Foto

Deplasare dificila in EuroChallenge

Gaz Metan Medias, singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc care continua cursa in cupele europene, va sustine in aceasta seara un examen extrem de dificil in Letonia, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa evolueze pe terenul incomodei echipe BK Ventspils, in cadrul etapei a III-a din Grupa I a EuroChallenge, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct de DIGI SPORT 2, cu incepere de la ora 19:00.
 
Cu gandul la victorie!
 
Neinvinsa in prima faza a competitiei europene, in care a ocupat fotoliul de lider in Grupa C, puternica echipa letona BK Ventspils pare sa nu-si mai regaseasca aceeasi cadenta si in Top 16 EuroChallenge, inregistrand doua esecuri consecutive in Grupa I. In ciuda celor doua infrangeri la limita (78-80 cu Joensuun Kataja si 81-86 cu Pinar Kasiyaka), letonii n-au renuntat la cursa pentru calificarea in sferturile de finala si vor forta in aceasta seara prima victorie in Top 16. De altfel, bazandu-se pe un lot de jucatori in care se regasesc doar doi straini, americanii Sims si Campbell fiind si principalii marcatori ai echipei in cupele europene, BK Ventspils anunta ca nici nu concepe sa piarda jocul cu Gaz Metan Medias, mai ales ca un nou esec i-ar elimina definitiv din cursa calificarii.
De partea cealalta, baschetbalistii de la Gaz Metan Medias sunt increzatori in fortele proprii si spera sa obtina un nou rezultat notabil, fiind deja considerati una dintre marile surprize ale actualului sezon european. “In aceasta faza nu mai exista adversari modesti. Suntem in Top 16, unde fiecare echipa forteaza calificarea. Avem de-a face cu un adversar extrem de puternic, dar sper ca prin motivatie si atitudine sa realizam un nou joc foarte bun”, spunea antrenorul Marcel Tenter, care a pregatit din nou foarte atent jocul, cautand solutiile de contracarare a ofensivei letone pentru obtinerea unui rezultat notabil si in cel de-al treilea joc din Grupa I.
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma acestui rezultat, coroborat cu victoria gruparii turce Pinar Kasiyaka obtinuta pe terenul BK Ventspils, cu scorul de 86-81, iata cum arata clasamentul Grupei I, cu precizarea ca primele doua echipe din fiecare dintre cele patru grupe ale “Final 16” se vor califica in sferturile de finala ale EuroChallenge:

1. Pinar Karsiyaka – 4 puncte
2. Joensuun Kataja – 3 puncte
3. Gaz Metan Medias – 3 puncte
3. BK Ventspils – 2 puncte 

Conform programului anuntat de FIBA-Europe, Gaz Metan Medias mai are de disputat urmatoarele jocuri:
 
29.01 BK Ventspils – Gaz Metan Medias (ora 19:00, in direct DIGI SPORT 2)
12.02 Gaz Metan Medias – Pinar Karsiyaka (ora 18:00)
19.02 Joensuun Kataja – Gaz Metan Medias (ora 18:30)
26.02 Gaz Metan Medias – BK Ventspils (ora 18:00)
 
FOTO (copyright FIBA-Europe - credit Denisa Ciobincan)

Parteneri