Dinamo Bucuresti si CSS Giurgiu au promovat in Divizia A

Dupa trei zile pline cu baschet de calitate la Turneul final pentru promovare in Divizia A, Dinamo Bucuresti si CSS Giurgiu au promovat pe prima scena. Alb-rosii s-au impus astazi cu 78-66 in fata celor de la CSS Giurigu si au obtinut trei victorii in tot atatea jocuri, in timp ce Galatiul a castigat spectaculos duelul cu Timba Timisoara, cu scorul 90-81. Victoria galatenilor i-a propulsat astfel pe giurgiuveni in prima liga din Romania. Daca dinamovistii au revenit sub lumina reflectoarelor dupa o absenta de un an, giurgiuvenii sunt la prima experienta in prima divizie.

Derby-ul zilei dintre Dinamo Bucuresti si CSS Giurgiu a fost transat clar de dinamovisti, elevii lui Valentin Pogonaru dorind cu ardoare sa scape de povara ligii secunde. Daca inceputul a fost usor ezitant pentru fostii  campioni ai Romaniei, sfertul al doilea a adus linistea in tabara bucurestenilor. Ruperile de ritm naucitoare ale fundasului Andrei Badila, recuperarile imposibile ale lui Nicu Toader si experienta uriasa a lui Razvan Popa, combinate cu daruirea lui Bogdan Sandu si Oynur Musledin au fost principalele atuuri pentru formatia bucuresteana.

Principalii realizatori ai partidei:

Andrei Badila (17 p, 9 pase decisive, 5 recuperari), Nicu Toader (13p, 12 recuperari), Bogdan Sandu (12p, 6 recuperari) pentru alb-rosii, in vreme ce pentru CSS Giurgiu s-au  remarcat Cristian Nicolae (21 p, 3 pase decisive) si Alin Guta (8 p, 6 pase decisive).

Imediat dupa meci, "actorii" celor doua echipe au acordat in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet scurte declaratii legate de promovarea in Divizia A.

Valentin Pogonaru, antrenor principal Dinamo Bucuresti:
"A fost foarte greu. Am fost pus in situatia de a construi o echipa pornind de la doi jucatori: Nicu Toader si Razvan Popa. A trebuit sa aduc jucatori noi si sa formez cat mai rapid un grup. Pentru performanta de astazi iI felicit! Legat de turneu, noi am venit cu gandul sa privim serios fiecare meci in parte. Jocul cu CSU Galati a fost foarte greu, dar baietii au depasit momentul critic si am castigat. Sunt foarte fericit ca am revenit in Divizia A, dar tin sa specific inca o data pentru cei care sunt si cei care vor fi la acest club ca aceasta echipa nu trebuie sa mai ajunga niciodata in Divizia B!"

Razvan Popa, jucator Dinamo Bucuresti:

"Am revenit, dar aici trebuia sa fie locul echipei Dinamo. Am castigat tot si acum asteptam sa vedem ce se va intampla in continuare. De-abia astept sa joc iar in Divizia A si sa demonstram ca avem valoare."

Nicu Toader, jucator Dinamo Bucuresti:
"Am avut trei meciuri foarte grele, in care toate echipele si-au dorit victoria. Cred ca am realizat o performanta imensa ca am readus clubul etalon al baschetului romanesc, in prim-plan dupa doar un an. Dorinta noastra este sa ducem mai departe echipa Dinamo in primele echipe din campionatul intern."

Andrei Badila, jucator Dinamo Bucuresti:

"A fost un sezon foarte lung, in care am avut o responsabilitate foarte mare pe umeri. Trebuia sa o readucem pe Dinamo in Divizia A! Am fost foarte motivati inca de la turneul  semifinal si am avut un moral puternic. In Bucuresti am facut o figura frumoasa la turneul final, cu o echipa foarte tanara si de viitor.  Este un sentiment foarte placut ca am revenit si as vrea sa multumesc intregii echipe, dar tin sa-i remarc in special pe Bogdan Sandu care a evoluat foarte bine in toate meciurile de la acest turneu, pe Razvan Popa care ne-a ajutat cu experienta lui bogata din Divizia A  si, de asemenea, pe Nicu Toader, fost castigator al FIBA EUROPE CUP in 2005. Dedicam victoria aceasta antrenorului Vali Pogonaru!"


Smaranda Iliescu, antrenor principal CSS Giurgiu:

"Este o performanta extraordinara pentru mine, pentru oras, pentru toata lumea. Am pornit cu aceasta echipa de la minibaschet si am ajuns cu ei in Divizia A. Este o satisfactie deplina si am multumirea ca i-am crescut de la zece ani pana acum. Nu sunt adepta mercenarilor, dar vom avea nevoie de intariri. Va fi greu, insa ne vom pregati!"

Alin Guta, jucator CSS Giurgiu:
"De mult timp asteptam o promovare. Ne bucuram nespus si sper sa facem si o figura frumoasa in Divizia A. Sincer sa fiu nu ne mai asteptam sa promovam, dupa infrangerea cu Dinamo, dar victoria Galatiului ne-a ajutat enorm. II multumesc doamnei Iliescu si colegilor pentru pasul pe care l-am realizat."

Cristian Nicolae, jucator CSS Giurgiu:
"Am jucat slab astazi, dar am reusit sa ne mobilizam in celelalte meciuri si bine ca a iesit asa. Multumim Galatiului pentru victorie. Vrem sa ramanem in Divizia A si sa facem o figura cat mai frumoasa. Abia astept duelurile cu Burlacu si Carutasu!"


In celalalt meci al zilei care a decis practic a doua promovata in Divizia A, CSU Galati a castigat intalnirea cu Timba Timisoara, cu scorul 90-81. Pentru castigatori, principalii marcatori au fost Andrei Zanfir (27 p, 4 interceptii), Ciprian Popescu (21 p, 13 recuperari) si Cristian Pricop (13 p, 6 pase decisive), de la timisoreni remarcandu-se Florin Popa (20 p, 7 pase decisive, 6 recuperari) si Andrei Talaba (20 p, 9 recuperari, 3 interceptii).





 





Parteneri