Foto

Cu gandul la sferturile de finala ale EuroChallenge

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc care continua “aventura” europeana, Gaz Metan Medias, va juca, marti seara, cu incepere de la ora 18:30, in fief-ul incomodei grupari finlandeze Joensuun Kataja, intr-un meci contand pentru etapa a V-a din Grupa I a EuroChallenge.
 
Sperante pentru Europa!
 
Dupa ce in etapa precedenta au reusit sa obtina un rezultat care a uluit intreaga Europa, victoria impotriva puternicei echipe turce Pinar Kasiyaka fiind mentionata ca o mare surpriza si de FIBA-Europe, baschetbalistii echipei Gaz Metan Medias au plecat in Finlanda pentru a incerca sa dea o noua lovitura. Avand sanse reale de calificare in faza superioara a competitiei, echipa antrenata de Marcel Tenter vizeaza, marti seara, sa obtina un nou rezultat notabil pe terenul gruparii Joensuun Kataja, chiar daca finlandezii s-au dovedit a fi o “nuca” destul de tare pe teren propriu in actualul sezon. De altfel, gazdele din Kataja vor incerca in fata propriilor suporteri sa-si apropie o noua victorie in Grupa I, care le-ar mentine intacte sansele de calificare, astfel ca misiunea reprezentantei LNBM in EuroChallenge nu va fi deloc una usoara. Cu atat mai mult, cu cat finlandezii n-au pierdut de la inceputul sezonului decat un singur joc pe teren propriu, 86-96 cu rusii de la Krasnye Krylia, inregistrand un bilant pozitiv, cu patru victorii si o infrangere.
Pe de alta parte, trebuie sa mentionam ca, pana in prezent, Grupa I s-a dovedit a fi una extrem de echilibrata, in care oricare dintre cele patru echipe pastreaza sperante pentru Europa. Calculele hartiei arata, insa, ca principala favorita este Pinar Karsiyaka, care va intalni marti seara pe teren propriu echipa letona BK Ventspils, si poate scapa in castigatoarea grupei in eventualitatea unui nou succes, in vreme ce Gaz Metan Medias, BK Ventspils si Joensuun Kataja se vor lupta pana in ultima secunda pentru locul secund si implicit pentru un loc in sferturile de finala. Totusi, avand avantajul moral  al victoriei obtinute la Medias, in tur, cu scorul de 84-82, la capatul unui joc nerecomandat cardiacilor, Gaz Metan va miza din nou pe o aparare mobila si agresiva, care sa contracareze principalele “guri de foc” ale finlandezilor (n.n. – Coleman, Flowers si Kanervo), dar si pe forta ofensiva a unor jucatori care s-au ridicat pana acum la nivelul competitiei europene, precum Mandache, Dundjerski, Krstanovic, Lilov, Shiloh sau Ivanovic.
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma rezultatelor inregistrate in primele patru etape, iata cum arata clasamentul Grupei I, cu precizarea ca, la final, primele doua clasate se vor califica in faza superioara:
 
1. Pinar Karsiyaka – 7 puncte
2. BK Ventspils – 6 puncte
3. Gaz Metan Medias – 6 puncte
4. Joensuun Kataja – 5 puncte
 
Conform programului anuntat de FIBA-Europe, Gaz Metan Medias mai are de disputat urmatoarele jocuri:
 
19.02 Joensuun Kataja – Gaz Metan Medias (ora 18:30)
26.02 Gaz Metan Medias – BK Ventspils (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)

Parteneri