Foto

Din strada la Jocurile Olimpice: demonstrativ de baschet 3x3 pe esplanada de langa Casa Olimpica!

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet si Sport Arena Streetball, organizeaza, in data de 11 iulie, intre orele 18:00 si 20:00, pe esplanada de langa Casa Olimpica, un mini-turneu demonstrativ de baschet 3x3.
 
In cadrul competitiei demonstrative vor  participa patru echipe care vor juca in semifinale, castigatoarele urmand sa-si dispute finala. Din fiecare echipa vor face parte cate un sportiv care a urcat pe podium la Jocurile Olimpice si doi jucatori de baschet. Medaliatii olimpici care au acceptat provocarea sunt presedintele COSR, Mihai Covaliu, medaliat cu aur la Sydney 2000 si cu bronz la Beijing 2008, la sabie individual, Georgeta Andrunache, cinci medalii de aur la canotaj, la Beijing 2008, Atena 2004 si Sydney 2000, Alina Dumitru, medaliata cu aur la Beijing 2008, la judo, cat. 48 kg, si gimnastul Marian Dragulescu, medaliat cu argint la sol si cu bronz la sarituri si in concursul pe echipe, la Atena 2004.
In pauza dintre semifinale si finala va avea loc o demonstratie de slam-dunk, iar echipa de majorete a UNEFS – Academia de Majorete va insufleti atmosfera.
Prin organizarea evenimentului, COSR vizeaza promovarea in Romania a imaginii baschetului 3x3, disciplina nou inclusa in programul olimpic la editia de vara a Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, si pentru exploatarea sanselor de calificare la JO pentru echipele Romaniei la aceasta disciplina.
De asemenea, COSR, impreuna cu partenerii sai, isi propune atragerea unui numar cat mai mare de copii catre sport, educarea tinerilor in spiritul unui mod de viata activ, bazat pe practicarea regulata a exercitiilor fizice, formarea culturii sportive in randul copiilor si publicului larg, constientizarea parintilor privind rolul educativ al sportului si al olimpismului.

Parteneri