Foto

Debut plin de Energie in FIBA EUROPE CUP

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc in actualul sezon al FIBA EUROPE CUP, Energia Tg. Jiu, a pasit cu dreptul, marti seara, in cadrul Grupei K din intrecerea derulata sub egida forului continental, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Antonis Constantinides reusind sa se impuna pe teren propriu in fata gruparii kosovare Sigal Pristina, cu scorul de 87-72 (27-14, 18-14, 24-19, 18-25). In urmatoarea runda, Energia Tg. Jiu va evolua in fief-ul echipei cipriote Petrolina AEK Larnaca, in data de 03.11.2015, cu incepere de la ora 19:00.
 
Medaliata cu bronz la ultima editie a Final 4 Eurochallenge, Energia Tg. Jiu, si-a respectat blazonul si a debutat in forta in FIBA EUROPE CUP, reusind sa treaca la pas de kosovarii de la Sigal Pristina, echipa care a urcat in premiera pe scena continentala dupa ce reusise in ultimii ani sa faca legea prin Eurohold Balkan League, cucerind trofeul balcanic in aceasta primavara. De altfel, dornici sa-si afiseze intentiile si sa arate ca reprezinta o echipa din "careul european de asi", baschetbalistii pregatiti de Antonis Constantinides au demonstrat inca de la primele actiuni ale meciului de marti seara ca au ganduri mari in Grupa K, impunandu-si jocul si realizand multe faze de mare spectacol, spre deliciul asistentei adunate in numar mare in tribunele Salii Sporturilor din Tg. Jiu. Bazandu-se pe un cvartet american cu o pofta mare de joc, dar si pe evolutia internationalului roman Adi Gutoaia, Energia Tg. Jiu a apasat pedala de acceleratie inca din primul sfert si si-a dominat copios adversarul, reusind dupa 30 de minute de joc sa conduca pe tabela cu 69-47. In ultimul sfert, oaspetii au mai redus din handicap, speculand si o oarecare relaxare prematura a gazdelor, dar revenirea nu a avut o influenta foarte mare asupra tabelei, fluierul final al arbitrilor consemnand succesul clar al singurei reprezentante a LNBM in aceasta competitie continentala intercluburi, cu scorul de 87-72.
Conform datelor statistice oficiale, punctele invingatoarei au fost marcate de MILES (20 p, 1x3, 6 rec, 7 pase, 4 int), TROUPE (18 p, 4x3, 2 rec, 4 pase, 4 int), MACK (17 p, 3x3, 5 rec, 1 pasa), GUTOAIA (12 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa), EZIUKWU (12 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int, 3 cap) si RADOSAVLJEVIC (8 p, 4 rec, 1 pasa). Au mai evoluat ANDREI (1 rec), SANTA (2 rec), AKTAS (2 rec, 2 pase) si SANDA. De la oaspeti s-a remarcat EL-AMIN (20 p, 3x3, 3 rec, 4 pase, 1 int).
In urmatoarea runda din Grupa K, Energia Tg. Jiu se va deplasa in Cipru, unde va intalni, in data de 03.11.2015, cu incepere de la ora 19:00, echipa Petrolina AEK Larnaca.

FOTO - copyright csenergia.ro (credit Alin Peptan)

Parteneri