Foto

CSU Asesoft Ploiesti si CSM Oradea se vor confrunta in finala LNBM

Campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiesti, s-a calificat in finala Ligii Nationale de Baschet Masculin, dupa ce a trecut, luni seara, de rivala U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, cu scorul de 77-68 (24-15, 13-17, 14-16, 26-20), in meciul decisiv din semifinalele play-off, serie castigata de ploiesteni cu scorul general de 3-2. Astfel, gruparea pregatita de antrenorul Vladimir Arnautovic avanseaza in ultimul act al competitiei, faza in care va da piept cu CSM Oradea, echipa care a eliminat din cursa pentru trofeul LNBM pe BC Mures Tg. Mures, cu scorul general de 3-0.  

Atmosfera incendiara, luni seara, in Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiesti, la meciul decisiv din semifinalele play-off dintre rivalele CSU Asesoft Ploiesti si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca. La finele unui joc extrem de interesant, presarat cu multe faze de mare spectacol si incheiat cu o reusita senzationala a bosniacului Filip Adamovic, care a marcat in ultima secunda un cos de la peste 28 de metri, din imediata apropiere a panoului propriu, campioana en-titre CSU Asesoft Ploiesti s-a impus cu scorul de 77-68 si a obtinut calificarea in finala LNBM.
Ma asteptam la o serie grea cu Clujul, care nu degeaba a ajuns pana aici. Felicit formatia oaspete pentru parcursul bun din acest sezon si sper sa jucam impreuna finala, la anul. Revenirea lui Flowers a contat enorm in ultimele doua partide si imi doresc ca el sa continue de aceeasi maniera si in finala. Cu CSM Oradea lucrurile vor sta cu totul altfel, intrucat, chiar daca vom fi ceva mai obositi la ora primului joc, vom incerca sa profitam de faptul ca seria semifinala cu Clujul ne-a rodat ca echipa si suntem intr-o forma buna”, a declarat antrenorul Vladimir Arnautovic pentru site-ul oficial al campionilor, http://www.csuasesoft.ro. La randul sau, antrenul Dorin Pintea a declarat pentru site-ul oficial al echipei clujene, http://u-mobitelco.ro: "Tin sa felicit toata echipa pentru daruire si pentru jocul prestat in cele cinci meciuri cu Ploiestiul. A fost o serie infernala, nu a fost nimic usor, iar acum nu ne mai ramane decat sa ne luptam pentru locul 3. Chiar daca am fost foarte aproape de finala, pana la urma pentru noi, in acest sezon, ar fi foarte bun un loc trei. Le multumesc inca o data jucatorilor pentru ca, pana la seria cu Ploiestiul, nimeni nu ne dadea vreo sansa  si preconizau un 0-3 sec, dar iata ca am reusit sa ajungem cu armele noastre pana in decisiv. In aceasta seara a fost un meci pe contre, cu reveniri, am luptat pana la capat, am avut insa o zi mai putin fasta la aruncarile de trei puncte si de asemenea am pierdut multe mingi. Cred ca aici s-a decis soarta meciului”.
In urma acestui rezultat, CSU Asesoft Ploiesti va juca finala LNBM impotriva CSM Oradea, echipa calificata in ultimul act dupa ce a eliminat pe BC Mures Tg. Mures, cu scorul general de 3-0. In finala mica, in lupta pentru “bronzul” LNBM, se vor confrunta BC Mures Tg. Mures si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca.
Dar iata si rezultatele inregistrate in semifinale:
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca – scor general 3-2
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (meciul 1, 89-99)
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (meciul 2, 90-67)
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - CSU Asesoft Ploiesti (meciul 3, 75-74)
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - CSU Asesoft Ploiesti (meciul 4, 85-87)
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (meciul 5, 77-68)
 
CSM Oradea – BC Mures Tg. Mures – scor general 3-0
CSM Oradea – BC Mures Tg. Mures (meciul 1, 80-74)
CSM Oradea – BC Mures Tg. Mures (meciul 2, 90-74)
BC Mures Tg. Mures – CSM Oradea (meciul 3, 90-100)

Programul finalelor LNBM
 
Conform calendarului competitional, iata datele de desfasurare ale finalelor LNBM, sezonul 2013/2014, cu precizarea ca finala mare se disputa dupa sistemul “3 din5” iar finala mica se joaca dupa sistemul “2 din 3”:
 
Finala mare (se joaca 3 din 5)
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea (31.05.2014, meciul 1, ora 20:15, in direct pe DIGI SPORT)
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea (01.06.2014, meciul 2, ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (07.06.2014, meciul 3)
CSM Oradea – CSU Asesoft Ploiesti (08.06.2014, meciul 4, daca este nevoie)
CSU Asesoft Ploiesti – CSM Oradea (12.06.2014, meciul 5, daca este nevoie)
 
Finala mica (se joaca 2 din 3)
BC Mures Tg. Mures – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (31.05.2014, meciul 1)
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca – BC Mures Tg. Mures (04.06.2014, meciul 2, ora 20:00, in direct pe DIGI SPORT)
BC Mures Tg. Mures – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (07.05.2014, meciul 3, daca este nevoie)
 
FOTO – credit Mirela Oprea (copyright - https://www.facebook.com/CSUAsesoft)

VIDEO - reusita spectaculoasa a bosaniacului Filip Adamovic poate fi vizualizata pe:
 
http://www.digisport.ro/Sport/BASCHET/VIDEO+Bosniacul+Adanovic+a+marcat+de+la+linia+de+fund+in+ultima+

Parteneri