Foto

Debut furtunos in Liga Europei Centrale

Reprezentantele baschetului feminin romanesc continua sa faca legea in Liga Europei Centrale, atat BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, cat si CSU Alba Iulia, avand un debut furtunos in actualul sezon al CEWL. Dupa ce aradencele au castigat lejer, in deplasare, in fief-ul SBS Ostrava, cu 97-72, in runda inaugurala din Grupa B, marti seara, baschetbalistele din Alba Iulia si-au fructificat avantajul terenului propriu si s-au impus la pas in fata VS Praga, cu scorul de 78-57, in primul joc din Grupa A.
 
Finalistele sezonului precedent din Liga Europei Centrale, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad si CSU Alba Iulia, au pornit cu dreptul si au obtinut doua victorii lejere in debutul CEWL, editia 2015-2016, ambele reprezentante ale baschetului feminin autohton castigand toate punctele puse in joc in primele meciuri ale fazei inaugurale din intrecerea care se deruleaza din acest an sub egida FIBA. Dupa ce detinatoarea trofeului, BC UVG ICIM Arad, a intrat in focurile competitiei in finalul lunii octombrie si s-a intors triumfatoare de pe terenul echipei SBS Ostrava avand in “bagaje” o victorie lejera, obtinuta cu scorul 97-72, marti seara, a fost randul echipei CSU Alba Iulia sa-si treaca in palmares un prim succes in Grupa A, impunandu-se la pas in fata VS Praga, cu scorul de 78-57. Avand deja o experienta importanta pe scena CEWL, gruparea pregatita de antrenorul Miroslav Popov si-a intrat rapid in rolul de mare favorita la o noua calificare in Final 4 si si-a impus ritmul de joc de la primele actiuni ale meciului sustinut impotriva reprezentantei Cehiei. De altfel, dupa un prim sfert oarecum echilibrat, scor 20-15, baschetbalistele din Alba Iulia au apasat pe pedala de acceleratie in urmatoarele zece minute si au intrat la vestiare cu avans consistent, scor la pauza 43-26. La reluare, oaspetele au incercat sa revina in joc si s-au apropiat amenintator pe tabela in finalul celui de-al treilea sfert, scor 55-47, dar gazdele au avut o noua rabufnire furtunoasa in ultima parte si s-au distantat din nou, gratie unui “run” spectaculos de 19-0 in patru minute. In cele din urma, fluierul final al arbitrilor a consemnat victoria clara a echipei CSU Alba Iulia, cu 78-57, gazdele avand un plus consistent atat in lupta de sub panouri, cat si pe atacuri rapide si contraatacuri. Conform statisticii oficiale, punctele victoriei gazdelor au fost parafate de WEBB (20 p, 2x3, 3 rec, 2 pase, 2 int, 2 cap), KING (18 p, 7 rec, 1 pasa, 2 int), ANTIC (13 p, 1x3, 4 rec, 3 pase, 3 int), LOGAN (11 p, 7 rec, 2 pase, 1 int), ABEL (8 p, 4 rec, 7 pase, 5 int), MITEVA (4 p, 7 rec, 4 pase, 1 int), FODOR (2 p, 1 int), URSU (2 p, 7 rec, 5 pase). A mai evoluat DINCA. De la oaspete s-a remarcat NOVAKOVA (17 p, 11 rec, 7 pase).
Reamintim ca in actualul sezon al Ligii Europei Centrale s-au aliniat la start noua echipe din Romania, Cehia, Slovacia si Austria, acestea fiind impartite in doua grupe, dupa cum urmeaza:
 
Grupa A - CSU Alba Iulia, VS Praga, MBK Ruzomberok, Slovanka MB
Grupa B - UVG ICIM Arad, SBS Ostrava, Flying Foxes SVS Post, SBK Samorin, Kara Trutnov
 
FOTO – CSU Alba Iulia, la startul unui nou sezon in CEWL - copyright http://www.absport.ro/

Parteneri