Foto

Echipa Colegiului National Spiru Haret a castigat CUPA EDU, editia 2018

Arena de Baschet din Capitala a gazduit in week-end-ul recent incheiat o competitie devenita traditionala intre liceele bucurestene, Cupa EDU, editia 2018. Dupa o finala captivanta si extrem de tensionata, in care s-au confruntat doua echipe decise sa inchida adverarilor orice cale spre cos, cei de la Colegiul National Spiru Haret au reusit sa cucereasca trofeul, impunandu-se in fata rivalilor de la Colegiul National Aurel Vlaicu, cu scorul final de 62-51. In afara bucuriei victoriei, reusita a insemnat si o revansa a celor de la Spiru Haret pentru finala pierduta anul trecut, atunci cand selectionata de la Aurel Vlaicu a intrat in posesia trofeului in ultimele secunde ale unei reprize de prelungiri (n.n. - scor final 89-86).
 
La editia din acest an a Cupei EDU, echipa condusa de profesorul Ilie Pitigoi a beneficiat de un joc excelent al „septarului” Andrei Constantin, care si-a trecut in palmares si trofeul de MVP al competitiei. Andrei s-a remarcat cu 19 puncte marcate in finala, 6 recuperari, 1 pasa decisiva si 4 interceptii, dar si cu o medie de 23,6 puncte, 5,3 recuperari, 3,3 pase decisive si 4,3 interceptii pe parcursul competitiei. De altfel, Andrei Constantin a devenit liderul marcatorilor din Cupa EDU, adunand in cele doua editii un numar total de 157 de puncte inscrise, cu o medie de 26,1 puncte pe meci. Tot de la Colegiul National Spiru Haret s-au mai remarcat in finala si Matei Baltean, cu 21 de puncte (4x3), 15 recuperari si o pasa decisiva, dar si George Farini, cu 10 puncte, 5 recuperari, 3 pase decisive si 3 interceptii. Distinctia de “Cel mai bun jucator defensiv” a revenit capitanului celor de la Spiru Haret, Radu Petrescu, cu o linie combinata de 52 de recuperari, interceptii si blocaje realizata pe parcursul competitiei.
Dintre elevii condusi de profesorul Radu Dinu, cei mai buni jucatori ai finalei au fost capitanul Theodor Duca, cu 17 puncte, 9 recuperari si 2 interceptii, Andrei Pascal, cu 9 puncte si 3 recuperari, dar si Angel Gabriel Paduret, cu 9 puncte, 10 recuperari si 1 interceptie.

In urma rezultatelor inregistrate in week-end, mai jos va prezentam clasamentul final al Cupei EDU, editia 2018:
Locul 1 - Colegiul National Spiru Haret (antrenor principal Ilie Pitigoi)
Locul 2 - Colegiul National Aurel Vlaicu (antrenor principal Radu Dinu)
Locul 3 - Colegiul National Cantemir Voda (antrenor principal Mihai Taciu)
Locul 4 - Colegiul Tehnic Anghel Saligny (antrenor principal Marian Dinu)
 
