Foto

Cupa Romaniei - rezultatele inregistrate in sferturile de finala

In Final Four-ul Cupei Romaniei la masculin s-au calificat echipele CS Gaz Metan Medias, CSU Ploiesti, BC Mures Targu Mures si CSA Steaua Turabo, dupa ce ieri s-au disputat meciurile retur ale sferturilor de finala.

Pe teren propriu, echipa CS Otopeni a pierdut cu 80-65 returul cu Gaz Metan Medias. Ieri seara, de la gazde s-a evidentiat Brian Burell cu 23 de puncte si noua recuperari, in timp ce de la echipa condusa de Bruno Soce s-a remarcat Uros Velickovic cu 20 de puncte (6X3) si cinci pase decise. In primul meci din sferurile de finala, ardelenii au dispus cu 112-70 de ilfoveni.

La Pitesti, BCM U a pierdut pe teren prorpiu confruntarea cu CSU Ploiesti, cu scorul 77-73 si a iesit din cursa pentru Cupa Romaniei.  Cel mai bun marcator al gazdelor a fost tanarul jucator Alexandru Negut cu 19 puncte (3X3) si sase recuperari. In replica, Vlad Dogaru de la CSU Ploiesti a reusit 12 puncte (2x3) si doua pase decisive. Ploiestenii castigasera in tur cu 92-70.

BC Mures Targu Mures a trecut de SCM CSS Craiova cu scorul 66-63, dupa ce in primul meci muresenii au invins pe teren propriu cu 98-85. De la SCM Craiovaa iesit in evidenta ieri seara Kenneth Simms cu 19 puncte si 14 recuperari. Pentru  BC Mures, pivotul Alexandar Mladenovic  si fundasul JuJuan Cooley au marcat fiecare 20 de puncte.

In fine, pe teren propriu CSA Steaua Turabo Bucuresti a spulberat cu 96-63 echipa BC Timisoara, detinatoarea trofeului Cupa Romaniei. Fostii internationali Virgil Stanescu si Bogdan Popescu au fost artizanii victoriei militarilor. Stanescu  a reusit 26 de puncte si 12 recuperari,  secondat de Bogdan Popescu autor a  22 puncte (2X3) si noua recuperari, in timp ce de la invinsi internationalul Dan Paltinisanu a marcat 16 puncte si a reusit 10 recuperari.

Tot in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dar la feminin,   SCM CSS Craiova a invins echipa CSU LPS Alba Iulia cu scorul 77-74, iar LMK BC Sepsi Sfantu Gheorghe a surclasat echipa Politehnica National Iasi, cu scorul 87-34.

In devans, Rapid Bucuresti a pierdut pe teren propriul primul meci din sferturile de finala ale competitiei KO in fata echipei ICIM Univ. Goldis Arad. Recent castigatoarea trofeului Ligii Europei Centrale a dispus de echipa feroviara cu scorul de 89-56. Marti seara, intr-un meci transmis in direct de TVR 3, CST BC Teleorman Alexandria a cedat pe teren propriu in fata gruparii Municipal Satu Mare, cu 41-67.

Meciurile retur ale sferturilor de finala ale Cupei Romaniei, la feminin, vor avea loc la inceputul lunii martie.

Parteneri