Foto

Declaratii dupa superba victorie din Suedia

Reprezentativa de seniori a Romaniei a obtinut, duminica seara, o victorie magnifica in Sala Sporturilor din Boras, tricolorii reusind sa invinga Suedia in ultima secunda de joc, cu scorul de 88-86. Un succes urias, care mentine cu sanse reale Romania in cursa pentru calificarea la Eurobasket 2015. Va prezentam mai jos cateva declaratii din conferinta de presa de la Boras, precum si precizarea internationalului Adrian Gutoaia, care povesteste pe pagina sa de facebook ultima faza a meciului.
 
Finalul jocului din Suedia a produs o bucurie uriasa in randul tricolorilor, dar si printre fanii baschetului autohton, care asteapta de 27 de ani o noua calificare a nationalei de seniori la turneul final european. Mai jos va prezentam declaratiile din cadrul conferintei de presa, precum si precizarea internationalului Adrian Gutoaia, care a incercat, astfel, sa elimine confuzia realizata de statisticienii suedezi, care l-au creditat pe Gutoaia ca autor al cosului victoriei, cand, in realitate, cosul victoriei a fost realizat dupa o recuperare nebuna in care au fost implicati Titus Nicoara si Vlad Moldoveanu! Mingea voleibalata de cei doi tricolori se indrepta in traiectorie descendenta in cosul suedezilor, cand pivotul gazdelor intervine neregulamentar prin plasa si ii obliga pe arbitrii sa valideze reusita noastra: vezi - https://www.youtube.com/watch?v=A5grMrRq-1A
Astfel, la putin timp dupa terminarea meciului de la Boras, Adrian Gutoaia a postat pe pagina sa de facebook urmatoarele: “Finalul meciului Suedia - Romania: Doua aruncari libere Adrian Gutoaia, o marca pe prima si o rateaza pe a doua, recupereaza Titus Nicoara. Acesta paseaza la Mandache Andrei si el paseaza la Gutoaia Adrian, care patrunde, iar pe ratarea lui recupereaza Titus Nicoara care face tip-in. In timp ce mingea intra in cos, pivotul echipei adverse scoate mingea din cos facand goaltending! Felicitari baieti! Hai Romania!! Multumim sustinatorilor din tara!
 
Pe de alta parte, va prezentam si declaratiile oficiale din timpul conferintei de presa:
Vlad Moldoveanu (principalul marcator al echipei Romaniei) - A fost un meci foarte dificil pentru noi. Am controlat bine jocul timp de trei sferturi, dar suedezii au evoluat foarte bine in ultimele zece minute si ne-au fortat sa gresim si sa pierdem mai multe mingi. A trebuit sa muncim din greu pentru a ne pastra calmul iar pe final meciul o putea lua orice directie, a fost o adevarata nebunie. Sunt foarte fericit ca am reusit sa castigam!
Ludvig Hakanson (principalul marcator al echipei Suediei) - “Nu am jucat deloc la capacitate maxima in primele trei sferturi. In meciurile anterioare am jucat foarte bine in aparare si astfel adversarii nostri nu au depasit granita a 60 de puncte marcate, iar azi Romania ne-a inscris 47 de puncte in prima repriza! Apoi am reusit sa facem o treaba foarte buna in ultimul sfert si am fost aproape de victorie. A fost foarte dificil pentru noi, am pierdut trei jocuri in care am fost foarte aproape (n.n. – Suedia a pierdut de doua ori in fata Romaniei si Letoniei, in prelungiri, iar duminica seara a cedat din nou in ultima secunda!).”
Marcel Tenter, antrenor principal Romania - “Am jucat foarte bine in primele trei sferturi si am controlat foarte bine jocul. Am marcat asa cum ne-am dorit sa marcam si am controlat bine apararea, controland bine punctele inscrise de Suedia. Apoi, in sfertul al patrulea, au sarit pe noi si au inceput sa aplice capcane iar noi nu am gasit solutiile cele mai bune. Suedia a fost un adversar foarte dificil, a jucat foarte bine pe final, si sunt foarte bucuros ca ne intoarcem cu o victorie din deplasare. Acum trebuie sa ne concentram din nou pentru ultimul meci cu Letonia.
Vedran Bosnic, antrenor principal Suedia - A fost un meci foarte greu. Am marcat multe cosuri si nu-mi amintesc sa fi vazut o echipa care sa piarda trei meciuri consecutiv in ultima secunda! O voleibalare aici, o aruncare libera ratata acolo, un blocaj pe recuperare ratat... Azi, nu am reusit sa ne revenim mental dupa infrangerea din Letonia. Am avut un joc dificil, care insemna foarte mult pentru noi, si nu am reusit sa fim puternici mental. Avem o echipa tanara iar accidentarile ne-au fortat sa gasim noi lideri pentru fiecare joc. Am avut sansele noastre si am jucat foarte bine cu o echipa tanara si lipsita de experienta. Trebuie sa continuam sa muncim si sa ne dezvoltam jucatorii, si sa le dam experienta. Avem o baza buna pe care sa contruim in viitor.

Nationala Romaniei revine astazi in tara, urmand sa aterizeze la Sibiu, in jurul orelor 18:30. Conform programului oficial anuntat de FIBA-Europe, tricolorii sustin ultimul meci din aceasta campanie de calificare la Eurobasket 2015, miercuri seara, de la ora 19:00, urmand sa primeasca in Sala Sporturilor "Transilvania" din Sibiu replica liderului Grupei F, puternica selectionata a Letoniei. Un meci decisiv pentru accederea Romaniei la turneul final european dupa o absenta de 27 de ani!

Parteneri