Foto

Doliu in baschetul romanesc

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fost presedinte de onoare al Federatiei Romane de Baschet in perioada 1992-1994, a incetat din viata, astazi, in “Royal Free Hospital” din Londra. Vestea decesului omului de afaceri care abia implinise 64 de ani i-a suprins pe toti apropiatii care-i cunosteau problemele de sanatate, dar care nu se asteptau la un final tragic, mai ales ca in urma cu doi ani Dinu Patriciu a depasit cu bine o interventie de transplant de ficat si parea ca-si va reveni. Din nefericire, in aceasta dimineata, decesul sau a fost constatat de medicii din spitalul londonez, unde fostul miliardar mergea frecvent la control pentru monitorizarea starii sale de sanatate posttransplant.
Dinu Patriciu, pe numele sau Dan Costache Patriciu, s-a nascut pe 3 august 1950, in Bucuresti, in familia unui cunoscut petrolist din perioada interbelica. In 1975, a absolvit Institutul de Arhitectura "Ion Mincu" din Bucuresti iar dupa absolvirea facultatii a fost repartizat ca arhitect la Institutul de Proiectari al Ministerului Comertului Exterior. In perioada adolescentei si a studentiei a fost atras de jocul de baschet, dar nu la nivel de performanta, fiind de parere ca “baschetul dezvolta foarte bine spiritul de echipa”. Dupa decembrie ’89, a intrat in viata politica si a devenit membru fondator al PNL, concomitent dezvoltand si mai multe afaceri in domeniul constructiilor. De altfel, cu prima firma privata din Romania, SC Alpha Constructii, avea sa devina pentru doua sezoane competitionale si sponsorul principal in 1992 si 1993 al echipei divizionare de baschet masculin Politehnica-Sportul Studentesc, antrenata de regretatul Marius Barbulescu. In aceeasi perioada, a fost ales ca presedinte de onoare al Federatiei Romane de Baschet. Dupa opt ani, timp in care a devenit unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din tara, Dinu Patriciu a revenit in baschetul romanesc si a sustinut financiar mai intai echipa divizionara Vega-Soced, pentru ca, un an mai tarziu, sa infiinteze echipa masculina Rompetrol, care a jucat o finala a Diviziei A impotriva West Petrom Arad.
 
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Parteneri