Foto

Diana Pop a fost premiata alaturi de fotbalistii de la Bayern Munchen

Baschetbalista Diana Pop (ex-Ciupe), multipla campioana a Germaniei cu TSV Wasserburg si fosta componenta de baza a nationalei Romaniei, a fost premiata, sambata seara, la Munchen, impreuna cu echipa sa, dar si cu castigatoarea Champions League la fotbal, FC Bayern, de catre primul ministru al landului Bavaria, Horst Seehofer, in cadrul unei gale festive la care au participat numeroase alte personalitati sportive.
 
Diana Pop, o amabasadoare a sportului romanesc in Bavaria

“Este o mare onoare si mandrie pentru mine si echipa noastra. Acest premiu vine ca o recompensa pentru rezultatele noastre obtinute in ultimii 10 ani. Ne-au numit «echipa deceniului» in Bundesliga feminina de baschet. Sunt emotionata si fericita pentru incununarea atator ani de renuntari si munca asidua. Premiul este cea mai mare onoare care se acorda pe plan sportiv in landul Bavaria, de aceea este si denumit Premiul Primului Ministru din Bavaria. Pentru mine este un premiu nesperat, stiu ca sunt multi mari sportivi, care s-ar bucura sa-l obtina. Importanta premiului este data si de faptul ca mari personalitati si numai echipe nationale au avut parte de el pana acum la feminin. Ma bucur si pentru ca in toti acesti ani am putut sa fiu o ambasadoare a sportului, in general, si a baschetului, in particular, din Romania”, a spus Diana Pop pentru Mediafax.

Premierul Seehofer a inmanat trofeele

Ceremonia de premiere a avut loc sambata seara, la “BMW Forum”, si a inclus mai multe distinctii acordate performerilor din Landul Bavaria, dar doar baschetbalistele de la TSV Wasserburg si fotbalistii de la FC Bayern Munchen au fost recompensati direct de catre primul ministru al landului, Horst Seehofer, cu trofeul “Persönlicher Preis”. Premiul respectiv a mai fost decernat de-a lungul timpului unor nume mari din sportul mondial, printre care se numara si legendarul fotbalist Franz Beckenbauer sau starul NBA, Dirk Nowitzki. La gala au participat mai multe personalitati din lumea sportului, printre care si fostul campion mondial Marc Girardelli si celebra biatlonista Magdalena Neuner.

Cariera de exceptie, incununata cu numeroase distinctii

Fosta coordonatoare de joc a nationalei Romaniei a fost recompensata in ultimul deceniu de mai multe ori pentru evolutiile sale deosebite si pentru aportul pe care l-a avut la cucerirea a zece din cele 11 trofee castigate de TSV Wasserburg, echipa cucerind in aceasta perioada sapte titluri nationale si patru Cupe ale Germaniei. Astfel, in 2007 si 2008, Diana Pop a fost desemnata cea mai valoroasa jucatoare din Bundesliga, iar in 2010 a fost nominalizata “Sportiva Anului”. Anul trecut, la 41 de ani, a decis sa-si incheie cariera de mare performanta, dar a ramas in cadrul clubului TSV Wasserburg, lucrand cu grupe de copii si devenind un cautator de talente. In semn de pretuire si respect pentru contributia sa din ultimul deceniu, Diana Pop a fost invitata alaturi de intreaga echipa ce a cucerit titlul national in 2013 la gala festiva de la Munchen si a fost alaturi de marii campioni ai landului Bavaria.

Parteneri