Foto

CSU Asesoft Ploiesti s-a calificat in TOP 32 EUROCUP!

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a reusit o performanta senzationala in plan european, calificandu-se in TOP 32 EUROCUP, chiar daca gruparea pregatita de antrenorul Vladimir Arnautovic a cedat pe teren propriu, miercuri seara, in fata galonatei Partizan Nis Belgrad, cu scorul de 65-85 (16-23, 16-20, 10-30, 23-12), in ultima runda din Grupa E. Cu un prim bilant de cinci victorii si tot atatea infrangeri in faza inaugurala, CSU Asesoft Ploiesti a ocupat locul 4 in clasamentul final al Grupei E si a acces in TOP 32 EUROCUP, urmand sa evolueze in cadrul Grupei N impotriva puternicei grupari rusesti Lokomotiv Kuban Krasnodar, liderul neinavins al Grupei F, a incomodei echipe franceze SLUC Nancy, ocupanta locului doi in Grupa C si a ultimei clasate din Grupa D din Euroleague, Valencia Basket sau Galatasaray Istanbul, gruparea spaniola fiind chiar detinatoarea trofeului!
 
Avand deja de saptamana trecuta asigurata calificarea in Top 32 EUROCUP, baschetbalistii de la CSU Asesoft Ploiesti au avut de trecut, miercuri seara, un ultim test in cadrul Grupei E, primind in propriul fief replica puternicei grupari sarbesti Partizan Nis Belgrad. Imbracata in haine de sarbatoare pentru performanta deosebita in plan european, Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti a fost asaltata de peste 2.000 de fani, care au venit cu mic cu mare sa-si sustina favoritii in ultimul meci din faza inaugurala a celei de-a doua competitii europene intercluburi. Din nefericire, planurile ploiestenilor au fost date peste cap de orgoliul ranit al adversarilor, Partizan Nis Belgrad venind la Ploiesti dupa un parcurs european sub asteptari, astfel ca, inca de la debut, sarbii au fortat serios nota, dorind sa demonstreze ca raman o forta a Batranului Continent. A fost un meci controlat de oaspeti in cea mai mare parte, si mai ales in primele trei sferturi, in ciuda eforturilor antrenorului Vladimir Arnautovic de a gasi formula ideala care sa opreasca tavalugul sarbesc. Astfel, dupa 40 de minute de joc, in care gazdele au fost cu gandul la ce ii asteapta in TOP 32 EUROCUP iar oaspetii au fost mai motivati ca sa-si netezeasca balzonul sifonat, Partizan Nis Belgrad s-a impus cu scorul de 85-65. In pofida acestei infrangeri, CSU Asesoft Ploiesti accede, in premiera, in TOP 32 EUROCUP si realizeaza o performanta europeana deosebita pentru baschetul romanesc.
Conform datelor statistice, punctele CSU Asesoft Ploiesti au fost marcate de BROWN (14 p, 1x3, 2 rec, 2 int, 9 pase), LEE (12 p, 3 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), PELEKANOS (8 p, 2 rec), FLOWERS (7 p, 1x3, 3 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap), RUNKAUSKAS (6 p, 2x3, 1 rec, 1 int), HAYES (6 p, 4 rec, 2 pase), COOPER (4 p, 9 rec, 1 int), BURLACU (3 p, 1 rec, 1 cap), MOHAMMED (2 p, 1 pasa, 1 int), SZIJARTO (2 p, 1 rec, 2 int) si LABOVIC (1 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int). A mai evoluat NEGOITESCU. De la oaspeti s-a remarcat MACVAN (23 p, 1x3, 8 rec, 6 pase).
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, cei doi antrenori au declarat:
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) - Nu ma deranjeaza atat de mult infrangerea, cat mai ales atitutdinea jucatorilor mei, care s-au crezut deja in vacanta. Terminand sezonul regulat cu o infrangere, cu sigurantavor exista voci care vor spune ca nu meritam sa mergem mai departe, la felul in care am jucat in aceasta seara. Baietii au muncit enorm in ultimele patruluni, vreau sa-i felicit pe aceasta cale, dar esecul cu Partizan imi lasa un gust amar. Imi doresc sa nu fim simpli pasageri in Grupa N din Top 32 Eurocup.
Dusko Vujosevic (antrenor Partizan Belgrad) - Am venit la Ploiesti fara patru jucatori importanti, Pavlovic, Milutinov, Muric si Gagic, dar asta nu ne-a impiedicat sa facem un meci mare. Mi-am dorit sincer acest lucru, deoarece echipa noastra traverseaza un an dificil, de reconstructie, si aceasta victorie, fie ea si de palmares, conteaza mult pentru moralul tinerilor mei jucatori. Felicit echipa Asesoft pentru parcursul european de pana acum si-i doresc mult succes pe mai departe!
 
Campionii vor juca in Grupa N
 
In urma rezultatului de la Ploiesti, coroborat cu victoriile obtinute de Krasny Oktyabr in fata Banvit Bandirma, cu 80-68, si de Lietuvos Rytas in dauna Hapoel Ierusalim, cu 98-88, iata cum arata clasamentul final al Grupei E, cu precizarea ca primele patru echipe isi continua aventura europeana:
1. Lietuvos Rytas Vilnius – 18 puncte (8 victorii, 2 infrangeri)
2. Banvit Bandirma – 16 puncte (6 victorii, 4 infrangeri)
3. KrasnyOktyabr Volgograd - 16 puncte (6 victorii, 4 infrangeri)
4. CSU Asesoft Ploiesti – 15 puncte (5 victorii, 5 infrangeri)
5. Partizan Nis Belgrad – 13 puncte (3 victorii, 7 infrangeri)
6. Hapoel Ierusalim – 12 puncte (2 victorii, 8 infrangeri)
 
Conform sistemului competitional, CSU Asesoft Ploiesti accede in faza superioara a EUROCUP si va evolua in Grupa N, urmand sa intalneasca trei adversare extrem de puternice: liderul neinvins al Grupei F, Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia), ocupanta locului doi in Grupa C, SLUC Nancy (Franta), si ultima clasata din Grupa D din Euroleague, Valencia Basket (Spania) sau Galatasaray Istanbul (Turcia). De mentionat ca Valencia Basket este detinatoarea trofeului EUROCUP!
 
Foto - copyright https://www.facebook.com/CSUAsesoft/photos_stream

Parteneri