CSU Ploiesti vs. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca RELOADED

CSU Ploiesti si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca vor disputa, sambata seara, de la ora 18, in direct pe Digi Sport Plus si TVR3, primul meci din finala play-off a Campionatului National, Divizia A, baschet masculin. Cu 48 de ore inaintea duelului dintre cele doua aspirante la titlul de campioana, conducatorii si jucatorii celor doua formatii de traditie ale baschetului romanesc au prefatat in exclusivitate pentru site-ul Federatiei Romane de Baschet finala sezonului 2010/2011.
Reamintim ca, in semifinale, CSU Ploiesti a trecut in patru meciuri de CSA Steaua Turabo Bucuresti, in timp ce U-Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a calificat in ultimul act dupa ce a eliminat detinatoarea Cupei Romaniei, formatia Gaz Metan Medias, in meciul decisiv, cu scorul general de 3-2.
In plus, trebuie mentionat faptul ca finala din acest an este a patra confruntare pentru medaliile de aur dintre CSU Ploiesti si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, precedentele finale fiind castigate de prahoveni. De asemenea, Levente Szijarto este singurul jucator prezent in finala care a evoluat pentru ambele formatii si totodata evolueaza pentru a 11-a oara in ultimul act al Diviziei A.
 
Dar iata si declaratiile “competitorilor”:

Ionut Georgescu, presedinte executiv CSU Ploiesti:
“Ma bucur ca vom juca in finala cu Mobitelco Cluj-Napoca. Vom intalni o echipa competitiva, alaturi de care am facut multe demonstratii de baschet adevarat. In plus a iesit mai mereu bine pentru noi. Din cate am fost informat, scorul general al intalnirilor dintre Ploiesti si Cluj este 38-9 si acest lucru ne da sperante pentru noi victorii. Cred ca va fi o intalnire interesanta in care vor evolua jucatori romani cu mare experienta si care se cunosc bine de foarte multi ani. Este o mare rivalitate intre cele doua echipe si cred ca meciul dintre Ploiesti si Cluj a devenit derby-ul baschetului romanesc, extrem de disputat si de discutat. Obiectivul nostru este sa castigam al optulea titlu consecutiv si suntem increzatori ca vom reusi acest lucru. Tratam cu maxima seriozitate aceste meciuri si in afara ca ne dorim doua victorii la Ploiesti in primele doua intalniri, ne dorim sa organizam totul impecabil. Am pregatit multe surprize, un concert si cred ca va fi un spectacol total. Cred ca trio-ul nostru format din cei mai valorosi jucatori romani, Burlacu, Szijarto si Tudor, impreuna cu cel mai bun antrenor din campionat, Vladimir Arnautovic, va face diferenta in finala.“

Mircea Cristescu, presedinte executiv U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

“Ne dorim foarte mult sa castigam titlul. Ramane de vazut daca vom avea puterea si inteligenta necesare pentru a realiza acest lucru. Ambele echipe isi doresc  titlul, cu atat mai mult noi, pentru ca reprezentam un oras pur-singe baschet. Avem sa ne luam o revansa fata de finala pierduta anul trecut, dupa ce am terminat pe primul loc in campionat, iar Ploiestiul pe trei. Cred ca jucatorii s-au maturizat mult intre timp. Legat de primul meci al finale, cred ca va fi mai putin spectaculos, pentru ca ne dorim cu totii sa incepem cu dreptul!”

Mihai Silvasan, capitan U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

“Venim dupa o semifinala foarte grea, castigata in meciul decisiv. Acest lucru demonstreaza ca suntem puternici mental si ne da incredere si speranta pentru finala cu Ploiestiul. Teoretic, ei sunt favoriti pentru ca au avantajul terenului propriu, dar nu trebuie sa punem aceasta presiune pe noi si sa ne gandim la acest lucru. Noi ne gandim si ne concentram doar la jocul care urmeaza si pe care vrem sa il castigam si aceasta este mentalitatea pe care trebuie sa o avem!”

Levente Szijarto, jucator CSU Ploiesti:
“Ne bucuram ca intalnim in ultimul act Clujul, pentru ca  o finala are nevoie de spectacol, atat pe parchet, cat si in tribune. Sunt convins ca acest lucru se va intampla si la Ploiesti si la Cluj, iar atmosfera va fi una frumoasa. Clujul a ajuns pe merit in finala, asa ca batalia aceasta va decide care este cea mai buna echipa. Meciurile vor fi stranse si cred ca este cea mai echilibrata finala de pana acum. Mare parte din lumea baschetului nu ne dadea vreo sansa sa ajungem in finala, dar noi am demonstrat contrariul. Cred ca vom arata in continuare forta care sta in tineretea echipei si vom ramane in frunte!”

Parteneri