Foto

Doliu in baschetul romanesc!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete trecerea in nefiinta a celei care a fost Ilona Ghita Oprea. Dupa o viata dedicata baschetului, prof. Ilona Ghita Oprea s-a stins din viata in aceste zile, la capatul unei lungi si grele suferinte, avand varsta de 71 de ani.
Nascuta la Salonta, in 1942, Ilona Ghita a inceput sa descopere tainele jocului de baschet inca din copilarie, practicand sportul cu mingea la cos la nivel scolar si Divizia B in orasul natal pana in 1960. Intre 1960 si 1964 a urmat cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, perioada in care a evoluat la echipa universitara in Divizia A. Dupa absolvirea facultatii, prof. Ilona Ghita Oprea a revenit in Oradea si a devenit jucatoare la Crisul, sub bagheta binecunoscutului antrenor Traian Constantinescu. Din 1965 si pana in 1998 s-a dedicat profesiei de antrenor la Liceul nr. 4 din Oradea (actualmente Colegiul National Mihai Eminescu), obtinand si cinci titluri nationale la junioare. Performantele obtinute de pe banca tehnica au propulsat-o si ca antrenoare a lotului national de junioare in perioada 1977-1979.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa o odihneasca!

Parteneri