Foto

CSU Asesoft Ploiesti pierde dramatic in EuroCup

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a cedat la limita pe terenul redutabilei grupari israeliene Hapoel Migdal Ierusalim, cu 80-82 (14-17, 25-20, 15-21, 26-24), la capatul unui joc cu un final nerecomandat cardiacilor, Adamovic fiind foarte aproape sa-si duca echipa in prelungiri in ultima secunda!
 
Fara nici o urma de indoiala, CSU Asesoft Ploiesti a demonstrat, miercuri seara, ca are forta de a face multe “victime” in actualul sezon al EuroCup, cea de-a doua mare competitie intercluburi de pe Batranul Continent, echipa pregatita de antrenorii Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea fiind la doar un pas sa obtina cea de-a treia victorie consecutiva din deplasare! Din pacate, ultima aruncare a coordonatorului de joc Filip Adamovic a refuzat sa intre in cos iar arbitrii au fluierat imediat finalul unui joc de infarct, castig de cauza avand in cele din urma Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 82-80.
Cu un moral foarte bun dupa ce au obtinut doua victorii in Rusia si Bosnia&Hertegovina, ploiestenii au plecat cu ganduri mari si in Israel, desi urmau sa intalneasca un adversar redutabil, cu un palmares impresionant in care se regasesc mai multe trofee. Astfel, intentiile reprezentantei noastre de a juca din nou la un standard ridicat si de a obtine un rezultat notabil s-au vazut inca din primele minute de joc, CSU Asesoft Ploiesti reusind sa mentina un echilibru pe teren, desi gazdele au fortat desprinderea in finalul primului sfert: 17-14. Depasind cu brio presiunea suplimentara a publicului, oaspetii exceleaza in ofensiva in cel de-al doilea sfert si preiau conducerea pe tabela, reusind sa intre la vestiare cu un avantaj minim, 39-37. Dupa pauza, jocul devine mult mai aprig si gazdele preiau din nou intiativa, dar campionii Romaniei nu cedeaza si reusesc sa faca fata tavalugului isrelian, astfel ca se intra in ultimul sfert de la scorul de 58-54 pentru Hapoel Migdal Ierusalim. Ultima parte a jocului a fost de-a dreptul dramatica, Mohammed, Adamovic si Zekovic reusind de trei ori sa readuca avantajul pentru reprezentanta noastra (64-62 in min. 33; 71-69 in min. 37), dar gazdele nu rateaza de la linia de aruncari libere si raman in joc (n.n. – in ultimele zece minute Hapoel a inscris 14 aruncari libere!). Finalul este incendiar, Halperin inscrie de la mare distanta si face ca gruparea israeliana sa intre in ultimul minut de joc cu un avans de patru puncte, 77-73, spre bucuria celor 2000 de fani din tribune. Urmeaza un adevarat razboi tactic, in care antrenorul Arnautovic cauta cu disperare solutii salvatoare iar Mohammed reuseste in ultimele zece secunde sa reaprinda sperantele din tabara ploiesteana, marcand o aruncare din actiune si o libera suplimentara pentru 79-80. Dupree nu rateaza de la libere in urma unui fault tactic, Zekovic il imita in partea cealalta si inscrie prima libera, fiind nevoit sa riste si sa rateze deliberat cea de-a doua libera. Duncan se transforma din inger in demon pentru gazde si scoate o mingea din out, Adamovic se gaseste la locul potrivit si arunca disperat in ultima secunda printr-un “floater”, dar mingea se incapataneaza sa nu intre in cos, moment in care sirena tabelei indica scorul la 82-80, provocand un val de bucurie in tabara israeliana, in vreme ce ploiestenii parasesc terenul dezamagiti ca au trecut foarte aproape pe langa prelungiri si, de ce nu, pe langa o noua victorie istorica!
Conform datelor statistice, punctele CSU Asesoft Ploiesti au fost parafate de ADAMOVIC (18 p, 3x3, 5 pase), MOHAMMED (15 p, 2x3, 6 rec, 5 pase, 2 int), LEE (14 p, 7 rec, 1 pasa), ZEKOVIC (13 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa), BURLACU (5 p, 4 rec, 1 int), TICA (5 p, 2 rec), MARSHALL (5 p, 1x3, 2 rec, 2 pase), DUNN (4 p, 1 pasa) si GUTOAIA (1 p, 1 rec). A mai jucat SZIJARTO. De la gazde s-au remarcat DUNCAN (19, 4 rec, 4 pase), HALPERIN (17 p, 3x3, 5 rec, 2 pase, 1 int) si DUPREE (17 p, 1x3, 5 rec, 4 pase).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Vladimit Arnautovic a mentionat: “A fost un meci bun, impotriva unui oponent puternic. Gazdele au jucat bine pe final si noi ne-am chinuit un pic. Yotam Halperin este omul care a facut diferenta. A avut o reusita importanta de la mare distanta pe final. Felicitari invingatorilor”. La randul sau, antrenorul Brad Greenberg, a subliniat: “A fost un meci pe cinste. Am jucat impotriva unei echipe foarte solide din punct de vedere fizic si am reusit sa castigam. Cele doua echipe au luptat pentru fiecare minge. Vreau sa multumesc staff-ului pentru munca depusa in ultimele zile. Halperin este un jucator inteligent, esential pentru echipa noastra.” Considerat “omul meciului” de ambii antrenori, Yotam Halperin a concluzionat: “Ma bucur ca am reusit sa inscriu acea aruncare din finalul de meci. Ne-am dorit cu totii victoria si sunt fericit pentru ca am obtinut-o. Trebuie sa muncim in continuare, formam un colectiv talentat si ne place sa jucam in aceasta formula.”

Programul si clasamentul din Grupa E

Tot miercuri seara s-au disputat si celelalte doua jocuri din Grupa E, BC Khimki Moscow Region reusind sa castige clar, pe teren propriu, in fata gruparii turce Pinar Karsiyaka Izmir, cu scorul de 80-66, in vreme ce Igokea Aleksandrovac a spart gheata si s-a impus pe terenul bulgarilor de la Lukoil Akademic Sofia, cu scorul de 70-61. In urma acestor rezultate, coroborate cu rezultatul de la Ierusalim, iata cum arata clasamentul grupei E:
 
1. Pinar Karsiyaka Izmir 7 p (4 jocuri)
2. BC Khimki Moscow Region 7 p (4 jocuri)
3. Hapoel Migdal Ierusalim 7 p (4 jocuri)
4. CSU Asesoft Ploiesti 6 p (4 jocuri)
5. Igokea Aleksandrovac 5 p (4 jocuri)
5. Lukoil Akademic Sofia 4 p (4 jocuri) 

Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua competii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti in Grupa E a Eurocup:

13.11.2013 CSU Asesoft Ploiesti - Lukoil Sofia
20.11. 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Khimki Moscow Region
27.11.2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
04.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
11.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
18.12.2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32.

Parteneri