Foto

Debut cu dreptul pentru tricolori la Campionatul European U18

Edward Stanescu (Sarajevo / Bosnia Hertegovina)

Nationala masculina U18 a Romaniei a debutat furtunos la Campionatul European U18 de la Sarajevo, elevii pregatiti de Eugen Ilie si Paul Miron reusind sa invinga nationala similara a Belarusului cu scorul 71-62.

Intrati extrem de motivati si de concentrati, tricolorii au deschis primii tabela prin Mirel Dragoste, septarul nostru reusind doua puncte usoare venite in urma unei interceptii la mijlocul terenului. Ai nostri s-au aparat exact pe parcursul primului sfert, dar in ofensiva au ratat oportunitatea de a se desprinde pe tabela de marcaj. Primul sfert s-a incheiat 12-11 pentru Romania, iar sfertul secund a inceput in aceeasi nota, cu echipa tricolora la conducerea jocului. Din pacate, cateva mingi ratate au permis Belarusului sa profite si sa intre la cabine cu un avantaj de doua puncte.

Motivati si mai bine de cuvintele magice ale staffului tehnic, tricolorii au iesit de la vestiare ca niste lei, dornici sa bata statisticile si cotele, si sa obtina din prima un rezultat bun la turneul continental.

Sfertul al treilea ne-a apartinut, insa pe final tabela indica un rezultat egal. A fost randul lui Mirel Dragoste sa iasa la rampa dupa recuperarile si punctele reusite de Hortoglu,Popovici si Cobzaru, si sa puncteze in ultima secunda a sfertului trei de la mijlocul terenului. Aruncarea intrata a descatusat echipa noastra si la scorul 45-42 baietii lui Ilie au strans si mai tare randurile si au decis sa incheie conturile cat mai rapid cu adversarii din Belarus. Intrati pe parchet pentru ultimele zece minute ale jocului, tinerii nostri jucatori au ascultat indicatiile venite de pe banca si au ramas concentrati pana la ultimul fluier. Sfertul s-a incheiat 26-19 si prima batalie de la europene a devenit deja istorie. Tricolorii se pregatesc pentru confruntarea de maine cu nationala Ungariei.


Dar iata marcatorii Romaniei din superba victorie cu Belarus:

Andrei CIORDAS (2p, 1 rec)
Mehmet Alberto HORTOGLU (12p, 3 rec)
Mirel Claudiu DRAGOSTE (7 p, 8 rec, 3 interceptii)
Andrei Vladut ENE (1p, 4 rec)
Andrei DAMIAN (2p, 7 rec, 3 pase decisive)
Vlad Lucian POPOVICI (23p, 13 rec, 3 pase decisive, 2 interceptii)
Vlad Ovidiu STOICOVICIU (6 p, 5 rec)
Raul COVACIU (2p)
Vlad COBZARU (16p, 7 rec)

Au mai evoluat: Dimitris RASTY, Cristian ANGHEL, Vlad TINCU.


Debut cu dreptul pentru cuplul de antrenori Eugen Ilie si Paul Miron

Astazi s-a consemnat si debutul ca antrenori ai echipei nationale U18 pentru cei doi tehnicieni, atat Eugen Ilie, cat si Paul Miron fiind pentru prima oara pe banca nationalei, intr-un joc oficial. Cei doi tehnicieni au obtinut la primul loc joc o victorie importanta in fata unui adversar de calibru.   








 
 

Parteneri