Foto

CSU Asesoft Ploiesti si BC Mures Tg. Mures incep lupta pentru trofeul LNBM

Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti va gazdui, astazi si maine, primele doua meciuri din finala Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2014-2015, pe teren urmand sa se confrunte, cu incepere de la ora 20:00, campioana en-titre CSU Asesoft Ploiesti si BC Mures Tg. Mures. Finala competitiei se joaca dupa sistemul cel mai bun din cinci partide, lupta pentru trofeul LNBM urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT.
 
Cea mai titrata echipa din ultimele doua decenii din baschetul romanesc, campioana en-titre CSU Asesoft Ploiesti, va primi, astazi si maine, pe teren propriu, cu incepere de la ora 20:00, replica rivalei BC Mures Tg. Mures, in cadrul primelor doua meciuri din finala LNBM, editia 2014-2015. In fapt, este o reeditare a finalei de acum doua sezoane, cand baschetbalistii pregatiti de antrenorul Vladimir Arnautovic au cucerit cu greu laurii LNBM, cu scorul general de 4-2, la capatul unor dispute extrem de aprige si interesante. De altfel, mare disputa care incepe astazi reprezinta pentru ploiesteni cea de-a 12-a finala consecutiva, o performanta deosebita, depasita doar de marile rivale Steaua si Dinamo inainte de ’89! Performanta dublata printr-un record postdecembrist greu de egalat, cu 10 titluri de campioana nationala, care situeaza CSU Asesoft Ploiesti pe locul al treilea in clasamentul all-time, in care primele doua pozitii sunt detinute la mare distanta de Dinamo si Steaua. De partea cealalta, echipa pregatita de antrenorul Audrius Prakuraitis se prezinta la ora debutului finalei LNBM la capatul celui mai bun sezon din istoria clubului, muresenii jucand in urma cu mai putin de o luna si finala Final 4 Cupa Romaniei Superbet, trofeu adjudecat de BC Timisoara. Inaintea primului meci, antrenorul Audrius Prakuraitis a declarat ca se asteapta la o finala dificila, remarcand forta grupului la echipa campioana, dar si valoarea unor jucatori de exceptie, precum Runkauskas sau Flowers: “Adversarii nostri sunt foarte puternici si au in componenta echipei jucatori extraordinari, incapand cu Runkauskas sau Flowers si nu in ultimul rand terminand cu Burlacu, care are o revenire de forma deosebita in final de campionat. Noi ne-am pregatit sa fim la fel de concentrati, ne asteapta o serie finala de jocuri dificile”. De aceeasi parere este si cel mai titrat baschetbalist roman aflat in activitate, Levente Szijarto, cu 11 titluri de campion national, dintre care noua cu echipa ploiesteana, care considera ca va urma o serie de “meciuri interesante si cu multa lupta”, fiind de parere ca va conta cel mai mult spiritul de echipa iar “experienta va fi un plus”.
Dar iata si rezultatele inregistrate in primele faze ale play-off-ului LNBM, cu precizarea ca CSU Asesoft Ploiesti a pornit din pozitia de lider al sezonului regular, in vreme ce BC Mures Tg. Mures a plecat de pe locul locul 6:

Faza I (sferturi de finala)
CSU Asesoft Ploiesti – BC Timisoara 80-82
CSU Asesoft Ploiesti – BC Timisoara 79-57
BC Timisoara - CSU Asesoft Ploiesti 63-70
BC Timisoara - CSU Asesoft Ploiesti 72-80
 
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – BC Mures Tg. Mures 77-81
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – BC Mures Tg. Mures 67-74
BC Mures Tg. Mures - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 94-76
 
Faza II (semifinale)
CSU Asesoft Ploiesti – Energia Tg. Jiu 82-76
CSU Asesoft Ploiesti – Energia Tg. Jiu 82-71
Energia Tg. Jiu – CSU Asesoft Ploiesti 80-78
Energia Tg. Jiu – CSU Asesoft Ploiesti 86-88
 
CSA Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures 87-93
CSA Steaua CSM Eximbank – BC Mures Tg. Mures 90-94
BC Mures Tg. Mures - CSA Steaua CSM Eximbank 88-70
 
Conform datelor oficiale, iata cum arata programul finalei LNBM, sezonul 2014-2015:
 
18.05.2015
CSU Asesoft Ploiesti - BC Mures Tg. Mures (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
19.05.2015
CSU Asesoft Ploiesti - BC Mures Tg. Mures (ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
24.05.2015
BC Mures Tg. Mures - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
25.05.2015 (daca va mai fi nevoie)
BC Mures Tg. Mures - CSU Asesoft Ploiesti (ora 19:00, in direct pe DIGI SPORT)
29.05.2015 (daca va mai fi nevoie)
CSU Asesoft Ploiesti - BC Mures Tg. Mures (in direct pe DIGI SPORT)

FOTO - credit Radu Rosca (bcmures.ro)

Parteneri