Foto

Echipa feminina U18 a Romaniei a cucerit aurul la Festivalul Olimpic de la Albena

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei, pregatita de antrenorul Florin Covaciu si formata din componente de baza ale nationalei U18, Irina Cristina Gavrila, Selena Kirberg, Izabella Lovasz si Zsuzsuanna Buzogany, a reusit sa castige medaliile de aur la cea de-a VI-a editie a Festivalului Olimpic de Tineret, care s-a desfasurat in perioada 11-13 iunie 2013, in Albena (Bulgaria). La aceasi competitie, echipa masculina de baschet 3x3 a Romaniei, formata din Andrei Neguroiu, Alexandru Marinica, Madalin Potcoava si Dimitris Rasty Petzalis, a ocupat locul al patrulea.
Dornica sa schimbe argintul cucerit la editia anterioara in aur, medalii care au mai fost obtinute de echipele feminine ale Romaniei la editia din 2011, echipa feminina pregatita de antrenorul lotului national U18, Florin Covaciu, a reusit sa-si mentina invincibilitatea pe toata durata competitiei, care a avut la start opt participante. In finala intrecerilor de la Albena, Romania s-a impus in fata echipei BK Varna Bulgaria, detinatoarea trofeului, cu scorul de 11-4, evolutia tricolorelor fiind apreciata la scena deschisa de intreaga asistenta.
Fetele au luptat exemplar dupa fiecare minge si au reusit sa obtina numai victorii. Ma bucur ca in finala am invins echipa BK Varna Bulgaria si in acest mod am razbunat echipa de anul trecut si am reintrat in posesia trofeului. Acum, la final, pot spune ca a fost o competitie puternica, excelent organizata de gazde, pe care am reusit sa o dominam mai ales prin dorinta si disciplina tactica de care au data dovada cele patru sportive”, a declarat antrenorul Florin Covaciu.
In competitia similara masculina, echipa noastra a inregistrat doua infrangeri si o victorie, si s-a clasat la final pe locul al patrulea in clsamentul competitiei la care au participat de asemenea tot opt echipe.

FOTO - delegatia Romaniei dupa festivitatea de premiere de la Festivalul Olimpic de Tineret de la Albena

Parteneri