Foto

Debut cu stangul la Mondialele U18 de baschet 3x3

Selectionata de baschet 3x3 a Romaniei, formata din Dimitris Rasty, Stefan Neagu, Vlad Georgescu si  Marius Ciotlaus a avut un debut nefast la “3x3 FIBA World Championship U18”, tinerii tricolori inregistrand in prima zi a intrecerilor care se deruleaza, in perioada 26-29 septembrie, la Jakarta, o victorie in fata Slovaciei si doua infrangeri in disputele cu Rusia si Thailanda. Cei patru baschetbalisti romani vor mai juca, vineri, impotriva Elvetiei si Canadei iar sambata vor intalni Italia si Puerto Rico, urmand ca la finalul jocurilor din faza grupelor primele patru echipe sa acceada in optimile de finala.
 
Dupa un drum lung si obositor, delegatia de baschet 3x3 a Romaniei, condusa de antrenorul coordonator Svetlana Dragusin, a ajuns cu bine la Jakarta, iar de astazi echipa masculina formata din Dimitris Rasty, Stefan Neagu, Vlad Georgescu si  Marius Ciotlaus a intrat in focurile competitiei mondiale, jucand primele partide din cadrul Grupei A. Din nefericire, tinerii tricolori romani au inregistrat o infrangere chiar in jocul inaugural, cedand dupa o lupta acerba cu Rusia, cu scorul de 17-18. Doua ore mai tarziu a urmat un balon de oxigen pentru baschetbalistii nostri, care au spart gheata si si-au trecut in cont o victorie in fata Slovaciei, dupa o partida extrem de echilibrata si tensionata, cu scorul de 14-13. In cel de-al treilea meci al zilei, baschetbalistii romani au acuzat oboseala si au cedat in fata Thailandei, cu scorul 11-13, astfel ca bilantul dupa o prima zi petrecuta pe terenurile din Jakarta nu a fost tocmai cel asteptat. In urma rezultatelor inregistrate in ziua inaugurala, Romania ocupa locul 6 in Grupa A, fiind devansata pentru moment de Puerto Rico, Rusia, Elvetia, Canada si Italia. Vineri si sambata, Romania revine pe terenuri si va avea de disputat urmatoarele partide:
Romania – Elvetia (27 septembrie, terenul 2, ora locala 17:20)
Canada – Romania (27 septembrie, terenul 4, ora locala 20:00)
Romania – Italia (28 septembrie, terenul 4, ora locala 16:00)
Puerto Rico – Romania (28 septembrie, terenul 3, ora locala 18:20)

 
De vineri intra in competitie si selectionata feminina de baschet 3x3 a Romaniei, formata din Alexandra Chitanu, Irina Gavrila, Izabella Lovasz si Kincso Kelemen, tinerele noastre tricolore urmand sa evolueze dupa urmatorul program:
Romania – Noua Zeelanda (27 septembrie, terenul 4, ora locala 16:20)
Romania – Franta (27 septembrie, terenul 3, ora locala 19:20)
Estonia – Romania (27 septembrie, terenul 2, ora locala 22:00)
Romania – Cehia (28 septembrie, terenul 1, ora locala 17:40)
Romania – China-Taipei (28 septembrie, terenul 4, ora locala 19:40) 

Parteneri