Foto

Debut in forta la Sport Arena Streetball 2014

Primul turneu Sport Arena Streetball din 2014 a debutat in fortape terenurile din incinta Universitatii Politehnica Bucuresti, printre cei aproximativ 600 de sportivi care s-au aliniat la start in week-end-ul recent incheiat aflandu-se si componentii echipelor nationale care vor reprezenta Romania la Campionatele Mondiale de baschet 3×3 de la Moscova.
 
Toti cei care iubesc baschetul si-au dat intalnire in week-end-ul recent incheiat pe terenurile din incinta Universitatii Politehnica Bucuresti pentru a se bucura din plin de atmosfera devenita deja traditionala la Sport Arena Streetball, competitie aflata la ce de-al zecelea sezon. Nici macar reprizele de ploaie nu au reusit sa le strice planurile celor prezenti la primul turneu din cadrul campionatului “Sport Arena Streetball”, care este organizat de Sport Arena si ACS Sport Promotion, in colaborare cu FR Baschet, Universitatea Politehnica Bucuresti si DSTMB, si sustinut de Raiffeisen Bank, Gatorade si Idilis. Au fost 340 de meciuri, insumand aproape 60 de ore pline de baschet iar la final cei mai buni jucatori si-au primit meritatele tricouri de campioni ai turneului 1.
La categoria open masculin s-a impus echipa “Tricolorii”, practic nationala Romaniei care ne va reprezenta la Mondialele de la Moscova.Catalin Vlaicu si Angel Santana, doi dintresportivii care au reprezentat tara noastra si la prima editie a Mondialelor de la Atena, in 2012, i-au avut alaturi de aceasta data pe ex-internationalul Bogdan Popescu si pe Vasile Stefan, cel care anul trecut a imbracat tricoul nationalei pregatite de Marcel Tenter in calificarile pentru EuroBasket 2015. Cei patru tricolori, care au evoluat pentru prima data in aceasta noua formula, s-au impus dupa o finala ceva mai lejera in fata echipei “Easy Pay”, precedata in sferturile de finala si semifinale de dispute mult mai echilibrate.
Pe tabloul feminin, in doua echipe diferite, au evoluat si viitoarele componente ale nationalei feminine, care se pregateste de asemenea pentru intrecerea mondiala de la Moscova. Echipa din care au facut parte Andra Haas si Flori Diaconu a avut castig de cauza in finala in fata celei conduse de Anca Sipos, in vreme ce, din tribune, a asistat si cea de-a patra componenta a nationalei tricolore, Cristina Bigica, revenita recent in tara din Statele Unite, unde evolueaza pentru echipa Marquette University.
Pana la plecarea spre Moscova, programata pentru inceputul lunii iunie, jucatorii vor mai avea parte de un turneu la care isi pot testapotentialul, cea de-a doua etapa din “Sport Arena Streetball 2014” fiind programata sa se dispute in perioada 30 mai - 1 iunie, tot pe terenurile din incinta Universitatii Politehnica Bucuresti.
 

Parteneri