Foto

CSU Asesoft Ploiesti si-a incheiat parcursul in EuroCup

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a ratat calificarea in faza superioara a EuroCup, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea cedand, marti seara, pe terenul incomodei grupari bulgare Lukoil Academic Sofia, cu scorul de 77-92 (17-29, 19-18, 20-26, 21-19), intr-un joc contand pentru ultima etapa din Grupa E.
 
Ultimul joc din Grupa E a celei de-a doua competitii europene intercluburi ca valoare a fost ca un “cantec de lebada” pentru CSU Asesoft Ploiesti si Lukoil Academic Sofia, ambele echipe avand toate sperantele de calificare naruite. De altfel, asa cum o recunostea la finalul jocului si antrenorul Dado Arnautovic “este foarte greu sa-ti motivezi jucatorii atunci cand stiu ca nu mai au sanse”, intalnirea de la Sofia a contat doar pentru palmaresul celor doua cluburi. Iar bulgarii au aparut pe teren ceva mai decisi sa castige in fata propriilor suporteri, astfel ca, dupa o scurta tatonare in debutul partidei, gazdele au inceput sa-si impuna ritmul si sa se instaleze la conducere, reusind spre finalul primului sfert sa speculeze bresele din apararea adversa si sa se distanteze pana la 29-17. Riposta ploiesteana nu s-a lasat prea mult asteptata si in cel de-al doilea sfert campionii Romaniei si-au demonstrat potentialul si au echilibrat jocul, dar gazdele si-au conservat avantajul din prima parte, scorul la pauza fiind de 47-36. La reluare, bulgarii au o noua tresarire de orgoliu si forteaza si mai mult o desprindere decisiva, fiind mult mai atenti in aparare si mai pragmatici in atac, astfel ca in finalul celui de-al treilea sfert tabela indica scorul de 73-56. In ultimele zece minute a reaparut echilibrul de forte pe teren, oaspetii ripostand mai serios si punctand prin Marshall pentru 76-64 in min. 35, dar in ultima parte “academicienii” gasesc din nou solutii pentru a sparge defensiva adversa si refac diferenta, fluierul final consemnand scorul de 92-77 in favoarea gazdelor. Astfel, cu un activ de trei victorii si sapte infrangeri, CSU asesoft Ploiesti paraseste EuroCup, dupa un parcurs in care de foarte multe ori a demonstrat ca are un potential foarte mare si ca se poate masura de la egal la egal cu gruparile puternice din Europa.   
Conform datelor statistice, punctele ploiestenilor au fost parafate de DUNN (22 p, 4x3, 3 rec, 5 pase), LEE (21 p, 12 rec, 1 pasa, 3 int), ZEKOVIC (7 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa), GUTOAIA (7 p, 1x3, 1 rec, 2 pase, 2 int), MARSHALL (7 p, 1x3, 6 rec, 2 pase), MOHAMMED (6 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa), BURLACU (5 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa) si TICA (2 p, 2 rec, 1 pasa). Au mai evoluat ADAMOVIC si SZIJARTO (1 pasa).
 
Declaratii la cald
 
La finalul partidei, antrenorul Vladimir Arnautovic a spus: “Tin sa felicit formatia bulgara pentru meciul din aceasta seara. Lukoil Academic a jucat bine si a meritat sa castige. Noi nu am aratat de ce suntem in stare, nu aceasta este adevarata fata a echipei. A fost insa foarte greu sa-mi motivez jucatorii, stiind ca nu mai avem sanse de calificare in fazele superioare". La randul sau, antrenorul Dimitrios Galanis a declarat: “In primul rand ma declar fericit pentru ca am incheiat actuala campanie europeana cu o victorie frumoasa pe teren propriu. Nu ne-am calificat in Top 32, insa am reusit sa adunam patru victorii in ultimele sase partide. Acest lucru reprezinta un succes pentru echipa noastra si, asa cum am declarat si cu alte ocazii, Lukoil Academic ramane un club puternic".
 
Clasamentul Grupei E
 

In urma acestui rezultat si inaintea ultimelor jocuri programate sa se dispute in aceasta seara (Khimki vs. Igokea si Hapoel vs. Pinar), iata cum arata clasamentul Grupei E:
 
1. Khimki Moscow Region – 17 puncte (8-1)
2. Hapoel Migdal Ierusalim – 14 puncte (5-4)
3. Pinar Karsiyaka Izmir – 14 puncte (5-4)
4. Lukoil Academic Sofia – 14 puncte (4-6)
5. CSU Asesoft Ploiesti – 13 puncte (3-7)
6. Igokea Aleksandrovac – 12 puncte (3-6)  
 
Reamintim ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32, faza din care vor aparea pe scena si opt echipe eliminate din EuroLeague.
 
FOTO – credit Mirela Oprea

Parteneri