Foto

De la egal la egal cu cvadrupla laureata a EuroLeague Women

Campioana baschetului feminin romanesc, CS Municipal Targoviste, a fost la un pas de o mare surpriza in primul joc din play-off-ul EuroLeague Women, gruparea pregatita de antrenorul Florin Nini cedand cu greu, marti dupa-amiaza, pe terenul puternicei echipe ruse SpartaK Moscow Region Vidnoje, cvadrupla castigatoare a celei mai importante competitii europene intercluburi, cu scorul de 84-91 (26-22, 20-24, 14-26, 24-19).
 
Ar fi fost prea frumos...
 
Deloc speriate de faima si galoanele puternicelor adversare iesite in cale in play-off-ul EuroLeague Women, baschetbalistele antrenate de Florin Nini au demonstrat din plin, marti dupa-amiaza, in “Vidojne Sports Centre”, ca au puterea de a juca de la egal la egal cu marile forte ale Batranului Continent, chiar daca au fost lipsite si de aportul unei piese importante in angrenajul echipei, americanca Jillian Robbins. Dornice sa realizeze un joc mare, oaspetele au intrat destul de repede in joc si dupa un start echilibrat au preluat initiativa din minutul 7 (scor 17-18), reusind ca in finalul primului sfert sa conduca pe tabela cu 26-22, spre stupefactia asistentei din tribune. Bazandu-se pe o apare mobila si destul de exacta, dar si pe o ofensiva care a reusit de multe ori sa faca mat apararea gazdelor mai ales prin incursiunile trioului Ajavon, Marginean si Milijkovic, CSM Targoviste a continuat prestatia deosebita si in cel de-al doilea sfert, iar dupa 20 de minute de joc efectiv scorul era egal, 46-46. La reluare, SpartaK isi aduce aminte de trofeele din vitrina si forteaza serios nota, reusind intr-un interval de numai cinci minute sa se distanteze la 17 puncte, cu Hammon, Dupree si Beliakova punctand necrutator de la 53-50, in min. 22, pana la 67-50, in min. 27! Ajavon si Marginean reusesc in cele din urma sa intrerupa seria rusoaicelor si echilibreaza din nou disputa, astfel ca in ultimul sfert se intra de la scorul de 72-60 in favoarea gazdelor. Dovedind o experienta competitionala de invidiat, gazdele gasesc resursele necesare ca in ultimele zece minute sa-si conserve avantajul, in ciuda eforturilor disperate ale oaspetelor de a reveni in joc, astfel ca fluierul final consemneaza victoria cvadruplei campioane a EuroLeague Women, cu scorul de 91-84, la capatul unui joc spectaculos, in care campioana Romaniei s-a ridicat de multe ori la valoarea puternicelor adversare din Est.
Conform datelor statistice, punctele CSM Targoviste au fost parafate de AJAVON (22 puncte, 2x3, 4 recuperari, 4 pase decisive, 3 interceptii), MARGINEAN (19 puncte, 1x3, 1 recuperare, 3 pase decisive, 3 interceptii), MILIJKOVIC (16 puncte, 3x3, 2 recuperari, 3 pase decisive), MATIC (8 puncte, 8 recuperari, 2 pase decisive, 1 capac), TIKHONENKO (8 puncte, 4 recuperari, 1 interceptie), POP (6 puncte, 1 recuperare, 2 interceptii), STOENESCU (3 puncte, 1x3, 5 recuperari, 3 pase decisive), HUTANU (2 puncte, 8 recuperari, 1 pasa decisiva, 1 interceptie). De la gazde s-au evidentiat “veterana” nationalei Rusiei, baschetbalista de origine americana Rebekka Hammon (23 puncte, 5x3, 2 recuperari, 9 pase decisive, 1 interceptie), dar si americanca Candice Dupree (20 puncte, 7 recuperari, 2 pase decisive, 1 interceptie, 1 capac).
Alte date si un rezumat al jocului puteti vizualiza accesand urmatorul link: http://www.fibaeurope.com/euroleaguewomen/cid_-tmRPCfrIrYRSO2M5V49E1.gameID_9070-1-A-1.compID_jr6ZiXqeGhMBtfq1yxqV83.season_2013.roundID_9048.teamID_.html
 
