Foto

Debut cu stangul la Mondialele U18 de baschet 3x3

Nationala masculina de juniori a Romaniei a pasit cu stangul la Campionatul Mondial de baschet 3x3, intreceri rezervate sportivilor de pana la 18 ani si gazduite in aceasta saptamana de Astana, tricolorii nostri fiind invinsi, astazi, pe terenul central, de reprezentativele similare ale Indonesiei si Kazahstan.
 
Cu Darwiche, Tamasdan, Diculescu si Birloveanu in formatie, nationala tricolora pregatita de antrenorul Razvan Cenean a intalnit in primul meci din Grupa C incomoda echipa a Indonesiei, o nationala putin mai bine cotata decat noi in clasamentul mondial de specialitate dat publicitatii de FIBA la 1 mai 2016. De altfel, echilibrul dintre cele doua nationale s-a constatat si pe teren, dar pe final, cu o precizie mai mare la aruncarile de la distanta, Indonesia s-a impus cu scorul de 20-15. Cateva ore mai tarziu, pe acelasi teren central situat intr-un complex special amenajat in piateta din fata Operei din Astana, reprezentativa Romaniei a intalnit nationala tarii gazda, Kazahstan, in fata unor tribune arhipline, in care fanii locali si-au incurajat in permanenta tinerii favoriti. Mai pragmatici sub panou si mai precisi in aruncarile de la mare distanta, baschetbalistii din Kazastan au controlat jocul de la inceput, desprinzandu-se destul de repede pe tabela, si au reusit sa-si adjudece victoria, cu scorul de 17-12, in ciuda eforturilor disperate ale juniorilor romani de a reveni in joc.
Astfel, dupa prima zi a intrecerilor mondiale, Romania a inregistrat doua esecuri in Grupa C si urmeaza sa evolueze impotriva selectionatelor Italiei si Qatar, vineri dupa-amiaza, dupa ora 13:00.
Conform datelor oferite de FIBA, la startul intrecerilor din Astana s-au prezentat 20 de nationale U18, atat in turneul masculin, cat si in cel feminin, Romania fiind reprezentata doar de cvartetul pregatit de antrenorul Razvan Cenean.
Meciurile de pe terenul central din Astana sunt transmise live pe
http://www.fiba.com/world/3x3u18/2016

Foto - copyright www.fiba.com

Parteneri