Foto

Din nou in Europa!

Reprezentantele baschetului feminin autohton CSM Targoviste si BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad vor aparea din nou sub lumina reflectoarelor din cupele europene, campioana Romaniei urmand sa joace, joi seara, pe terenul liderului Grupei B din EuroLeague Women, puternica echipa italiana Famila Schio, in vreme ce aradencele vor evolua, miercuri seara, pe terenul echipei slovace SKBD Rucon Spisska Nova Ves in cadrul CEWL.
 
Misiune dificila in Italia
 
Campioana Romaniei, CSM Targoviste, are o misiune extrem de dificila in cea de-a VII-a etapa din Grupa B a EuroLeague Women, gruparea pregatita de Georgios Dikeoulakos si Florin Nini urmand sa evolueze, joi seara, cu incepere de la ora 20:30, chiar pe terenul liderului, puternica si incomoda echipa italiana Famila Schio. Dupa ce au reusit un tur de forta deosebit, obtinand trei victorii din sase partide, CSM Targoviste spera la o primavara europeana, sansele de reusita ale reprezentantei noastre fiind destul de mari, daca tinem cont ca FIBA-Europe a anuntat ca in faza superioara a celei mai importante competitii intercluburi de pe Batranul Continent se vor califica primele patru clasate din fiecare serie, dar si doua dintre cele mai bune echipe de pe locurile 5. Totusi, asa cum spuneau si oficialii CSM Targoviste, drumul calificarii este foarte lung, iar cel mai important joc este cel care urmeaza. Adica, cel cu gruparea italiana Famila Schio, care in jocul de debut, in urma cu aproape doua luni, s-a impus chiar la Targoviste, cu scorul de 76-75, la capatul unui joc nerecomandat cardiacilor.
Dar iata cum arata clasamentul Grupei B inaintea jocurilor din etapa a VII-a:
1. Famila Schio – 11 puncte
2. Fenerbahce Istanbul – 10 puncte
3. GA Kosice – 10 puncte
4. Nadezhda Orenburg – 10 puncte
5. CSM Targoviste – 9 puncte
6. UE Sopron – 7 puncte
7. Arras Pays D’Artois – 6 puncte
Conform datelor oferite de FIBA-Europe, iata care este si programul jocurilor pe care CSM Targoviste le mai are de disputat in Grupa B:
13.12.2012 – Famila Schio – CSM Targoviste (ora 20:30)
19.12.2012 – CSM Targoviste – Fenerbahce Istanbul (ora 18:00)
16.01.2013 – Nadezhda Orenburg – CSM Targoviste (ora 19:00)
23.01.2013 – CSM Targoviste – UE Sopron (ora 18:00)
30.01.2013 – Arras Pays D’Artois – CSM Targoviste (ora 20:00)
06.02.2013 – CSM Targoviste – GA Kosice (ora 18:00)
  
Sperante uriase in CEWL
 
Fosta castigatoare a trofeului CEWL, BC Universitatea Vasile Goldis ICIM Arad, revine pe scena Ligii Europei Centrale, gruparea pregatita de Dan Moraru si Cristina Ciocan urmand sa evolueze miercuri seara, cu incepere de la ora 18:00, pe terenul echipei slovace SKBD Rucon Spisska Nova Ves, in cadrul etapei a IV-a din Grupa B.
Dar iata si cum arata clasamentul Grupei B, cu precizarea ca Valosun KP Brno a castigat pe terenul echipei cehe DSK Basketball Karlin Praga, cu scorul de 97-61, intr-un joc din etapa a IV-a disputat in devans:
 1. Valosun KP Brno – 7 puncte (4 jocuri)
2. BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad – 6 puncte (3 jocuri)
3. SKBD Rucon Spisska Nova Ves – 4 puncte (3 jocuri)
4. DSK Basketball Karlin Praga – 4 puncte (4 jocuri)
Conform oficialilor CEWL, iata si programul urmatoarele doua partide pe care reprezentanta noastra le mai are de disputat:
Valosun KP Brno - BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad (09.01.2013)
BC Univ. Vasile Goldis ICIM Arad - DSK Basketball Karlin Praga (23.01.2013)
Reamintim ca dupa disputarea jocurilor tur/retur din faza grupelor, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in FINAL 4 CEWL, turneul final fiind programat sa se dispute in perioada 23-24 februarie 2013.
In cealalta serie, echipa austriaca Flying Foxes SV Post Viena, la care evolueaza si pivotul nationalei Romaniei, Elisabeth Pavel, conduce in clasamentul Grupei A, cu 3 puncte, pe locurile urmatoare fiind situate, cu acelasi punctaj, echipele Kara Trutnov si Work Force DKSK Miskolc. Marti seara, este programat sa se dispute, cu incepere de la ora 18:00, jocul Kara Trutnov - Flying Foxes SV Post Viena.

Foto (copyright - http://www.facebook.com/FuriaOrange)

Parteneri