Foto

Doliu in baschetul romanesc

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa durere si profund regret trecerea in nefiinta in aceasta dimineata a celui care a fost Petre Cicerone Dumitrescu.
Nascut in 1935, la Rm. Valcea, Petre Cicerone Dumitrescu a fost atras de mic de sportul de performanta si s-a facut remarcat, la inceputul anilor ’60, mai intai ca tanara speranta la prim-divizionara de baschet Progresul Brasov, unde s-a transferat la varsta de 17 ani de la SMTCF Craiova, pentru ca, mai apoi, sa devina cativa ani mai tarziu capitanul echipei Steagul Rosu Brasov si sa-si conduca colegii spre dispute extrem de incitante cu adversare de calibru CCA/Steaua, Dinamo, Stiinta Cluj, Dinamo Oradea sau Vointa Tg. Mures. La Steagul Rosu Brasov a cunoscut si afirmarea in Divizia A, batandu-se doua sezoane consecutive si pentru trofeul de cosgeter al primei scene baschetbalistice a tarii.
Se retrage din activitate la inceputul anilor ’70 iar in 1974 este numit vicepresedinte al Clubului Sportiv Tractorul Brasov, cativa ani mai tarziu preluand presedintia acestei structuri sportive la care s-au afirmat nume mari ale sportului romanesc, in frunte cu scrimera Reka Lazar-Szabo.
Dupa 1990, fiind in continuare un apropiat al sportului cu mingea la cos de la poalele Tampei, Cicerone Petre Dumitrescu a fost cooptat si presedintele sectiei de baschet la CSU Brasov.
Din nefericire, in aceasta dimineata, cel ce a fost Petre Cicerone Dumitrescu s-a stins din viata la varsta de 80 de ani, la resedinta sa din comuna Sanpetru de langa Brasov, vestea trista fiindu-ne impartasita de cel care i-a fost coleg de echipa in anii ’60, domnul profesor Gheorghe Rosu.
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet si familia baschetului romanesc isi exprima intreaga compasiune si transmite pe aceasta cale sincere condoleante familiei sale greu incercate in aceste momente.
 
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Ceremonia religioasa si inmormantarea vor avea loc, vineri, de la ora 14:00, la Cimitirul Livada Postei din Brasov.

Parteneri