Foto

CSU Asesoft Ploiesti s-a inclinat in fata detinatoarei trofeului EuroCup

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, s-a vazut nevoita sa cedeze in fata “furiei” puternicei grupari iberice Valencia Basket, detinatoarea trofeului EuroCup reusind, miercuri seara, sa se impuna in Sala Sporturilor "Olimpia", cu scorul de 100-84 (42-30, 19-19, 24-20, 15-15), la capatul unui meci in care s-a scris istorie in primul sfert.
 
Incredibila victorie obtinuta de CSU Asesoft Ploiesti in urma cu numai o saptamana chiar in fief-ul detinatoarei trofeului EuroCup a starnit un adevarat uragan in tabara puternicei grupari Valencia Basket, care si-a debarcat imediat antrenorul si a venit, miercuri seara, in Sala Sporturilor “Olimpia” pentru revansa. Si, desi baschetbalistii pregatiti foarte bine de antrenorul Vladimir Arnautovic se asteptau la o replica puternica, ibericii au depasit in primul sfert orice imaginatie. Inca de la debut, au fost ca niste “roboti”, care aproape ca nu stiau sa greseasca, Valencia Basket realizand cel mai bun sfert din istoria recenta a EuroCup, cu o linie statistica “extraterestra”: 8-10 la doua puncte, 8-8 la trei puncte; 2-2 la libere! In ciuda acestui debut fabulos al detinatoarei trofeului EuroCup, CSU Asesoft Ploiesti a reusit, pe alocuri, sa tina piept tavalugului iberic si sa se mentina in joc, astfel ca dupa primele zece minute tabela a indicat scorul de 30-42. A urmat un sfert mult mai echilibrat, cu oaspetii devenind ceva mai umani si acumuland cateva ratari si greseli, ceea ce a permis gazdelor sa joace de la egal la egal si sa arate ca victoria obtinuta in tur nu a fost intamplatoare. La pauza, Valencia a intrat la vestiare cu acelasi avantaj din primul sfert, 49-61, un scor care poate fi intalnit deseori in finalul unui joc! La reluare, echilibrul s-a mentinut in continuare pe teren, Runkauskas, Lee, Hayes si Mohammed incapatanandu-se sa creada intr-un nou miracol, dar oaspetii s-au dovedit a fi mult prea experimentati pentru a mai pasi inca o data cu stangul, astfel ca dupa 30 de minute de joc si-au asigurat un ecart de 16 “lungimi”: 69-85. Si cum o astfel de diferenta este foarte greu de refacut, ultimul sfert, la fel de echilibrat, nu a mai adus nimic nou in ecuatia castigatoarei, fluierul final al arbitrilor consemnand victoria Valenciei, cu scorul de 100-85.
Conform datelor oficiale, punctele CSU Asesoft Ploiesti au fost realizate de RUNKAUSKAS (25 p, 6x3, 2 rec, 8 pase, 3 int), HAYES (18 p, 3x3, 4 rec, 1 int), LEE (17 p, 2 rec, 1 pasa, 2 int), MOHAMMED (9 p, 3 rec, 5 pase, 2 int), FLOWERS (5 p, 1x3, 3 rec, 4 pase, 3 int), COOPER (4 p, 6 rec, 2 cap), PELEKANOS (4 p, 2 rec), LABOVIC (2 p). A mai evoluat SZIJARTO. De la invingatori s-au remarcat RIBAS (19 p, 3x3, 4 rec, 6 pase, 2 int) si SATO (19 p, 7 rec, 2 pase, 1 int, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
La finalul intalnirii, cei doi antrenori au declarat:
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti) - Am intalnit o echipa a Valenciei in mare forma si dornica sa stearga impresia lasata fanilor proprii in urma cu o saptamana. Spaniolii au prins o zi excelenta la aruncarile din actiune, in special in primul sfert, cand s-a si facut diferenta. Celelalte secvente ale jocului au fost mult mai echilibrate, am incercat sa alergam dupa adversarii nostri, dar la un asemenea nivel, impotriva unei asemenea echipe, este aproape imposibil sa revii de la 10-15 puncte.
Carles Duran (antrenor Valencia Basket) - Sunt foarte fericit pentru victoria obtinutala Ploiesti, pe un teren pe care CSU Asesoft a bifat succese importante in prima fazaa grupelor. Nu a fost un meci usor, deoarece echipa gazda dispune de jucatori talentati, care au incercat in permanentasa punapresiune si sa intoarca jocul in favoarea lor. Am urcat pe locul 2 in grupa, dar meciul de la Nancy, de saptamana viitoare, este unul extrem de important pentru configuratia finala. Suntem obligati sa castigam in Franta pentru a ne califica in optimile de finalasi pentru a incerca sa continuam cursa de aparare a trofeului.
 
Clasamentul si programul Grupei N
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria fireasca a liderului Lokomotiv Kuban Krasnodar in fata SLUC Nancy, cu scorul de 85-70, iata cum arata clasamentul Grupei N:
 
1. Kuban Krasnodar – 8 puncte (4 victorii)
2. Valencia Basket – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
3. SLUC Nancy – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
4. CSU Asesoft Ploiesti – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
 
Conform calendarului competitional, CSU Asesoft Ploiesti mai are de disputat in aceasta faza urmatoarele jocuri:
04.02.2015
Kuban Krasnodar - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
11.02.2015
CSU Asesoft Ploiesti – SLUC Nancy  (in direct pe DIGI SPORT)

FOTO - Runkausaks in actiune (credit Catalin Soare)

Parteneri