Foto

Dimitris Rasty a obtinut bronzul mondial la Jakarta!

Tanarul baschetbalist Dimitris Rasty a reusit, duminica seara, sa castige medalia de bronz la concursul de aruncari libere, “Free Throw Pursuit”, din cadrul Campionatului Mondial de baschet 3x3 rezervat sportivilor de pana in 18 ani, intrecere care a fost gazduita de Jakarta in finalul saptamanii recent incheiate. In competitia baschetbalistica, selectionata masculina U18 a Romaniei a ocupat locul 25, in vreme ce selectionata feminina U18 a Romaniei s-a clasat pe pozitia 18.
 
In ultima zi a “3x3 FIBA World Championship U18” de la Jakarta, baschetul romanesc a obtinut o performanta notabila in cadrul concursurilor speciale, tanarul Dimitris Rasty obtinand medalia de bronz la “Free Throw Pursuit” (n.n. – “sarpele”, in varianta romaneasca). Concursul a fost castigat de ungurul Mike Janos, medalia de argint i-a revenit baschetbalistului spaniol Gerard Gomila iar polonezul Dominik Olejniczak s-a clasat pe locul al patrulea in finala desfasurata duminica seara.
In intrecerea baschetbalistica, selectionata masculina U18 a Romaniei, formata din Dimitris Rasty, Stefan Neagu, Vlad Georgescu si  Marius Ciotlaus, a ocupat locul 25 la clasamentul mondial, dupa ce a obtinut in Grupa A o victorie in fata Slovaciei si sase infrangeri. In competitia similara feminina, echipa Romaniei, formata din Alexandra Chitanu, Irina Gavrila, Izabella Lovasz si Kincso Kelemen, s-a clasat pe locul 18 in ierarhia mondiala, in urma rezultatelor obtinute in Grupa D: o victorie in fata Noii Zeelande si patru infrangeri.
Delegatia romana condusa de antrenorul coordonator Svetlana Dragusin va reveni in tara in cursul acestei zile.

Parteneri