Declaratii la cald
 
La finalul jocului, antrenorul Florin Nini a mentionat: “Am reusit un joc mare in fata unui adversar foarte valoros. Pe de o parte, cred ca SpartaK este una dintre favorite la castigarea trofeului EuroLeague Women. Intreaga lor organizare este un model pentru echipele din competitie care doresc sa faca performanta. Pe de alta parte, fetele mele au dovedit ca meritam sa fim in EuroLeague Women. Sunt foarte mandru de ele. Sunt convins ca la Targoviste (n.n. – vineri, de la ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT) ) va fi un meci interesant.” La randul ei, celebra antrenoare Pokey Chatman a spus: “Trebuie sa jucam mult mai bine in aparare, daca dorim sa ne atingem obiectivele propuse. Nu putem sa ne asteptam sa castigam daca permitem adversarilor sa inscrie mai mult de 80 de puncte. Astazi am fost norocosi deoarece unele dintre jucatoarele noastre cu experienta au iesit la rampa cand a fost nevoie. Daca nu vom reusi sa le oprim si sa obtinem mai multe recuperari, cred ca vom avea un meci foarte dificil pe terenul advers, in fata unor suporteri impresionanti.” Internationala Gabriela Marginean a tinut sa puncteze: “Sunt mandra de modul in care am jucat, ca o adevarata echipa. Am venit aici stiind ca ne asteapta un meci dificil si pentru ca nu aveam nimic de pierdut am reusit sa jucam bine si sa ne mentinem in joc o mare parte din timp. Sper cu adevarat ca mai avem potential sa mai facem un joc bun, astfel ca pe teren propriu sa reusim sa facem din nou orasul si pe suporteri sa fie mandrii de noi. Felicit SpartaK pentru victorie.” Concluzionand, componenta nationalei Rusiei, Evgeniia Beliakova a spus: “CSM Targoviste a alergat mult, ceea ce ne-a cauzat multe probleme. Dar apararea noastra zona a functionat bine si ne-a ajutat enorm iar in cele din urma ne-am regasit ritmul si am obtinut rezultatul dorit. In acest joc am pierdut cateva jucatoare cu un rol important in echipa si sper ca la jocul urmator sa fie din nou alaturi de noi. Chiar nu doresc sa jucam un al treilea meci!
 
Rezulatele si programul din play-off
 
Marti seara, s-au inregistrat urmatoarele rezultate in primele jocuri din cadrul play-off-ului EuroLeague Women:
 
Sparta&K M.R. Vidnoje – CS Municipal Targoviste 91-84
Fenerbahce Istanbul - Uni Györ 93-61
Galatasaray - ZVVZ USK Prague 49-48
Good Angels Kosice - Perfumerias Avenida 82-68
Bourges Basket - Wisla Can-Pack Cracovia 54-57
Nadezhda Orenburg - CCC Polkowice 71-74
Famila Schio - Rivas Ecopolis 69-63
 
Conform FIBA-Europe, in faza superioara, FINAL 8 EuroLeague Women, se califica echipele care obtin doua victorii din trei partide in play-off, in vreme ce UMMC Ekaterinburg este deja calificata in calitate de organizatoare a celui mai important eveniment intercluburi din baschetul feminin european. Mai jos, va prezentam si programul jocurilor pe care CS Municipal Targoviste le va mai disputa in aceasta faza:

22.02.2013 (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT) CS Municipal Targoviste - Sparta&K M.R. Vidnoje
27.02.2013 (ora 20:30) Sparta&K M.R. Vidnoje – CS Municipal Targoviste (partida se joaca numai in cazul in care campioana Romaniei va castiga meciul de vineri, de la Targoviste).

FOTO - copyright FIBA-EUROPE

Parteneri