Foto

CUPA TELEFONUL COPILULUI

Cu ocazia zilei de 01 iunie, ziua dedicata copiilor de pretutindeni - 528 de copii, cu vârste cuprinse între 5 si 10 ani, respectiv 44 de echipe de mini-baschetbalisti se vor întrece în 10 orase din tara, pentru a câstiga CUPA „TELEFONUL COPILULUI", o competitie cu semnificatie speciala, care îsi propune sa promoveze în rândul celor mici sportul, spiritul competitional si  respectarea drepturilor copilului.
 
Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului se afla la cea de-a treia editie, bucurându-se de sprijinul Ambasadei Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, împreuna cu care Asociatia Telefonul Copilului a initiat si implementat multiple proiecte pentru sustinerea cresterii armonioase a copiilor, pentru o copilarie fara grijile oamenilor mari.
Ambasada Olandei felicita Asociatia Telefonul Copilului pentru implementarea acestui proiect deosebit. Evenimentele sportive organizate pentru copii, în toata tara, vor atrage atentia asupra drepturilor copiilor. Olanda este angajata sa apere si sa promoveze aceste drepturi în toata lumea, inclusiv în România. Ambasadorul Matthijs van Bonzel a declarat: “Ma bucur ca problematica drepturilor copiilor se bucura de atentia cuvenita si din partea organizatiilor din România, ca cea care implementeaza proiectul Competitia baschetbalistica  Telefonul Copilului. Cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, sarbatorita la 1 iunie, doresc sa urez tuturor copiilor din România o copilarie fericita, sanatoasa, petrecuta în siguranta.”
Initiativa Asociatiei Telefonul Copilului nu ar fi devenit realitate fara parteneri de nadejde ai organizatiei precum: Federatia Româna de Baschet, Romtelecom, Cosmote, Mega Image si Brenntag Romania, carora le multumim pentru continuitatea demersului lor. De asemenea, multumim cluburilor sportive care au intrat in competitie si care vegheaza la dezvoltarea armonioasa a copiilor prin sport.
 „Împreuna cu sustinatorii organizatiei noastre am marcat cosuri importante la panoul problemelor copiilor. Împreuna am câstigat si vom continua sa fim învingatori. Împreuna formam la data de 01 iunie, Ziua Internationala a Copilului, Echipa “Drepturile Copiilor”. Vom lupta alaturi de copiipentru drepturile lor într-o editie speciala a CUPEI TELEFONUL COPILULUI LA MINIBASCHET”, pe care avem privilegiul sa o desfasuram în 10 orase, suporterii nostri principali fiind parintii micilor baschetbalisti”, a declarat Catalina Florea, Director Executiv, Asociatia Telefonul Copilului
Cupa “Telefonul Copilului” a debutat în anul 2011, cand au intrat în competitie 324 de copii din cinci orase (Bucuresti, Dej, Radauti, Sighetu Marmatiei si Arad) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului, iar în 2012 s-au luptat pentru trofeu 408 de mici baschetbalisti din opt orase (Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei, Bucuresti, Radauti, Galati, Brasov) http://www.telefonulcopilului.ro/cupa-telefonul-copilului-2012.
Cupa „Telefonul Copilului" 2013 va fi disputata în cea de-a treia editie în 10 orase Dej, Cluj, Arad, Sighetu Marmatiei, Bucuresti, Radauti, Mangalia, Constanta, Brasov, Botosani). În total, 528 de copii, cu vârste între 5 si 10 ani, împartiti în 44 de echipe, îsi vor sarbatori ziua prin sport, luptând pentru câstigarea trofeului.
“Competitia baschetbalistica Telefonul Copilului aflata la cea de-a treia editie ajuta la dezvoltarea sanatoasa a noii generatii, la formarea de relatii prin coeziune si incluziune sociala si la formarea spiritului de fair-play. În numele Federatiei Române de Baschet si al meu personal, va adresez consideratia noastra pentru sprijinul acordat copiilor si va felicit ca anul acesta reunim un numar de peste 500 de copii, din 10 orase aflate în diverse colturi ale tarii”, a declarat dl. Dan Berceanu, Secretar General, Federatia Româna de Baschet
Va invitam sa îi sustinem împreuna pe micii baschetbalisti si sa marcam împreuna victoria drepturilor copiilor nostri!
Numai în primele 5 luni ale acestui an, Asociatia Telefonul Copilului a înregistrat la 116 111, linia telefonica gratuita special dedicata copiilor, peste 35.000 de apeluri, iar aproximativ 2.000 dintre acestea reprezinta cazuri grave de încalcare a drepturilor copilului. Cele mai multe cazuri se refera la încalcarea dreptului copilului la protectie împotriva oricarei forme de violenta, încalcarea dreptului copilului de a creste alaturi de parintii sai, încalcarea dreptului copilului la educatie, încalcarea dreptului copilului la libera exprimare, încalcarea dreptului copilului de a fi ascultat.  

116 111 este linia europeana de asistenta pentru copii, gestionata în România de Asociatia Telefonul Copilului. Apelul catre 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom si Cosmote.

Programul competitiei poate fi accesat aici.

Pentru Bucuresti, in ziua de vineri 31.05.2013 jocurile vor debuta incepand cu ora 14:00 astfel:

14:00 - BC Slam vs. ACS Dan Dacian 1
15:00 - CS Olimpia Bucuresti vs. CSS Nr. 2 Bucuresti
16:00 - ACS Comets vs. CSS Nr. 6 Bucuresti
17:00 - se va juca pentru clasamentul din grupa

sambata 01.06.2013 jocurile vor debuta la ora 10:00, astfel:

10:00 - ACS Dan Dacian 2 vs. ACS Phoenix Targoviste
11:00 - se vor disputa jocurile pentru stabilirea clasamentului final.

Parteneri