in cadrul grupelor EuroCup, echipa pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Mircea Constantin cedand intr-un final incandescent pe terenul puternicei grupari turce Pina Karsiyaka, cu scorul  87-91 (18-28, 21-18, 25-18, 23-27).
 
Singura reprezentanta a LNBM in EuroCup, a doua competitie intercluburi ca valoare de pe Batranul Continent, CSU Asesoft Ploiesti, a dovedit din nou ca are un potential fantastic de a juca de la egal la egal cu adversari de calibru, miercuri seara, campionii Romaniei fiind foarte aproape sa obtina a treia victorie din Grupa E. Din nefericire, desele momente de sciplire din timpul jocului de la Karsiyaka nu s-au dovedit a fi suficiente pentru un nou succes in deplasare, turcii reusind intr-un final pe muchie de cutit sa-si adjudece victoria. De altfel, fiind constienti ca mai au sanse clare de calificare in faza superioara a EuroCup, ploiestenii au incercat in Turcia sa gaseasca solutii pentru a anihila ofensiva gazdelor, care au mizat totul pe “gurile de foc” Lyons, Demir si Dixon, iar in unele momente chiar au si reusit. Dupa un prim sfert in care turcii s-au distantat pe tabela la o diferenta de zece puncte, scor 28-18, oaspetii au reusit sa revina in joc si au declansat o cursa nebuna de urmarire, recuperand punct cu punct pana la finalul sfertului al treilea: scor 64-64. Practic, cu doua sferturi castigate clar, campionii Romaniei au reusit sa intre in ultimele zece minute de joc cu un moral foarte bun, dar ofensiva turca si-a spus din nou cuvantul si a speculat la maxim orice eroare a adversarilor, astfel ca in minutul 35 scorul le era din nou favorabil: 77-66. Cu o serie de reusite de la mare distanta, “parafate” de Mohammed, Dunn si Zekovic, oaspetii revin puternic pe finalul partidei si reusesc sa aduca scorul in ultimul minut de joc pana la 88-85. A urmat a adevarata sarabanda a faulturilor tactice si a aruncarilor libere, din care turcii au fost ceva mai pragmatici si au iesit invingatori. Scor final 91-87 si Pinar Karsiyaka se poate considera calificata, in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti ramane cu sanse intacte de a accede in faza superioara, dar este obligata sa castige toate jocurile pe care le mai are de disputat si sa spere la un joc al rezultatelor indirecte, in care Hapoel Migdal Ierusalim sa nu realizeze vreo mare surpriza pe terenul liderului, Khimki Moscow Region!
Conform datelor statistice, punctele reprezentantei noastre au fost marcate de LEE (24 p, 8 rec, 2 pase), MARSHALL (16 p, 1x3, 4 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap), ZEKOVIC (12 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa), DUNN (12 p, 2x3, 4 rec, 2 pase, 2 int), MOHAMMED (10 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 1 cap), ADAMOVIC (8 p, 1x3, 4 rec, 4 pase), TICA (3 p) si BURLACU (2 p, 2 rec, 1 pasa, 1 cap). A mai jucat SZIJARTO. De la gazde s-au remarcat DIXON (28 p, 4x3, 2 rec, 2 pase, 1 int) si BATISTA (15 p, 9 rec, 3 pase, 1 int, 2 cap).
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute pe teren propriu de Khimki Moscow Region (83-55 cu Lukoil Academik Sofia) si Hapoel Migdal Ierusalim (85-71 cu Igokea Aleksandrovac), iata cum arata clasamentul Grupei E dupa sapte etape:
 
1. Khimki Moscow Region 13 puncte
2. Pinar Kasiyaka 12 puncte
3. Hapoel Migdal Ierusalim 11 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti 9 puncte
5. Lukoil Academik Sofia 9 puncte
6. Igokea Aleksandrovac 9 puncte
 
Mai jos, va prezentam si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de disputat:
 
CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac (04.12.2013, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim (11.12.2013, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti (18.12.2013, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.

Parteneri