Foto

Dueluri incinse in Divizia A (Actualizat)

Play-offul Diviziei A  a continuat joi seara cu jocurile doi din cadrul sferturilor de finala. Dupa ce in ziua precedenta echipele gazda s-au impus in trei dintre intalniri (Gaz Metan Medias, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si CSU Ploiesti), aseara toate echipele aflate in propriul fief au obtinut victorii pe linie.

Gaz Metan Medias nu a lasat garda jos si a castigat cu 86-71 jocul cu Energia Rovinari. Cel mai bun marcator al echipei invingatoare a fost Deven Mitchell cu 27 de puncte (9 recuperari, 4 pase decisive)  si un indice de eficienta de 35 de unitati. Din tabara gorjenilor, Porter Troupe a iesit in evidenta cu 25 de puncte marcate (3X3).

BC Timisoara si-a luat revans in fata echipei CSM Bucuresti si a castigat intalnirea din Sala Sporturilor "Constantin Jude"  cu scorul 75-56. Pentru "Leii din Banat" s-au evidentiat Zlatko Jovanovic (16 p, 8 recuperari, 5 pase decisive) si Robert Sarovic (18 p, 12 recuperari).

 Campioana U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a obtinut a doua victorie in fata lui BC Mures, elevii lui Tenter reusind ieri sa castige jocul cu scorul 76-58. Revenit pe teren dupa operatia suferita in aceasta iarna, capitanul Mihai Silvasan a reusit 16 puncte pentru alb-negrii, in vreme ce David Lawrence a marcat 15 puncte. Internationalul Virgil Stanescu  a fost cel mai bun marcator al oaspetilor (14 puncte si 10 recuperari).  

LA Brazi, vicecampioana CSU Ploiesti a castigat in ultima secunda duelul cu CSM Oradea (64-62), gratie reusitei de trei puncte semnate de lituanianul Arvydas Cepulis. De la prahoveni Darius Hargrove (15 p) a fost cel mai bun marcator, de la oradeni Sasha Topchov reusind 14 puncte.

Jocurile 4 si 5 se vor disputa in datele 18 si 19  aprilie  2012.

====================

Asa cum era de asteptat, meciurile din sferturile de finala au adus dueluri incinse intre combatantele care aspira la titlul de campioana. U-Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a batut pana in ultima secunda pentru a obtine victoria in fata celor de la BC Mures Targu Mures (74-72), vicecampioana CSU Ploiesti a trecut cu 71-63 de CSM Oradea, iar CSM Bucuresti a detonat bomba in Sala Sporturilor Constantin Jude din Timisoara.

Baietii pregatiti de tanarul Hristu Sapera au invins cu 97-84 echipa clasata pe locul doi la finalul sezonului regular si misiunea "leilor" de a deveni campioni se anunta interesanta. De asemenea, tot in sferturi, Gaz Metan Medias a trecut de Energia Rovinari cu 84-69 si asteapta astazi o noua replica a gorjenilor.

Meciurile retur sunt programate astazi, trei partide fiind televizate. CSU Ploiesti va intalni CSM Oradea de la ora 18:00 pe Digi Sport, campioana U-Mobitelco BT Cluj-Napoca va juca de la ora 20:00, transmisie asigurata de Digi Sport, in vreme ce BC Timisoara va intalni CSM Bucuresti de la ora 18:00 pe TVR 3 si TVR Timisoara.


Intr-o prezentare succinta a meciurilor de ieri, punctam principalii marcatori ai echipelor:

Gaz Metan Medias - Energia Rovinari: 84 - 69. Cel mai bun marcator al invingatorilor a fost Deven Mitchell, 20 de puncte, 3 recuperari si 3 pase decisive, eficienta 21, randament 0.95. De partea cealalta, Louis Darby a contribuit cu 20 de puncte.

BC Timisoara - CSM Bucuresti: 84-97. Principalele guri de foc ale bucurestenilor au fost Garry Gallimore 27 de puncte (2X3), Goran Martinic 23 de puncte (3X3) si Bryson McKenzie 20 de puncte si 10 recuperari. Din echipa timisorenilor Zlatko Jovanovic a reusit 19 puncte si 8 pase decisive, iar internationalul Bogdan Popescu 16 puncte.

U-Mobitelco BT Cluj-Napoca - BC Mures Targu Mures: 74-72.  Pivotul zoran Krstanovic a fost omul meciului 18 puncte si 12 recuperari, sprijinit de David Lawrence - 13 puncte si 7 recuperari. Din echipa muresenilor, Calvin Watson a marcat 22 de puncte (3x3) si a mai contabilizat 7 recuperari si 6 pase decisive.

CSU Ploiesti - CSM Oradea: 71-63. Vladimir Tica - 16 puncte, 4 recuperari si Darius Hargrove 15 puncte (1x3), 7 recuperari  au asigurat victoria prahovenilor. Din lotul lui Cristi Achim a iesit la rampa tanarul international Bogdan Tibirna cu 15 puncte si 8 recuperari.

Tot aseara, dar in play-out, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a dispus de   Politehnica CSS Unirea Iasi, cu scorul 117-91. Robert Long (30 de puncte) si Ashley Champion (28 de puncte) au fost principalii marcatori ai invingatorilor, de la ieseni Ionut Hurjui  (19 puncte) si Vlad Cobzaru (16 puncte) depasind granita celor 15 puncte marcate.

Foto: Darius Petru

Parteneri