Foto

CSU Ploiesti a pasit cu stangul in EuroChallenge

Campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a pasit cu stangul in Grupa B din EuroChallenge, dupa ce, marti seara, gruparea antrenata de Arnautovic si Hartman a pierdut fara drept de apel, in deplasare, in fata echipei finlandeze Joensuun Kataja, cu scorul de 67-91 (9-23, 17-24, 12-23, 29-21).
 
“Scurt-circuit” finlandez
 
In ciuda experientei din competitiile europene si a lotului de jucatori extrem de valoros, CSU Asesoft Ploiesti a inregistrat un esec usturator in primul joc disputat in Finlanda in cadrul Grupei D din EuroChallenge, fiind depasita de Joensuun Kataja, cu scorul de 67-91. De altfel, intalnirea gazduita de Joensuu Arena nu prea a avut istoric, gazdele controland jocul in totalitate, spre satisfactia celor aproximativ 2.000 de spectactori care au venit sa-si incurajeze favoritii. Dupa reusita de la mare distanta “marca” Timermanis, prin care ploiestenii au deschis scorul, si un alt cos din actiune marcat de fostul capitan al nationalei Romaniei, Virgil Stanescu, oaspetii n-au mai reusit sa inscrie decat patru puncte in urmatoarele opt minute de joc, in vreme ce gazdele au punctat necrutator si s-au distantat la un neverosimil 23-9. A urmat un sfert ceva mai echilibrat, pentru ca, dupa pauza, gazdele sa repete istoria primului sfert si sa se distanteze la 70-38, in ciuda deselor incercari tactice ale antrenorului Arnautovic de a limita proportiile scorului. Ultimele zece minute au consemnat un mic plus pentru oaspeti, dar, din nefericire, fluierul final a consemnat victoria clara a gazdelor, cu 91-67.
Conform datelor oficiale, pentru CSU Asesoft Ploiesti au marcat HARGROVE (21 puncte, 2x3, 8 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie), TICA (15 puncte, 10 recuperari, 1 pasa decisiva), NYAKUNDI (9 puncte, 1x3, 5 recuperari, 2 pase decisive), VLAHOVIC (8 puncte, 1x3, 1 recuperare, 4 pase decisive), STANESCU (7 puncte, 4 recuperari, 1 interceptie), BURLACU (4 puncte, 2 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii), TIMERMANIS (3 puncte, 1x3, 2 recuperari, 2 pase decisive). Au mai evoluat pentru oaspeti SZIJARTO (1 recuperare, 1 interceptie), TUDOR (2 recuperari, 2 pase decisive) si MANDIC (1 interceptie). De la invingatori s-au remarcat VIRTANEN (23 puncte, 2 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie), FIELDS (16 puncte, 3 recuperari, 1 interceptie), FLOWERS (13 puncte, 4 recuperari, 1 pasa decisiva, 3 interceptii) si SMITH (12 puncte, 4 recuperari, 5 pase decisive, 2 interceptii).
 
Declaratii la cald
 
La putin timp dupa finalul jocului, antrenorul Vladimir Arnautovic a declarat: “Stiam cum joaca echipa Joensuun Kataja, dar, nu stiu din ce motiv, jucatorii nostri n-au pus in aplicare deloc planul nostru tactic de joc. Am fost pregatiti, dar rezultatul este o mare dezamagire pentru noi.” De partea cealalta, antrenorul gazdelor Jukka Toijala a spus: “Sunt foarte fericit si multumit de modul in care s-au comportat jucatorii mei. Am fost mai energici decat adversarii nostri si cred ca acesta este principalul motiv pentru care am reusit sa castigam astazi.” Principala “gura de foc” a gazdelor, Petri Virtanen, a mentionat la randul sau: “Intreaga echipa a jucat foarte bine, executand perfect tactica de joc pregatita la antrenamente. Sunt foarte bucuros ca am castigat in aceasta seara.” Dezamagit de rezultat, fostul international roman Levente Szijarto a concluzionat: “Chiar daca am stiut foarte bine cum se apara Kataja si cum alearga pe teren, nu am reusit match-up-ul impotriva lor. Kataja Joensuun a fost echipa mai buna astazi, dar nu cred ca scorul reflecta realitatea despre potentialul echipei noastre.
 
Programul CSU Asesoft Ploiesti in Grupa B
 
Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor din aceasta faza, primele doua clasate in fiecare din cele opt grupe se vor califica in runda superioara a competitiei. Dar iata in continuare si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de disputat in Grupa D din EuroChallenge, cu precizarea ca jocurile din Sala Sporturilor din Brazi vor fi transmise in direct de SPORT.RO:
 
14.11.2012 – CSU Ploiesti - Krasnye Krylia (ora 20:30)
21.11.2012 – Keravnos – CSU Ploiesti (ora 19:30)
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 20:00)
05.12.2012 - Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012 – CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)

FOTO - copyright FIBA-EUROPE

Parteneri