De remarcat faptul ca cei mai tari baschetbalisti liceeni din Bucuresti au fost sustinuti din tribune si de jucatorii echipei Dinamo-Stiinta, Daniel Ionita si Andrei Calenic. De altfel, Daniel Ionita a si evoluat in cadrul primei editii a Cupei EDU, pentru Colegiul National Anghel Saligny, si a fost recompensat cu trofeul “Cel mai bun jucator defensiv”. Cei doi sportivi de la echipa Dinamo-Stiinta i-au urmarit pe toti jucatorii prezenti la Cupa Edu si au declarat ca vor sustine in permanenta dezvoltarea baschetului juvenil in Romania.
Daniel Ionita: “Am emotii mai mari in tribuna decat pe teren. Ma bucur ca am evoluat in trecut pentru echipa Colegiului Tehnic Anghel Saligny. Acele momente au un loc aparte in sufletul meu si cred ca vor ramane mereu in mintea mea. Am fost un fan al echipei de la Saligny si i-am incurajat pe baieti cat am putut de mult. Ma bucur ca baschetul la nivel liceean incepe sa se dezvolte in Romania. Avem nevoie de cat mai multe competitii puternice si de traditie. Voi spune mereu prezent atunci cand va fi vorba de promovarea baschetului romanesc! Sunt alaturi de acesti jucatori super talentati!”
Andrei Calenic: “Va felicit pentru organizare! Este excelent ca exista asa ceva in Romania. M-am simtit foarte bine si m-am bucurat sa vad atata daruire pe teren din partea acestor jucatori de liceu. De altfel, le intoarcem acum si noi invitatia jucatorilor prezenti la Cupa EDU sa vina sa ne sustina la meciul cu CSM Oradea de saptamana viitoare. Simt ca este un moment foarte important pentru baschetul romanesc. Emulatia creata este extraordinara. Tineti-o tot asa!”
 
Cupa EDU este sustinuta din plin de personalitati sportive!
 
Cupa EDU se bucura de sustinere in randul personalitatilor sportive din baschet si nu numai. Tonul a fost dat de Levente Szijarto, unul dintre cei mai titrati baschetbalisti romani (20 de trofee cucerite in 25 de finale jucate). De peste mari si tari, Levi i-a incurajat pe liceeni si le-a transmis mesaje pline de esenta. Imediat, un alt nume mare din baschetul romanesc s-a alaturat campaniei de promovare a evenimentului Cupa EDU, internationalul Vlad Moldoveanu, de la U-BT Cluj-Napoca, devenind si el Brand Ambassador al competitiei de baschet intre licee si oferindu-le sfaturi importante tinerilor jucatori bucuresteni. Andrei Botoaca, de la CSU Stiinta Bucuresti, nimeni altul decat campionul Romaniei pentru a patra oara consecutiv la Endurocross s-a declarat si el un fan al baschetului jucat de pustii din Bucuresti si a venit la finala direct de la Gala de premiere de la Arad, acolo unde sambata seara a fost desemnat sportivul anului de catre Federatia Romana de Motociclism.
Tudor Costescu, antrenorul nationalei de baschet si totodata al echipei Dinamo-Stiinta si fotbalistul Andrei Ciolacu au sustinut si ei competitia Cupa EDU, dar nu au ajuns la marea finala dintre Spiru Haret si Aurel Vlaicu din motive obiective.

Atmosfera din tribune a fost incalzita de DJ Vanokai


Ca la orice eveniment sportiv important, Cupa EDU a beneficiat si de prezenta unui invitat special in postura lui DJ Vanokai, un DJ rafinat, care s-a ocupat cu brio de ambianta sonora din Arena de Baschet. DJ Vanokai a facut un show de zile mari si s-a declarat mare fan al MVP-ului Andrei Constantin de la Spiru Haret. Chiar daca in copilarie a practicat fotbalul la Foresta Nehoiu, DJ Vanokai s-a declarat un impatimit al baschetului si a confirmat deja prezenta la editiile viitoare ale Cupei EDU, urmand sa se gandeasca si la un proiect scolar de DJ pentru liceeni.
 
Sponsorii si partenerii Cupei EDU, editia 2018
 
Sponsorul principal al Cupei EDU, editia 2018, este Kaufland Romania iar parteneri oficiali sunt Federatia Romana de Baschet, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia de Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si Clubul Sportiv Universitar Stiinta Bucuresti. Alti sponsori si parteneri importanti sunt Agrovet SA, Sportlife, Molten Romania, Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti, Hotel Capital Plaza din Bucuresti, Monteclaris Edu Center, publicatia on-line “Din Vestiar”, Karin’s Kids Academy, Sloop, Fitbit Romania, Tipo 44 si Fiziosport.

Parteneri