Foto

Din nou emotii in EuroChallenge!

Cele patru reprezentante ale baschetului masculin romanesc in cupele europene, CSU Asesoft Ploiesti, BC Timisoara, Gaz Metan Medias si BCM U Pitesti, revin marti seara pe scena continentala, urmand sa bifeze jocurile din cadrul etapei a IV-a din faza grupelor EuroChallenge. In vreme ce campioana CSU Asesoft Ploiesti va evolua pe teren propriu, cu incepere de la ora 19:00, urmand sa primeasca replica finlandezilor de la Joensuun Kataja, intr-un joc transmis in direct de SPORT.RO, in schimb, celelalte trei echipe autohtone vor evolua in deplasare, jocul de pe terenul Ved Kormend sustinut de BC Timisoara urmand sa fie transmis in direct de DIGI SPORT, cu incepere de la ora 19:00.
 
Ora revansei
 
Dupa trei esecuri consecutive, campioana CSU Asesoft Ploiesti va juca, maine seara, din nou in fata propriilor suporteri, elevii antrenorului Vladimir Arnautovic urmand sa intalneasca incomoda grupare finlandeza Joensuun Kataja (n.n. - partida este transmisa in direct de la ora 19:00 de SPORT.RO). Dornici sa sparga gheata si sa-si ia revansa in fata echipei finlandeze, care a castigat in tur la un scor ce nu lasa loc comentariilor (n.n. – scor 91-67), ploiestenii promit un joc bun si un rezultat pe masura, mai ales ca inca nu au renuntat la lupta pentru calificare, desi sansele sunt doar pur teoretice.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei B inaintea jocurilor din etapa a IV-a:
1. Krasnye Krylia – 6 puncte
2. Keravnos Nicosia – 5 puncte
3. Joensuun Kataja – 4 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 3 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care CSU Asesoft Ploiesti le mai are de sustinut:
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 19:00 – in direct pe SPORT.RO)
05.12.2012- Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012– CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)
 
Cu gandul la calificare
 
Neinvinsa dupa disputarea primelor trei jocuri din Grupa D a EuroChallenge, Gaz Metan Medias a plecat spre Franta, unde va evolua marti seara, cu incepere de la ora 20:00, pe terenul “lanternei rosii” JDA Dijon. Dornici sa acceada in faza superioara a competitiei, elevii antrenorului Marcel Tenter vor forta nota si vor incerca sa-si pastreze invincibilitatea, un nou rezultat notabil marindu-le considerabil sansele de a obtine, in premiera, vizele pentru optimile de finala ale EuroChallenge. Jocul se anunta a fi extrem de dificil, mai ales ca gazdele incearca sa-si refaca imaginea destul de sifonata din cupele europene, dar si din prima liga franceza, astfel ca misiunea Gaz Metan Medias nu va fi deloc usoara.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei D inaintea jocurilor din etapa a IV-a:
1. Gaz Metan Medias – 6 puncte
2. Khimik Juzhne – 5 puncte
3. Tartu Rock – 4 puncte
4. JDA Dijon – 3 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de sustinut:
27.11.2012– JDA Dijon – Gaz Metan Medias (ora 20:00)
04.12.2012– Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00)
11.12.2012– Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)
 
Sperante pentru Europa
 
In ciuda infrangerilor inregistrate in dauna principalelor contracandidate la calificare, BC Timisoara nu si-a pierdut sperantele din lupta pentru un loc in optimile de finala si vizeaza, maine seara, o victorie pe terenul Lami-Ved Kormend (n.n. – jocul va fi transmis de DIGI SPORT de la ora 19:00). De altfel, pentru a pastra sanse, cel putin teoretice, in batalia calificarii, banatenii pregatiti de Predrag Badnjarevic au nevoie obligatoriu de o victorie, care i-ar mentine in “ceafa” puternicelor contracandidate EWE Baskets si Szolnoki Olaj.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei F inaintea jocurilor din etapa a IV-a:
1. EWE Oldenburg – 6 puncte
2. Szolnoki Olaj – 5 puncte
3. BC Timisoara – 4 puncte
4. Ved Kormend – 3 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BC Timisoara le mai are de sustinut:
27.11.2012– Kormend – BC Timisoara (ora 19:00)
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00)
11.12.2012– Szolnoki Olaj – BC Timisoara (ora 20:30)
 
Misiune dificila
 
Detinatoarea Cupei Romaniei si a Supercupei Romaniei, BCM U Pitesti, este in continuare in cautarea unei prime victorii in cupele europene, elevii antrenorului Tudor Costescu avand pana in prezent la activ trei infrangeri, dintre care una chiar in fata adversarului de marti seara, Paris Levallois. Dornci sa stearga cu buretele cosmarul trait in tur, cand francezii s-au impus la scor dupa ce pitestenii au condus cu o diferenta de 18 puncte la pauza mare, baschetbalistii pregatiti de Tudor Costescu sunt constienti ca misiunea lor din Franta este mai mult decat dificila, dar mizeaza pe cartea surprizei. Mai ales ca daca sansele de accedere in faza superioara sunt infime, pot insa deveni arbitrii in lupta pentru calificare.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei E inaintea jocurilor din etapa a IV-a:
1. Paris Levallois – 5 puncte
2. Okapi Aalstar – 5 puncte
3. Belfius Mons-Hainaut – 5 puncte
4. BCM U Pitesti – 3 puncte
Totodata, va prezentam si programul jocurilor pe care BCM U Pitesti le mai are de sustinut:
27.11.2012– Paris Levallois – BCM U Pitesti (ora 20:30)
04.12.2012– BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:30)
11.12.2012– Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)


FOTO - Antrenorul Vladimir Arnautovic le explica ploiestenilor tactica de joc (copyright - credit Mirela Oprea)

Parteneri