Foto

Cu gandul la calificarea in Top 14 EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin autohton, CS Municipal Targoviste, va sustine in aceasta seara penultima disputa din cadrul grupei B a EuroLeague Women, gruparea pregatita de antrenorul Nini Florin urmand sa evolueze pe terenul echipei franceze Arras Pays D’Artois, cu incepere de la ora 20:00 (ora locala).
 
Sperante teoretice
 
Esecul suferit pe teren propriu in etapa trecuta in fata principalei rivale din lupta pentru calificarea in Top 14 EuroLeague Women, UE Sopron, a diminuat serios sansele echipei CS Municipal Targoviste. Teoretic, baschetbalistele pregatite de Nini Florin mai au sperante de a accede in faza superioara a celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent, CS Municipal Targoviste fiind obligata, insa, sa obtina minimum o victorie in urmatoarele doua jocuri, iar UE Sopron sa piarda disputa din aceasta seara cu Nadezhda Orenburg. In cazul in care UE Sopron castiga meciul cu Nadezhda, atunci CSM Targoviste are nevoie sa-si treaca in palmares ambele victorii (cu Arras si cu GA Kosice) pentru a prinde un loc in Top 14.
Astfel, avand inca sperante teoretice de calificare de pe pozitia a cincia a Grupei B, reprezentanta LNBF in EuroLeague Women a plecat spre Franta cu ganduri mari, vizand un nou succes in fata Arras Pays D’Artois. Un obiectiv nu imposibil de realizat, mai ales daca tinem cont de avantajul moral datorat victoriei din tur, de pe teren propriu, obtinuta cu scorul de 72-64, dar si de faptul ca internationala Gabriela Marginean, principala marcatoare a campioanei Romaniei, cunoaste bine jocul si stilul gruparii franceze, la care a evoluat in sezonul trecut.
 
Clasamentul si programul Grupei B
 
In urma rezultatelor inregistrate pana in prezent, iata cum arata clasamentul Grupei B:
 
1. Fenerbahce Istanbul - 18 puncte (10 jocuri)
2. Good Angels Kosice – 18 puncte (10 jocuri)
3. Famila Schio – 18 puncte (10 jocuri)
4. Nadezhda Orenburg – 16 puncte (10 jocuri)
5. Uniqa Euroleasing Sopron – 14 puncte (11 jocuri)
6. CS Municipal Targoviste – 13 puncte (10 jocuri)
7. Arras Pays D’Artois – 11 puncte (10 jocuri)

Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:

30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
 
Reamintim ca in faza superioara se vor califica primele patru echipe clasate in cele trei grupe preliminare, la care se vor adauga si echipele clasate pe locurile 5 (gazda FINAL 8, UMMC Ekaterinburg se afla pe primul loc in Grupa C si este calificata direct la turneul final, astfel ca in Top 14 vor fi prezente echipele clasate pe locurile 1-5 din Grupa A si Grupa B + patru echipe din Grupa C).
 
FOTO (copyright FIBA-Europe)

Parteneri