Foto

Doliu in baschetul romanesc!

Federatia Romana de Baschet anunta cu durere decesul dupa o lunga si grea suferinta a celui care a fost Traian "Tutu" Constantinescu.

Nascut in 1928, in Bucuresti, nea Tutu, cum era cunoscut in familia baschetului romanesc, si-a dedicat viata sportului pe care l-a iubit inca din tinerete. A urcat pe toate treptele piramidei performantei sportive, fiind jucator si mai apoi antrenor la echipele din municipiul Oradea, oras in care istoria baschetului se poate confunda usor cu numele lui Traian Constantinescu. De altfel, primul si singurul titlu national care a fost obtinut de Crisul Oradea, in 1978, se leaga si de numele antrenorului Tutu Constantinescu. Apreciat ca fiind un bun tehnician, nea Tutu a fost cooptat in anii '70 si in staff-ul echipei nationale de senioare, iar ulterior a primit pentru meritele sale in dezvoltarea si promovarea baschetului si titlul de antrenor emerit.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza condoleante familiei indoliate si anunta ca sambata si duminica se va tine cate un moment de reculegere in memoria celui care a fost Traian Constantinescu la toate jocurile din Divizia A.
Funerariile si ceremonia religioasa de inmormantare vor avea loc, luni, de la ora 14:00, la Capela Hasas din cimitirul Rulikowski, acelasi cimitir in care isi gasesc odihna vesnica si alti mari disparuti ai baschetului oradean. Dumneze sa-l ierte!

Parteneri