Foto

Dueluri incinse in Cupa Romaniei (Masculin)

La inceput de an, baschetul a revenit in prim-planul reflectoarelor, sase dintre divizionarele A debutand exordio ex abrupto in focurile Cupei Romaniei. Daca CSM Oradea a scapat de emotii si s-a calificat in Final 4 din cauza regretabilei retragerii a CS Otopeni din toate competitiile interne, miercuri seara CSM Bucuresti a intalnit intr-un meci pe viata si pe moarte gruparea Gaz Metan Medias.

Dupa un joc extrem de spectaculos si placut ochiului, bucurestenii pregatiti de tanarul antrenor Hristu Sapera s-au impus cu 91-85 in meciul tur din sferturile competitiei KO.

Remarcatii partidei au fost Goran Martinic (30 de puncte, 6 pase decisive, 29 eficienta), Garry Gallimore (23 puncte, 5 recuperari, 3 interceptii, eficienta 25) si veteranul Virgil Carutasu (15 puncte, 12 recuperari, eficienta 22) in tabara invingatorilor, in vreme ce la oaspeti s-au evidentiat Ivan Ivanovic (28 de puncte, 11 recuperari, 4 pase decisive, 29 eficienta) si internationalul Titus Nicoara (22 de puncte, 9 recuperari, 25 eficienta).

Ieri seara, Dinamo Bucuresti a dat piept cu BCM U Pitesti in fata propriilor suporteri. duelul din Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia nr.39 incheindu-se nedecis, 67-67. Chiar daca formatia pregatita de Nicu Toader a afisat o garnitura mult schimbata (pentru Dinamo au evoluat noile achizitii de peste Ocean, Jervaughn Johnson, Shemik Thompson si Paul Nelson), jocul ofensiv al bucurestenilor a fost la fel de spectaculos ca in "era Durham". De partea cealalta, argesenii lui Tudor Costescu au tras cu dintii si au revenit extraordinar in joc, chiar daca la pauza aveau un deficit de 14 puncte (46-32).

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost: Shemik Thompson (23 de puncte, 10 recuperari, 20 eficienta) si Paul Nelson (14 puncte, 11 recuperari, 19 eficienta) pentru Dinamo si Darko Vujacic (17 puncte, 11 eficienta) si Uros Velickovic (11 p, 6 recuperari, eficienta 14).

Astazi, in ultimul joc din mansa tur a sferurilor Cupei Romaniei se intalnesc formatiile BC Timisoara si CSU Ploiesti, intr-o partida transmisa in direct de la ora 18:00 de postul Digi Sport.


Parteneri