Foto

De la extaz la agonie in debutul Campionatului European U18, feminin

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a debutat cu stangul la Campionatul European U18, Divizia B, intreceri care se deruleaza in Ungaria, echipa pregatita de Florin Covaciu si Adriana Pricop capotand, azi, in fata selectionatei Letoniei, cu scorul de 51-59 (21-7, 9-14, 6-17, 15-21), dupa ce tricolorele au condus pe tabela timp de 29 de minute!
 
Primul joc al selectionatei Romaniei din cadrul Grupei C a Campionatului European U18 de la Miskolcs s-a dovedit a fi unul de cosmar, tricolorele noastre cedand cu greu in fata Letoniei dupa ce au avut un prim sfert senzational. De altfel, fara sa stea prea mult pe ganduri, echipa noastra s-a instalat rapid la carma jocului, dominand autoreitar jocul de sub ambele panouri. Cu o aparare agresiva, bine pusa la punct, tricolorele au apasat pe acceleratie din primele minute si s-au distantat incredibil pe tabela, avand un avans considerabil dupa primele zece minute de joc: scor 21-7. Trezita din corzi, Letonia declanseaza o cursa nebuna de urmarire si reuseste o data cu trecerea timpului sa se apropie amenintator, speculand prompt greselile si ratarile echipei noastre. Astfel, la pauza mare, scorul devenise 30-21, dar Romania dadea deja semne ca nu poate stavili tavalugul leton. La reluare, in ciuda faptului ca tricolorele dominau in continuare jocul sub panouri (n.n. – la final, Romania a avut 52 de recuperari, fata de doar 39 cat au acumulat adversarele), ratarile copilaresti s-au razbunat, iar Letonia a reusit sa preia conducerea cu 38-36 dupa un sfert in care doar Iulia Raileanu a reusit sa gaseasca drumul spre cos, marcand toate cele sase puncte ale echipei noastre! Ultimul sfert a fost unul extrem de disputat, in care ambele echipe au cautat sa incline balanta victoriei in favoarea lor, plusul reusind sa fie adus de Letonia, care s-a impus in cele din urma cu scorul de 59-51, in ciuda eforturilor disperate ale tricolorelor de a reveni in joc. Din nefericire, procentajele extrem de scazute realizate la aruncarile din actiune (20-56 la aruncari de doua puncte; 1-15 la aruncari de la mare distanta; 8-15 la aruncari libere), precum si avalansa de erori (23 de mingi pierdute), a facut ca Romania sa piarda un joc in care a demonstrat ca are potential si ca-si putea depasi adversarul! Conform datelor oficiale, punctele echipei noastre au fost realizate de RAILEANU (14 p, 6 rec, 1 cap), KIRBERG (12 p, 1x3, 13 rec, 3 pase, 2 int), CUZIC (10 p, 5 rec, 1 pasa, 1 int), KELEMEN (7 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), GAVRILA (2 p, 2 int), LENART (2 p, 8 rec, 1 pasa), BELDIAN (2 p, 2 int) si LOVASZ (2 p). A mai evoluat AVRAM (7 rec, 2 pase, 3 cap).
 
Romania mai are de disputat inca doua jocuri in cadrul Grupei C, dupa urmatorul program:
 
17.08.2013 ROMANIA – UNGARIA (ora 18:15)
19.08.2013 ROMANIA – SCOTIA (ora 13:45)

 
Reamintim ca la finalul primei faze, primele doua clasate din cele patru grupe preliminare se vor califica in seria valorica 1-8, urmand sa fie distribuite in alte doua grupe, iar celelalte echipe vor juca in seria valorica 9-18, unde la fel vor fi distribuite in doua grupe. La final, echipele care vor urca pe podiumul Europenelor de la Miskolcs obtin automat si calificarea in prima divizie continentala.

Parteneri