Foto

Echipa Gabrielei Marginean s-a calificat in finala TKBL!

Abdullah Gul University Kayseri, echipa la care evolueaza cu succes si cea mai valoroasa reprezentanta a baschetului feminin romanesc, Gabriela Marginean, a reusit sa obtina calificarea in finala Turkiye Kadinlar Basketbol Ligi, dupa ce s-a impus, marti seara, pentru a treia oara consecutiv, in fata rivalei Fenerbahce Istanbul, cu scorul de 62-56 (22-17, 19-12, 12-14, 9-13). Astfel, dupa ce a castigat primele dispute de pe teren propriu, cu 78-70 si 59-56, echipa Gabrielei Marginean a reusit sa inchida, marti seara, seria din cadrul semifinalelor TKBL, trecandu-si in cont un nou succes, de aceasta data chiar in fief-ul rivalei, care a facut ca scorul general sa devina 3-0. In acest fel, Abdullah Gul si-a continuat marsul triumfal spre marea finala, faza in care va intalni puternica Galatasaray Istanbul, calificata in ultimul act al TKBL dupa ce a trecut, tot cu scorul general de 3-0, de Adana ASKI.
 
Liderul incontestabil al nationalei de senioare a Romaniei, Gabriela Marginean, va evolua in marea finala a Turkiye Kadinlar Basketbol Ligi, dupa ce echipa sa, Abdullah Gul University Kayseri, a trecut de Fenerbahce Istanbul, in seria semifinalelor, cu scorul general de 3-0. Clasata pe locul secund la finele sezonului regular din TKBL, gruparea pregatita de antrenorul Avci Ayhan a beneficiat de avantajul terenului propriu in primele meciuri din semifinale si a reusit sa-si treaca in cont doua victorii consecutive, cu 78-70 (21-15, 20-25, 19-19, 18-11) si 59-56 (13-16, 13-20, 8-12, 25-8). Daca in primul joc, extrem de echilibrat, gazdele si-au dominat in cele din urma adversarele si au scapat clar in invingatoare in ultimele minute, in schimb, in cea de-a doua disputa, Fener a fortat mai mult nota si a fost la un pas sa obtina victoria, dar echipa din Kayseri a avut un ultim sfert de senzatie, reusind sa intoarca rezultatul defavorabil si sa se impuna in ultimele actiuni de joc. In primul meci, Gabriela Marginean a evoluat 32 de minute, timp in care a contribuit la zestrea echipei sale cu 8 puncte, 6 recuperari, 1 pasa decisiva, iar in cea de-a doua disputa, extrema de forta a nationalei Romaniei a jucat 34 de minute, cu o linie statistica in care a adunat 7 puncte, 4 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii.
In cel de-al treilea joc, avand un moral extrem de bun dupa 2-0 pe teren propriu, baschetbalistele antrenate de Avci Ayhan au inceput foarte bine diputa din fief-ul rivalelor si au intrat la vestiare cu un avans consistent, scorul la pauza fiind de 41-29. La reluare, in ciuda eforturilor disperate a celor de la Fener de a relansa disputa semifinala, Abdullah Gul a gasit resursele necesare pentru a contracara ofensiva gazdelor si a obtinut cea de-a treia victorie, fluierul final consemnand scorul de 62-56 (22-17, 19-12, 12-14, 9-13). Succes care a facut ca scorul general sa devina 3-0 si astfel Abdullah Gul University Kayseri a avansat in finala TKBL, faza in care va da piept cu puternica Galasaray Istanbul. In meciul de marti seara, Gabi Marginean a fost prezenta pe teren 23 de minute, timp in care a reusit 6 puncte, 3 recuperari, 1 pasa decisiva si 2 interceptii.
Conform datelor oficiale, liderul sezonului regular, Galatasaray Istanbul, a acces in finala TKBL tot cu scorul general de 3-0, echipa pregatita de antrenorul Memnun Ekrem reusind sa treaca foarte clar de Adana ASKI. Astfel, incepand din data de 2 mai, marea finala a TKBL va opune echipele Galatasaray Istanbul si Abdullah Gul University Kayseri, in timpul sezonului regular, cele doua rivale impartindu-si victoriile: 79-64 (la Galata) si 58-55 (la Kayseri).

Parteneri