Foto

CSU Asesoft Ploiesti si-a asigurat o calificare istorica in TOP 32 Eurocup!

Campioana en-titre a baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a reusit sa se impuna, miercuri seara, in fief-ul puternicei echipe israeliene Hapoel Ierusalim, cu scorul de 112-110 (20-15, 25-23, 22-21, 17-25, 12-12, 14-16), la captul unui meci de infarct, cu doua reprize de prelungiri. In urma acestei victorii senzationale, gruparea pregatita de antrenorul Vladimir Arnautovic a realizat o noua performanta istorica, asigurandu-si, in premiera, calificarea in Top 32 Eurocup!
 
“Pais Arena” din Ierusalim a gazduit, miercuri seara, o noua confruntare intre campiona Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, si puternica grupare isreliana Hapoel Ierusalim, meciul contand pentru etpata a IX-a din Grupa E avand o miza extrem de importanta pentru ambele grupari: calificarea in Top 32 Eurocup. In cele din urma, la capatul unui joc palpitant, care a avut nevoie si de doua reprize de prelungiri pentru stabilirea invingatoarei, CSU Asesoft Ploiesti a gasit solutiile pentru un final fericit, victoria de rasunet asigurandu-i si mult dorita calificare in faza superioara a celei de-a doua competitii europene intercluburi.  
Puternic motivati de realizarea unei performante istorice, oaspetii s-au prezentat cu “temele” bine facute in fata celor aproximativ 4.500 de fani care au umplut pe jumatate tribunele impunatorului Palat al Sporturilor din Ierusalim si s-au instalat la carma jocului inca din primele minute. Cu o aparare elastica si bine pusa la punct, cu Lee impunator sub ambele panouri si cu “argintul viu” Dee Brown la timona ofensivei, ploiestenii se desprind destul de repede pe tabela, scor 18-13 in min. 7, facand regulile pe teren. Dominarea oaspetilor continua si in cel de-al doilea sfert, spre disperarea vedetelor gazdelor, care par sa nu reuseasca sa gaseasca solutii defensive pentru oprirea tavalugului ploiestean, astfel ca la pauza campioana Romaniei intra la vestiare cu un avantaj important: 45-38. La reluare, impulsionati si de faptul ca intre timp Partizan s-a impus in fata echipei ruse Krasnye Oktyabr, cu 84-70, victorie ca a deschis noi orizonturi in ecuatia calificarii, baschetbalistii pregatiti de Vladimir Arnautovic forteaza nota si fac ca scorul sa devina 60-52 in min. 27. Treziti din corzi si impinsi de la spate de public, baschetbalistii de la Hapoel riposteaza intr-un final incandescent si reusesc sa echilibreze situatia, astfel ca dupa 40 de minute de joc tabela indica scorul de 84-84. Tensiunea creste la cote inimaginabile dupa ce prima repriza de prelungiri se incheie la 96-96, mai alesc ca gazdele aveau nevoie de o victorie la peste 9 puncte iar ploiestenii raman fara Brown si Lee, eliminati pentru cinci greseli personale. Spre bucuria taberei ploiestene, in ultimele minute iese la rampa, Labovic, care rastoarna scorul de la 106-100 pentru gazde la 110-112 pentru campioana Romaniei, fluierul final consemnand o victorie de prestigiu si o calificare istorica, chiar daca mai sunt de disputat meciurile din ultima etapa.
Conform datelor statistice, punctele CSU Asesoft Ploiesti au fost marcate LEE (24 p, 5 rec, 1 pasa, 3 int), BROWN (21 p, 5x3, 3 rec, 6 pase), HAYES (16 p, 2x3, 11 rec, 7 pase), RUNKAUSKAS (16 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa, 2 int), LABOVIC (15 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa, 1 int), FLOWERS (10 p, 2x3, 3 rec, 4 pase, 3 int), MOHAMMED (5 p, 7 rec, 5 pase, 2 int), COOPER (2 p, 5 rec, 1 int, 1 cap), PELEKANOS (3 p, 1x3, 2 rec, 2 pase). De la gazde s-a remarcat WRIGHT (24 p, 5x3, 2 rec, 3 pase).
 
Declaratii la cald
 
Mai jos va prezentam principalele declaratii facute la finalul partidei:
Danny Franco (antrenor Hapoel Ierusalim): Suntem foarte dezamagiti de faptul ca nu ne-am calificat mai departe. In prima repriza, presiunea si-a pus amprenta asupra evolutiei noastre, dar actul secund, incluzand aici si prelungrile, a insemnat o cu totul alta poveste. Echipa a dat totul pentru o victorie care sa ne mentina in cursa calificarii, am condus la un moment dat cu 106-100, dar nu am fost capabili sa ne indeplinim obiectivul.
Vladimir Arnautovic (antrenor CSU Asesoft Ploiesti): Am controlat jocul in marea majoritate a timpului, chiar daca am facut unele greseli in sfertul al patrulea. Hapoel si-a dorit sa ajunga in prelungiri pentru a da lovitura, dar noi am dat dovada de caracter si de spirit de sacrificiu. A fost un meci absolut senzational si sunt fericit ca ne-am calificat in fazele superioare.
Derwin Kitchen (Hapoel Ierusalim): Ne-am luptat pana in ultimul moment pentru victorie. CSU Asesoft este o echipa puternica si a jucat foarte bine pentru a-si atinge scopul. Noi, din pacate, nu am reusit sa mentinem ritmul si pot spune ca sunt dezamagit de recordul nostru in grupa E. Consider ca ne-am fi putut descurca mult mai bine.
Dee Brown (CSU Asesoft Ploiesti): A fost o partida fantastica, in care gazdele au incercat sa-si apere terenul propriu. Noi stiam ca avem varianta unei victorii, dar si a unei infrangeri la mai putin de 9 puncte. Am luptat din greu in aceasta seara si sunt fericit pentru victoria obtinuta.
 
Clasamentul si programul Grupei E
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute de Partizan Belgrad in fata echipei ruse Krasnye Oktyabr, cu 84-70, si de Lietuvos Rytas pe terenul gruparii Banvit Bandirma, cu 77-61, iata cum arata clasamentul Grupei E inaintea ultimei runde:
1. Lietuvos Rytas Vilnius – 16 puncte (7 victorii, 2 infrangeri)
2. Banvit Bandirma – 15 puncte (6 victorii, 3 infrangeri)
3. Krasny Oktyabr Volgogard – 14 puncte (5 victorii, 4 infrangeri)
4. CSU Asesoft Ploiesti 14 puncte (5 victorii, 4 infrangeri)
5. Hapoel Ierusalim – 11 puncte (2 victorii, 7 infrangeri)
6. Partizan Belgrad  – 11 puncte (2 victorii, 7 infrangeri)
 
Calendarul competitional al Eurocup prevede ca in ultima etapa din Grupa E sa se dispute urmatoarele jocuri:
Krasny Oktyabr Volgogard – Banvit Bandirma
Lietuvos Rytas Vilnius – Hapoel Ierusalim
CSU Asesoft Ploiesti – Partizan Belgrad (17.12.2014, ora 19:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
Reamintim ca in faza superioara – TOP 32 Eurocup se califica primele patru echipe din fiecare grupa.

Foto - copyright https://www.facebook.com/CSUAsesoft/photos_stream

 

Parteneri