Foto

Doliu in baschetul romanesc!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost secretarul general-adjunct al FRB, Radu DRAGANESCU. Dupa o lunga si grea suferinta, in care a purtat o lupta nedreapta cu o boala incurabila, Radu Draganescu s-a stins din viata in aceasta dimineata, in jurul orei 09:35.  
  
Nascut in data de 09.11.1955, in Bucuresti, Radu Draganescu a absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti in anul 1980, cu specializarea baschet. Atras de tanar de jocul cu mingea la cos, regretatul Radu Draganescu si-a dedicat intreaga sa viata baschetului, trecand prin toate etape performantei: jucator, antrenor, secretar federal al FRB si secretar general-adjunct al FRB. Apreciat ca fiind un om onest si extrem de muncitor, un coleg deosebit si un adevarat om de echipa, Radu Draganescu a devenit si comisar FIBA in urma stagiului international din 1996, iar din 2001 a fost nominalizat ca membru in Comisia Tehnica de Tineret a FIBA-Europe. In ultimii ani, s-a ocupat indeaproape de activitatea tuturor arbitrilor de baschet din Romania, iar din 2011 a fost numit presedinte executiv al Colegiului Central de Arbitri de Baschet. Dedicat trup si suflet muncii sale, Radu Draganescu a incercat din rasputeri sa castige si cea mai importanta lupta din viata sa, dar, din nefericire, in aceasta dimineata, a cedat in fata destinului! 

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Totodata, in semn de recunostinta, Federatia Romana de Baschet a decis ca la toate meciurile de baschet din acest week-end sa se tina un moment de reculegere in memoria celui care a fost Radu DRAGANESCU. Nu te vom uita niciodata, Radule...
 
Ceremonia funerara va avea loc luni, 25 februarie, de la ora 12:00, la Crematoriul Vitan-Barzesti din Bucuresti (adresa - Sos. Vitan-Barzesti, nr. 9-11, Sector 4; situat in spatele Institutului National de Medicina Legala). Cei care doresc sa-i aduca un ultim omagiu bunului nostru coleg si prieten, o pot face, luni, 25 februarie, cu incepere de la ora 10:00, la Crematoriul Vitan-Barzesti din Bucuresti, unde va fi expus corpul neinsufletit al celui care a fost Radu DRAGANESCU.

In semn de respect si apreciere, FIBA-Europe a transmis coondoleante familiei indurerate si a postat pe site-ul forului european un scurt necrolog:
http://www.fibaeurope.com/coid_F8I-ghacGmshxhSbHT2iC3.articleMode_on.c_r.html

Parteneri