Foto

Doliu in baschetul romanesc: Chauncey Hardy a decedat!

La mai bine de 30 de luni dupa tragica disparitie a handbalistului Marian Cozma, injunghiat mortal intr-un bar din localitatea maghiara Veszprem, familia sportului romanesc este din nou in stare de soc: baschetbalistul american Hardy Chauncey, coordonator de joc al echipei CSS Giurgiu, a decedat in urma unui incident petrecut intr-un bar din Giurgiu.

In varsta de doar 23 de ani, Hardy Chauncey a trecut in nefiinta in aceasta seara, in pofida eforturilor deosebite depuse de echipa medicala condusa de doctorul Craciunas la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti. Hardy fusese transportat de urgenta la spitalul din Capitala, dupa ce a fost implicat, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un incident grav petrecut intr-un bar din Giurgiu. Conform medicilor, baschetbalistul american a ajuns la spital in coma, cu un traumatism grav si leziuni profunde, fiind necesara o interventie neurochirurgicala de urgenta, pentru care a fost nevoie si de acceptul parintilor. „Operatia a durat aproape trei ore, dar in pofida eforturilor medicilor, Hardy Chauncey a decedat la jumatate de ora dupa interventie”, a anuntat purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar - Arseni", dr. Florian Bica. Pe de alta parte, Politia Giurgiu a anuntat in aceasta seara ca are deja un principal suspect si ca ancheta judiciara se afla in plina desfasurare. „Ancheta se afla in desfasurare, iar pana acum au fost audiate 20 de persoane. De la local au fost ridicate camerele de supraveghere, urmeaza sa se stabileasca daca ele functionau in momentul incidentului si daca au surprins momentul respectiv, oricum vor fi audiate toate persoanele care s-au aflat in local sau stiu amanunte despre ceea ce s-a intamplat", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Giurgiu, comisar Mirela Gheta.
„Sunt marcata profund de aceasta tragedie. Oare ce vina a avut copilul acesta? Era doar un tanar care venise sa joace baschet in Romania direct de pe bancile scolii. Baschetul romanesc este in doliu si, din pacate, imaginea pe care o are din nou Romania nu este deloc placuta dupa aceasta tragedie. Regretatul caz Marian Cozma a revenit in Romania. Este pacat...”, a spus presedintele FRB, Carmen Tocala, la iesirea din Spitalul „Bagdasar – Arseni”.
 
Americanul Chauncey Hardy avea 23 de ani si fusese transferat de CSS Giurgiu, in luna august 2011. In urma cu un an, Hardy absolvise Universitatea Sacred Heart pentru care a jucat patru sezoane in NCAA. Era singurul baiat al familiei Hardy, Chauncey avand alte doua surori, Onnalisa si Jada Kindsey.
 
Federatia Romana de Baschet adreseaza sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Parteneri