Foto

CSU Asesoft Ploiesti si-a trecut in cont o noua victorie in EUROCUP

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Asesoft Ploiesti, a inregistrat o noua victorie in Grupa E a EUROCUP, echipa pregatita de Vladimir Arnautovic si Constantin Mircea reusind, miercuri seara, sa se impuna pe terenul incomodei grupari bosniace Igokea Aleksandrovac, cu scorul de 84-77 (18-22, 27-12, 16-24, 23-19).
 
Revenirea antrenorului Vladimir Arnautovic pe meleaguri natale (n.n. - nascut in Banja Luka) s-a dovedit a fi de bun augur pentru CSU Asesoft Ploiesti, campionii baschetului romanesc reusind sa-si treaca in cont, miercuri seara, un nou succes in cea de-a doua competitie europeana intercluburi ca valoare, EUROCUP. Fara sa tina cont de palmaresul impresionant al Igokea Aleksandrovac, care este si detinatoarea eventului in Bosnia&Hertegovina, baschetbalistii ploiesteni au jucat la un nivel foarte inalt si si-au atins din nou obiectivul, reusind sa rastoarne calculele hartiei si sa invinga in deplasare. Dupa un debut echilibrat, in care gazdele au incercat sa forteze desprinderea, dar s-au lovit de multe ori de o aparare exacta, finalul primului sfert a consemnat un mic avantaj pentru Igokea: 22-18. Au urmat zece minute de vis pe ploiesteni, care au apasat pe acceleratie si s-au desprins decisiv in finalul celui de-al doilea sfert, reusind sa intre la vestiare cu un avans consistent: 45-34. La reluare, gazdele pornesc intr-o cursa de urmarire, dar CSU Asesoft nu cedeaza prea mult teren, reusind pe alocuri sa tina piept foarte bine ofensivei gazdelor, astfel ca se intra in ultimul sfert de la scorul de 61-58 in favoarea oaspetilor. Preluand din nou intiativa si bazandu-se pe atacuri pragmatice si exacte (65,1% de la aruncari din actiune; 40% la aruncari de la mare distanta), CSU Asesoft Ploiesti reuseste sa se desprinda in invingatoare in ultima parte a jocului, fluierul final al arbitrilor “inghetand” tabela de marcaj la 84-77 pentru oaspeti. In urma acestui rezultat, campionii Romaniei isi maresc sansele de calificare si pot astepta increzatori urmatoarea confruntare din Grupa E, cand vor intalni in deplasare gruparea israeliana Hapoel Migdal Ierusalim.
Conform datelor statistice, punctele victoriei ploiestene au fost parafate de ZEKOVIC (25 p, 5x3), LEE (17 p, 7 rec, 2 pase, 2 int, 1 cap), MOHAMMED (11 p, 3 rec, 6 pase, 2 int), BURLACU (9 p, 1x3, 3 rec, 3 int), TICA (8 p, 5 rec, 1 pasa, 1 cap), DUNN (8 p, 4 rec, 3 pase, 1 int), MARSHALL (4 p, 2 rec, 1 int), ADAMOVIC (2 p, 3 rec, 4 pase, 1 int). Au mai jucat SZIJARTO (1 pasa, 1 int) si GUTOAIA. De la gazde s-au remarcat BUNIC (21 p, 4 rec, 2 pase) si GORDIC (20 p, 4x3, 1 rec, 2 pase, 1 cap).
 
Arnautovic: "Este o victorie mare!"

La terminarea jocului, antrenorul Dado Arnautovic a spus fericit: “Este o victorie mare pentru noi. Tin sa felicit Igokea pentru baschetul practicat in aceasta seara, dar noi am crezut mai mult in victorie si am fost mai concentrati in momentele cheie. Sunt foarte multumit de modul in care am jucat, in special pentru evolutia din al doilea sfert. Marirea formatului Eurocup la 48 de echipe a reprezentat un lucru excelent pentru mai multe echipe, inclusiv pentru noi, si suntem bucurosi ca facem parte din aceasta competitie. Obiectivul nostru este sa ne calificam din aceasta grupa foarte dificila si sper ca-l vom indeplini. Am avut un program dificil, cu trei jocuri in deplasare din primele patru etape!” La randul sau, principalul marcator al serii, Dragan Zekovic, a subliniat: “E adevarat ca am avut o seara excelenta la capitolul aruncari, dar asta s-a datorat jocului noastru de echipa si astfel am avut mult spatiu. Ne aflam intr-o situatie buna acum si daca vom continua sa jucam asa cum stim vom avea un sezon exceptional. Nimeni nu se astepta sa facem o treaba atat de buna (n.n. – doua victorii obtinute in Rusia si Bosnia&Hertegovina), dar asta ma bucura ca ne numaram printre surprizele competitiei.” In replica, capitanul Milan Dozet a declarat suparat: “Aceasta infrangere este numai responsabilitatea noastra, a jucatorilor. Cu un astfel de joc, nu putem emite pretentii la victorie.” Totodata, antrenorul Dragan Bajic, a precizat: “Este al treilea joc consecutiv pe care il pierdem dupa ce am avut posibilitatea sa-l castigam. Nu pot sa fiu de acord cu Milan Dozet ca este numai infrangerea jucatorilor. Si eu sunt responsabil pentru ca am selectat aceasta echipa. Sunt convins ca putem juca mai bine, jucatorii mei pot juca mai bine, si cred ca voi discuta cu boardul clubului despre pozitia mea, deoarece cred ca se impune o schimbare.”
 
Programul si clasamentul din Grupa E

Tot miercuri seara s-au disputat si celelalte doua jocuri din Grupa E, BC Khimki Moscow Region reusind sa castige, dupa doua prelungiri, pe terenul Hapoel Migdal Ierusalim, cu scorul de 87-80, in vreme ce Pina Karsiyaka Izmir s-a impus la pas in fata Lukoil Akademic Sofia, cu scorul de 84-69. In urma acestor rezultate, coroborate cu rezultatul de la Aleksandrovac, iata cum arata clasamentul grupei E:
 
1. Pinar Karsiyaka Izmir 6 p (3 jocuri)
2. CSU Asesoft Ploiesti 5 p (3 jocuri)
3. BC Khimki Moscow Region 5 p (3 jocuri)
4. Hapoel Migdal Ierusalim 5 p (3 jocuri)
5. Lukoil Akademic Sofia 3 p (3 jocuri)
6. Igokea Aleksandrovac 3 p (3 jocuri)
 
Conform calendarului competitional anuntat de oficialii celei de-a doua competii europene intercluburi, iata cum arata programul jocurilor pe care le mai are de disputat CSU Asesoft Ploiesti in Grupa E a Eurocup:

06.11. 2013 Hapoel Ierusalim - CSU Asesoft Ploiesti
13.11.2013 CSU Asesoft Ploiesti - Lukoil Sofia
20.11. 2013 CSU Asesoft Ploiesti - Khimki Moscow Region
27.11.2013 Pinar Izmir – CSU Asesoft Ploiesti
04.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Igokea Alkeksandrovac
11.12.2013 CSU Asesoft Ploiesti – Hapoel Ierusalim
Decembrie 2013 Lukoil Sofia - CSU Asesoft Ploiesti

Mentionam ca in urma disputarii tuturor jocurilor din cele opt grupe preliminare, primele trei clasate din fiecare serie vor obtine calificarea in EuroCup Last 32.
 
Foto – copyright - http://incomod.ph/sport

Parteneri