Foto

Doliu in baschetul romanesc

Federatia Romana de Baschet si BC Mures Tg. Mures anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost Koos Bela, unul dintre cei mai iubiti baschetbalisti din Tg. Mures.

Nascut in 1929, Koos Bela si-a dedicat intreaga viata baschetului, urcand pe toate treptele performantei sportive. Dupa perioada junioratului, a ajuns in cinci-ul de baza al echipei Dinamo Bucuresti iar dupa o scurta incursiune in Capitala a revenit pe taramurile natale, unde a participat activ la formarea echipei Dinamo Tg. Mures, grupare care a castigat la finele anilor ’50 patru medalii consecutive in intrecerea nationala divizionara, doua de bronz si doua de argint. Gratie valorii sale, Koos Bela a fost selectionat si in echipa nationala a Romaniei. Dupa ce si-a atarnat ghetele-n cui, s-a dedicat carierei pedagogice tot in baschet, devenind antrenor la echipa de juniori (n.n. - unul din produsele sale este Nicolae Viciu, fost component al Nationalei Romaniei) iar ulterior la echipa de senioare Mures Tg. Mures, reusind cu aceasta sa castige si medalia de bronz in Divizia A. A mai antrenat si echipa de seniori Vointa Tg. Mures. In paralel, fiind extrem de dedicat baschetului, a devenit si arbitru divizionar, fiind promovat ulterior si arbitru international.
Dupa ce si-a incheiat cariera sportiva, Koos Bela a ramas fidel sportului cu mingea la cos, fiind cooptat ca vicepresedinte executiv la BC Mures Tg. Mures, functie pe care a detinut-o timp de 25 de ani!
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet si intrega familie a baschetului romanesc isi exprima compasiunea si transmite sincere condoleante familiei sale greu incercate.
 
Dumnezeu sa-l odihneasca!
 

Parteneri