Foto

CSU Brasov si 4Sports Agronomia Bucuresti, campioane nationale la U16

Sala Sporturilor din Targoviste si Sala Agronomia din Capitala au gazduit, in perioada 20-24 mai, meciurile Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U16, feminin si masculin. Dupa cinci zile pline de baschet, in care cele mai valoroase echipe ale acestei categorii de varsta si-au disputat suprematia nationala, echipa feminina CSU Brasov si echipa masculina 4Sports Agronomia Bucuresti au cucerit trofeele puse in joc, dispunand in finalele disputate duminica de ACS Champions Bucuresti, si respectiv de CSA Steaua CSM Eximbank.
 
Tinerele sperante ale baschetului romanesc si-au disputat saptamana trecuta trofeele puse in joc in cadrul Turneelor Finale ale Campionatelor Nationale U16, pe parchetul Salii Sporturilor din Targoviste si Salii Agronomia din Capitala intrecandu-se cei mai valorosi sportivi nascuti 1999 si mai tineri. Dupa o lupta apriga sub panouri si multe meciuri extrem de atractive si palpitante prin evolutiile de scor, CSU Brasov a obtinut laurii intrecerii feminine iar 4Sports Agronomia Bucuresti a reusit sa se impuna in competitia masculina.
La Bucuresti, intr-o atmosfera incendiara realizata in tribunele Salii Agronomia din Capitala de fanii celor mai valoroase opt echipe masculine U16, batalia pentru suprematie a fost dominata clar de finalistele 4Sports Bucuresti si CSA Steaua CSM Eximbank, cele doua “rivale” reusind sa acceada in ultimul act fara sa cunoasca infrangerea. In marea confruntare pentru medaliile de aur, 4Sports Agronomia Bucuresti a reusit sa se impuna, cu scorul de 75-71 (18-23, 17-18, 14-18, 26-12), la capatul unei partide foarte disputate si cu o spectaculoasa rasturnare de situatie. De altfel, finala a fost gustata din plin de public, care a umplut pana la refuz tribunele Salii Agronomia, noua campioana castigand medaliile de aur printr-o evolutie fantastica in ultimul sfert, cand a revenit in joc si s-a impus intr-un final dramatic, desi a fost condusa in min. 27 cu 46-59! In cele din urma, datorita prestatiei deosebite a tinerilor Eduard Petrescu si Tudor Fometescu, 4Sports Agronomia Bucuresti a obtinut victoria si, implicit, trofeul national U16 masculin, in vreme ce CSA Steaua CSM Eximbank a intrat in posesia medaliilor de argint. In finala mica, ACS Dan Dacian Bucuresti a castigat confruntarea cu ABC Athletic Constanta, cu 66-62, si a obtinut medaliile de bronz.
Dar iata si clasamentul final al Campionatului National U16 masculin:
1. 4Sports Agronomia Bucuresti
2. CSA Steaua CSM Eximbank
3. ACS Dan Dacian Bucuresti
4. ABC Athletic Constanta
5. Muresul Tg. Mures
6. Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti
7. CSS Bega Timisoara
8. Phoenix LPS Galati
La festivitatea de premiere au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP – Tudor Fometescu (4Sports Agronomia Bucuresti)
Cosgeter – Eduard Petrescu (4Sports Agronomia Bucuresti)
Cel mai bun recuperator – Stefan Birloveanu (4Sports Agronomia Bucuresti)
Cel mai bun pasator
– Dragos Diculescu (CSA Steaua CSM Eximbank)
Cel mai de perspectiva sportiv – Mihai Maciuca (ACS Dan Dacian)
Best Five
Andrei Arion (ACS Dan Dacian Bucuresti)
Dragos Diculescu (CSA Steaua CSM Eximbank)
Eduard Petrescu (4Sports Agronomia Bucuresti)
Daniel Ionita (CSA Steaua CSM Eximbank)
Stefan Birloveanu (4Sports Agronomia Bucuresti)

La Targoviste, in aceeasi perioada, pe parchetul Salii Sporturilor s-au adunat in marea batalie pentru trofeul national cele mai valoroase echipe feminine din intreaga tara, CSU Brasov si ACS Champions Bucuresti reusind sa-si netezeasca drumul spre medalii prin evolutii deosebite. Si desi in grupa preliminara ACS Champions Bucuresti s-a impus in fata rivalelor CSU Brasov, cu 50-43, in marea finala, tinerele baschetbaliste pregatite de antrenorul Nenad Marinkovic au reusit sa-si ia revansa si sa castige confruntarea pentru titlul national, cu scorul de 56-40 (14-4, 19-12, 14-8, 9-16). Astfel, medaliile de aur au fost cucerite de CSU Brasov, medaliile de argint au fost obtinute de ACS Champions Bucuresti iar echipa gazda CSS CSM Targoviste a intrat in posesia medaliilor de bronz, ultima ocupand locul al treilea dupa ce a trecut in finala mica de Olimpia Bucuresti, cu 55-38.
Dar iata si clasamentul final al Campionatului National U16, feminin:
1. CSU Brasov
2. ACS Champions Bucuresti
3. CSS CSM Targoviste
4. Olimpia Bucuresti
5. KSE CSS Gheorghieni
6. LAPI Dej
7. CSS Sf. Gheorghe
8. LPS Alba Iulia
La festivitatea de premiere au fost acordate si urmatoarele premii speciale:
MVP-ul Turneului Final – Maria Ferariu (CSU Brasov)
MVP-ul finalei – Iulia Brezoi (CSU Brasov)
Cea mai tehnica sportiva
– Teodora Armanu (CSU Brasov)
Cosgeter – Roberta Salatioan (LAPI Dej)
Cea mai buna recuparatoare
– Alexandra Ghita (CSS CSM Targoviste)
Cea mai de perspectiva sportiva
– Sonia Cazacu (Olimpia Bucuresti)
Best Five
Maria Ferariu (CSU Brasov)
Claudia Dinu (ACS Champions)
Roberta Salatioan (LAPI Dej)
Amira Al Ash Hab (ACS Champions)
Anamaria Virjoghe (CSS CSM Targoviste)

FOTO - credit Alina Cojocaru

Parteneri