Foto

Doliu in baschetul romanesc

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celei care a fost Bogdana DIACONESCU-GAL. Din nefericire, inima celei care a purtat si banderola de capitan al reprezentativei tricolore a incetat sa mai bata zilele trecute si a facut astfel ca baschetul romanesc sa mai piarda o stea din constelatia performerilor.

Nascuta in data de 16 septembrie 1942, Bogdana Diaconescu a indragit baschetul de la o varsta frageda si a fost foarte repede remarcata pentru abilitatile sale deosebite, fiind convocata si la echipele nationale de cadete si junioare. Fiind o sportiva extrem de muncitoare si talentata, regretatul antrenor Szigismund Ferencz a convins-o sa vina in Bucuresti, la echipa Rapid, dupa care s-a transferat la echipa studenteasca Stiinta/Politehnica Bucuresti si a realizat o performanta greu de atins in zilele noastre, jucand in semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Dupa o perioada foarte frumoasa la gruparea studenteasca, timp in care a si absolvit cursurile facultatii ICF, Bogdana Diaconescu a plecat la Timisoara si a evoluat pana la incheierea carierei sale sportive la echipa divizionara locala. Dupa ce si-a atarnat ghetele-n cui, Bogdana Diaconescu Gal s-a dedicat profesiei de antrenor si s-a apucat de slefuit tinere talente, munca sa fiind rapid apreciata si atrasa in staff-ul tehnic al nationalei de junioare a Romaniei alaturi de regretatul antrenor Mihai Fleseriu.
A adunat numeroase selectii in nationala Romaniei, fiind si capitan al tricolorelor la o editie a intrecerilor continentale. Pentru meritele sale deosebite aduse sportului cu mingea la cos, cu ocazia turneului Eurobasket Women 2015 de la Timisoara, FRB a inclus-o in galeria "Legendele baschetului romanesc".

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Inmormantarea va avea loc la Timisoara, miercuri, de la ora 11:00, la cimitirul Rusu Sirianu.

Parteneri