Foto

CSU Asesoft Ploiesti pierde dar isi mentine sansele in EUROCUP

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, nu reuseste sa sparga gheata pe teren propriu in grupele EUROCUP, echipa pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Mircea Constantin cedand din nou pe teren propriu, de aceasta data in confruntarea cu galonata grupare rusa Khimki Moscow Region, cu scorul de 72-95 (15-22, 21-25, 21-22, 15-26). In pofida acestui esec, CSU Asesoft Ploiesti continua sa-si mentina intacte sperantele pentru calificarea in faza superioara, dar este obligata sa nu mai faca alti pasi gresiti in urmatoarele jocuri.
 
Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a gazduit, miercuri seara, o noua disputa din grupele EUROCUP, CSU Asesoft Ploiesti primind replica valoroasei grupari ruse Khimki Moscow Region. Dupa succesul istoric obtinut la Moscova, unde baschetbalistii pregatiti de Dado Arnautovic au reusit sa castige si sa rastoarne astfel toate previziunile specialistilor, miercuri seara, gruparea rusa a venit in Romania cu gandul clar sa obtina revansa. “Furia” oaspetilor s-a facut simtita inca de la primele actiuni, rusii declansand din primele minute un tavalug greu de oprit (min. 3, 3-7; min. 7, 5-18), astfel ca la finalul primului sfert aveau deja un avantaj de sapte puncte pe tabela, scor 15-22. Campionii Romaniei au incearcat din rasputeri sa tina pasul cu adversarii, insa apararea face diferenta pe teren iar precizia aruncarilor oaspetilor mareste diferenta pana la pauza: scor 36-47. Reveniti de la vestiare cu mai mult aplomb, gazdele forteaza mai mult si incearca sa echilibreze jocul, insa rusii au o experienta mult prea mare si reusesc sa-si conserve avantajul obtinut in primele 20 de minute, Popovic punctand pentru 57-69 in finalul sfertului al treilea. Ultimele zece minute apartin din nefericire din nou oaspetilor, care speculeaza toate erorile din defensiva reprezentantei LNBM si puncteaza necrutator pe tabela, marindu-si avantajul pana la ultimul fluier al arbitrilor. Scor final 72-95 si CSU Asesoft Ploiesti ramane fara victorie pe teren propriu, dar isi mentine intacte sansele de calificare de pe pozitia a treia din clasamentul grupei E
Conform datelor statistice, punctele echipei gazda au fost parafate de ADAMOVIC (15 p, 2x3, 3 rec, 4 pase), MARSHALL (15 p, 2x3, 1 int, 1 cap), MOHAMMED (12 p, 1x3, 4 rec, 2 pase, 2 int, 2 cap), ZEKOVIC (12 p, 2x3, 6 rec, 1 pasa), BURLACU (7 p, 2x3, 2 rec, 1 cap), TICA (5 p, 4 rec, 1 int), LEE (5 p, 3 rec, 1 pasa), DUNN (1 p, 2 pase, 2 int). A mai evoluat GUTOAIA (1 rec, 1 pasa) si SZIJARTO. De la invingatori s-a remarcat VYALTSEV (15 p, 3x3, 5 rec, 1 pasa).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic a spus: “Doresc sa felicit pe BC Khimki pentru victorie. Au avut un meci bun, au fost foarte puternici. Pentru noi, nu infrangerea aceasta reprezinta o problema, cat mai ales atitudinea jucatorilor mei. Am facut foarte multe greseli, in special in defensiva. Avem sanse sa mergem mai departe si ne vom lupta pana la final sa obtinem locul 3.” De partea cealalta, fostul mare international lituanian Rimas Kurtinaitis, antrenorul oaspetilor, a mentionat: “Este o victorie foarte importanta pentru echipa noastra. Am incercat sa nu le oferim ploiestenilor posibilitatea de a declansa contraatacuri sau atacuri rapide si sa-i facem sa ne atace doar pozitional. Am jucat inteligent, am avut multe recuperari, dar mai avem de lucru la capitolul mingi pierdute. Suntem pe primul loc in grupa si ne dorim sa ne mentinem aici”.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu succesul obtinut de Lukoil Akademik Sofia in fata Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 76-63, si de victoria clara obtinuta de Igokea Aleksandrovac impotriva liderului Pinar Karsiyaka Izmir, cu scorul de 110-98, iata cum arata clasamentul la zi al Grupei E:
 
1. BC Khimki Moscow Region 11 p (6 jocuri)
2. Pinar Karsiyaka Izmir 10 p (6 jocuri)
3. Hapoel Migdal Ierusalim 9 p (6 jocuri)
4. Igokea Aleksandrovac 8 p (6 jocuri)
5. Lukoil Akademic Sofia 8 p (6 jocuri) 
6. CSU Asesoft Ploiesti 8 p (6 jocuri)

Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua competii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti in Grupa E a Eurocup:

27.11.2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
04.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
11.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
18.12.2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.
 
FOTO – credit Mirela Oprea

Parteneri